perjantai 17. kesäkuuta 2016

Testissä : Kurikan koirapuisto

Täytyy häpeäkseni myöntää, että mulla ei käynyt edes mielessä kirjoittaa arvostelua Kurikan koirapuistosta, vaikka se onkin kotikontujen kolutuin koirapuisto meidän lauman kanssa. Sain kuitenkin vinkin tehdä tästäkin puistosta arvostelu ja mikä ettei, ainakin mulla on sanottavaa tästä puistosta! Se on niin tuttu paikka meille, et jopa oikeastaan vähän vaikea kertoa puistosta.

Puistoa kaivattiin Kurikkaan vuosia, kunnes se muutama vuosi sitten tänne vihdoin saatiin. Puisto löytyy siis Kurikasta Kärrytien ja Paulaharjuntien risteyksestä. Puisto on siis suhteellisen uusi tuttavuus vielä täällä Kurikassa, vaikka on jo muutaman vuoden tuossa ollutkin paikallaan. Tuntuu vaan, että aina koiraihmisille puhuessa kaikki ihmettelevät, että "onko Kurikassa muka koirapuisto?" - eli se ei vieläkään ole kovin tuttu täällä. Paikalle on helppo osata, sillä puisto näkyy tielle helposti joka suunnasta. Parkkitilaa autoille on suotu huimasti eli varmasti mahtuu isompikin porukka sinne puistoilemaan. Talvisin parkkipaikka on aina aurattuna.
Puistoalue on aidattu kahteen eri osioon - isoille ja pienille koirille on oma puolensa. Isojen koirien puoli on hivenen pienten koirien puolta isompi, mikä on musta kiva juttu. Aita on tarpeeksi korkea ja portit ovat helposti avattavat. Kummassakin puolessa on pohjana pieni hiekkapohja, joka on koiran tassuille mukava. Puistossa on kummallakin puolella pari puuta ja penkki, mutta itse kaipaisin puistoon vielä jotain viihdykettä - oli se sitten vaikkapa isoja kiviä tai lisää puita. Mun mielestä luonnollinen puisto on vaan jotenkin tosi ihana ja viihtyisä - ehkä siitä johtuukin se, että tykkään käydä metsiin tehdyissä koirapuistossa, kuten Tampereen Hakametsässä.

Me ollaan kuljettu alusta asti tuolla neitien kanssa, tuolla puistossa melkein kaikki tapaamani koirakot on olleet fiksuja ja hyvin käyttäytyviä. Puistossa kulkee paljon myös lähialueen koiraihmisiä, esimerkiksi Kauhajoelta, Jurvasta ja Ilmajoelta koiraihmiset kulkee täällä meillä puistoilemassa. Eli puistossa voi todellakin tavata myös muitakin kuin Kurikassa asuvia koiria!

Itseäni häiritsevä tekijä puistossa on roskikset. Ne ovat koirapuiston ulkopuolella ja aivan liian pieniä tähän tarkoitukseen, sillä ne ovat useimmiten täynnä.  Lisäksi homma toimii koirankakkapusseilla - ulkopuolella on teline, jossa joko on tai ei ole pusseja. Lapio+roskis-systeemi lienee toimivan useimmassa koirapuistossa huomattavasti paremmin - se lapio nimittäin on aina paikalla, koirankakkapusseissa kun on se ongelma, että ne voivat loppua ja näin puisto voi jäädä jonkun jäljiltä sotkuiseksi. Aina kun kaikki eivät pusseilla varustaudu puistoon. Olenkin laittanut palautetta asiasta eteenpäin, saas nähdä josko saataisiin tämä joskus korjattua!


Tässä vielä koottuna plussat ja miinukset puistosta:
+helppo osata paikanpäälle
+puistona tilava
+iso parkkipaikka
+aitaukset sekä isoille että pienille koirille
+puiston pohja on hiekkaa
+porukkaa kulkee kauempaakin
-roskikset ja koirankakkapussit ulkopuolella, toimisi paremmin lapio-systeemillä
-hyvin usein tyhjänä
-autio eli saisi olla enemmän puita/kiviä/tmv.

Tälle paikalle annamme 4 tassunjälkeä, sillä odotamme niitä muutamia korjauksia puistoon. Muutenhan tää ois kyllä sen 5tassunjäljen arvoinen paikka, mutta ei olla tänään hövelillä tuulella, että sellainen meiltä irtois. Paikkana ehdottomasti tutustumisen arvoinen - voisin väittää, että tää on Pohjanmaan yksi parhaimmista koirapuistoista!Täältä löytyy lisää kuvia koirapuistoilusta!

6 kommenttia:

 1. Mukava arvostelu!

  Mekin ollaan koirien kanssa käyty tuolla koirapuistossa, kun olimme Kurikassa lomalla. Tosi mukava puisto oli, mutta joo, ne roskissysteemit oli vähän hankalat. Pusseja ei myöskään silloin siellä telineessä ollut, onneks oli omat mukana :)

  Koirat ainakin tykkäsi kovasti, kun oli tilaa tiehua. Tosi kiva koirapuisto!

  -Vilna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vilna! :)

   Voi vitsi, onpa niin hassua, että Kurikka on paikkana teillekin tuttu! Täytyisi joskus nähdä, kun satutaan kummatkin kulmille :) Ja oikeassa olet, et on mukava paikka, vaikka roskikset ovatkin hankalat. Mutta ehkä se joskus vielä muuttuu, toivotaan ainakin parasta :)

   Poista
 2. Mä en ymmärrä, miten vaikee koirapuistoon on ottaa niitä omia kakkapusseja mukaan. Eikö siellä päin tartte muka muuten kerätä kakkoja kun lenkkeilee (onko niin metsää)? Se lapio-systeemi on niin ällöttävä! Koko roskis haisee eikä sitä saa kunnolla tyhjättyä kaikesta siitä moskasta ja osa valuu ulos...hyi että!!! Mun mielestä siis kakkapussit käyttöön koirapuistoissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä taas nähdään kuin erilaisia meitä koirapuiston käyttäjiä on - osa tykkää toisesta ja osa toisesta :) Mutta oikeessa oot, että on kumma kuinka hankalaa joidenkin on niitä pusseja ottaa koirapuistoonkin mukaan! Ärgh!

   Poista
 3. Luin tota sun postausta koiraveräjästä ja tuli mieleen, että kun kaikki koirat on samaan aikaan autossa, niin onko Pirkko Hertan ja Kertun kanssa, Martan kanssa vai jossain muualla? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kyllä kysyit kysymyksen mitä itsekin pähkäilen - toistaiseksi kuljetaan systeemillä, että Martta on omalla puolellaan ja villikset omallaan :) Pirkko kulkee boksissa takapenkille kiinnitettynä. Katsotaan sitten miten jatkon kanssa :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)