sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Tsuidaduida osaatsä uida, pysytsä pinnalla..

"Moro kamut! Tai terveppä terve, kuten mää tapaan sanoa! Mua kutsutaan Martaksi ja äiti sano, et mää oon vähänniinku jo vesipeto. Tainno, se kutsuu mua jo pallohulluksi vesipedoksi. Ja sitähän mää oon! Hullu mikä hullu!

Nyt oon hiffannut viimein, et luonnonvesissäkin voi uida. Uimalassahan mää oon kuulemma yks pösilö uimisen suhteen. En oikeen kyl ymmärrä miks sitä mun rotua pitää uimalassa erityisesti toistaa. Mami sanoo, et se on kuulemma myös joku adjektiivi, mut ei sit kertonut, et mitä se tarkottaa. Ihme juttu. Mut joo, uimalassa oon pitkän aikaa tykännyt uida. Ja uin kuulemma kovaa. Mut silti ne sanoo, et aivan kuin lilluttelisin vaan kylpylässä, kun mä en niin piittaa siel mitään lelua tai palloa hakea. Musta on vaan niin kiva uida, et nautin siitä mielummin. Mun puolesta mun uintikamu Luca saa hoitaa sen pallon hakemisen. Se on siinä niin hyvä. Semmonen diili meil on poitsun kaa, mä uin ja Luca noutaa. En ala sekaamaan pakkaa turhaan. 

Mut joo, mami käski kertoa mun uimisestakin. Korkkasin mun uinnit luonnonvesissä muutama viikko sitten. Sillon mami oli se, joka sano, et nyt mennään uimaan ja sillä sipuli. En aivan kyl tajunnut sillonkaa, et miten se meinaa sipulia uittaa, mut kai sil oli vaan nälkä sillon uinnis, ku aatteli noin kerta ruokaa. Ja kehtaa viel väittää mua ahneeksi rontiksi tommosen jälkeen. Ja pah! Menin sit uimaan ja yhtäkkiä mä tajusin, et se on sitä samaa tassujen heiluttelua vedessä ku uimalassakin. Uitiin sit mamin kaa hetki yhdes ja oli kyl kivaa. Oon kuulemma hyvä uimari, kun en ui mammaa päin tai raavi häntä veden alla. Samoilla hellekeleillä käytiin useamman kerran uimassa ja mami oli aina mukana. Käytiin me Järvenpäässäkin asti uimassa, mut siel en vaan tohtinut millään mennä. Mä vaan kahlasin ja riehuin pallon perässä. Yks kerta meil kuitenkin oli sit meiän kotikonnuilla mukana uimassa mun paras kamu, Peppi ja menin sit vahingossa hänen mukanaan uimaan. Se oli ihan puhdas vahinko. En muistanut, et mamma olikin rannalla eikä vedessä. No, siitä lähti mun ura uimarina. Enää ei tarvi kuin näyttää keppiä tai palloa, niin oon jo rannassa odottamassa. Uin pitkiä matkoja ja aikoja. Se väsyttää, mut silleen sopivasti. Kesällä helteillä se viilentää. Mustalla turkilla kun on vähän kuuma olla, nii vesi auttaa siihen hommaan kummasti. Samal tulee päivän lenkkikin tehtyä vähä niinku. Siistiä!

Mun on viel pakko sanoa, et yritin mä kerran saada Herttaakin uimaan. Se seiso rannassa ja pökkäsin vahingossa sitä veteen päin, niin et sen varpaat kastu. Voin kertoa, et se oikeen arvostanut mun ajatusta. Se nimittäin juoksi ku ravihevonen sieltä vedestä pois. Semmosii ne villikset on. Mä kyl toivon, et tosta pikkuisesta pirpanasta tulis mulle uintikamu. Yritin jo saada sille ensi kosketusta veteen ulkona, kun se seuraa mun perässäni nii vein sen keskelle vesilammikkoa. Ja hei, kaadoin mä jo kerran vesikiponkin sille. Kyl siitä täytyy tulla vesipeto. Haluun kamun, jonka kans uida. Mammakin heittää sitä palloa niin huonosti veteen, et siinä ei oo mitään haastetta. Sais mennä oppimaan sitä heittämistä jonnekin, ku munki täytyy aina kaikkea oppia ja osata. 

Nyt kamut pidätte mulle tassua pystyssä, et meiän mökkiloman aikaan ois ensinnäkin hyvät säät ja sit et pirpana ois jo niin iso, et se vois jo touhuta mun kans vedes. Mami kyl sano, et toivon liikoi, mut iteppä se on aina toitottanut, et unelmia pitää olla. Nii. Toivotaan siis parasta, pelätään pahinta!

Ja muistakaa hei nauttia uinnista te kamusetkin siellä ruudun toisella puolen! Se on suuuupeeerhauskaa!"

Terveisin,
Martta "the pösilö" uimapeto

14 kommenttia:

 1. Moikka Martta! Ai kuinka mukavaa, että susta on tullut vesipeto! Innolla meillä on luettu sun uintireissuista ja olen yrittänyt Mantallekkin vinkata että siinä olisi sillekkin uutta liikuntamuotoa. Manta sai omat pelastusliivit viikonloppuna ja toivotaan että siitä arkajalastakin tulisi jonkunlainen uimari. ;D
  -Elisa ja Manta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Elisa ja Manta! Kiva, et kommentoitte mulle - näit on niin kiva lukea sunnuntain ratoksi :)

   Voin kertoo tsempit teille, et mäkin lämpesin vedelle hitaasti. Kantsii harjotella rauhallisesti ja tehä monta onnistunutta toistoa, nii kyllä se siitä! Ja jos teillä on mahdollisuus mennä semmoseen meiän koirien omaan uimalaan niin kantsii kyl, sillä siel on aina ihmisii, jotka auttaa ja tsemppaa sua. Mua autto se, et Anu oli uimalas mukana siel mun kaa nii se jelppas mua oikees uintitekniikas ja rohkas altaaseen menossa :) t. Martta

   Poista
 2. Voi Martta, ihana vesipeto! <3
  Toivottavasti saisit Pirkosta itsellesi hyvän uintikamun! :)
  Mekin rakastetaan uimista, joten ollaan aika vesipetoja myös :P
  Nyt vain opettelemaa laiturilta hyppimisen salat, niin sun menoa ei pysäytä enää mikään! :D

  Terveisin: Enne ja Eetu (ei me pennuille tästä mitään kerrottu, että ollaan tänne kirjoittelemassa, kun ei ne ymmärrä vielä (eikä varmaan koskaan) mistään mitään :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih <3 Toivotaan parasta, pidetään tassut pystyssä et Pirkkokin innostuis :) Laiturilta menin hyppäämään kerran tässä, mutta toisella kertaa kolautin polveni kun en hypännyt nii enää en oikein tohdi mennä. Ehkä se siitä..:P

   Poista
 3. Ääh Martta! Sulla on salee hiano paikka uida! Tuolla minunki kelpaisi totutella uimaan, nimittäin en hirveämmin uimisesta pidä, mutta kai joskus rakastun siihen!

  terveisin dreeveri Lady.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl se siitä, harjotus tekee mestarin. Oon sitä mieltä! t. Martta :)

   Poista
 4. Miten oot opettanu Martan uimaan niin, ettei se ui sun päälle kynsiensä kans? Meil meinaan just se ongelma ja rasittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äiti sano, et mua ei oo kuulemma opetettu siihen juttuun - mä vaan en ui päälle :) Mut voin kertoo vinkin, et jos niin käy, niin uimaliiveistä voi kuulemma mamin mukaan ohjata pois päin jos tuntuu, et kynnet raapii liikaa tai jotain. Mamma kerto niin :) t. Martta

   Poista
 5. mo märtta ma öön vaka ehkä tiät ki mut, vaikei olla koska nähytykään. niiku vielä, mäki tyksin uimailusta tosi tosi paljon ja musta ois iha hauzga jos päästisin uimailemaan sun kansa joskus !
  t waka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Waka vain! Äitis ei tainnut auttaa sua kirjotukses, toisinku mua se vähä jelppaa ku oon tällänen rähmäkäpälä. Äiti kerto, et voitas varata treffit uimalaan tässä joskus :) Ois kiva päästä toisen uimapedon kanssa uimaan! Nii. Koska mennään? ;) t. Martta

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Sano kuule muuta! Se on niin kiva ja kaunis paikka! Ja kun siellä saa vielä uidakin <3 t. Martta

   Poista
 7. Vau, missä on noin kirkasta vettä?! :O

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)