lauantai 3. lokakuuta 2015

"Koira heiluttaa häntäänsä sydämellään"

Mä tykkään koira-aforismeista. Niinku oikeesti tykkään. Ne on musta jotenkin hauskoja. Mainioita. Semmoista höpsön lupsakkaa luettavaa. Mulla on ollut jo pitkään suunnitelmissa tehdä parista kivasta koira-aforismista magneetteja jääkaapin oveen - ne ois musta siinä kivan persoonallisia ja ennenkaikkea, ne muistuttaisi joka päivä siitä kuinka tärkeitä koirakaverit mulle on

Täytyy myöntää, että ajansaatossa tästä nuorimmaisesta laumanjäsenestä on tullut kyllä todella tärkeä osa meitä. Se on asettunut laumaan aivan yhtä hyvin kuin nenä sopii päähän. Villakoirien ja Martan sopeutumisessa toisiinsa ei oo ollut minkäänlaisia ongelmia, vaan villat ovat ottaneet hyvin Martan vastaan osaksi laumaa. Itsekin oon jo hyvin tottunut siihen, että hihnanpäässä menee ne kolme koiraa eikä ainoastaan ne kaksi. Ja että eteinen on aina ihan liian pieni kolmelle koiralle! Puhumattakaan tuosta autosta, vaikka farmariauto onkin..

Muistan kyllä vieläkin enemmän kuin hyvin, kun mulle sanottiin beussia hommatessani aikoinani, että beussi ei olisi missään tapaukses viisas valinta villakoiralaumaan - nää kun olis nokikkain koko ajan ja villat ei tulis selviämään hengis päivääkään. Mä tälle kasvattajalle huvittuuneena nauroin jo suoraan päin naamaa, et "joopajoo, näinhän se menee"...

Arjessa tuo väite tulee kumotuksi lähes koko ajan. Kokoero ei oo meillä esimerkiksi haitannut leikkejä - Martta osaa onneksi varoa tosi hyvin pienempiä ja leikkiikin usein näiden kanssa makuullaan, jolloin ei ole villakoiriin nähden niin iso. Arki tullaa tasaisesti enkä edes kiinnitä välillä huomiota siihen, että näitä onkin nykyään kolme eikä kaksi. Sekin kertoo jo siitä kuinka hyvin koirat sulautuu yhteen! Nää on ottanut yhteen vain ja ainoastaan kaksi kertaa ja nekin ovat olleet ihan tyhmiä syitä - yks kerta niistä oli, kun oltiin mökillä ja nää rupes kinastelemaan mustikoista.. mä en tiedä oisko mun tuossa tilanteessa pitänyt itkeä vai nauraa, kun syy oli noinkin "iso ja painava" :-D Eli tuo kertoo tämän sakin älykkyysosamäärästä..


Tänäänkin tuli todistetuksi kuinka ollaan yhtä laumaa koko sakki. Lenkillä nimittäin nää on vaan leikkinyt ja juossut keskenään kuin hullut saaden mut tuntemaa itteni jopa vähän ylimääräseks...:D et siinähän tuo iso ja vaarallinen beauceron poseeraa näiden herkkupalojensa kans..

"Maailmassa ei ole parempaa psykiatriaa kuin naamaasi nuoleva koiranpentu" (Andrew A. Rooney)
"Koira voi ilmaista hännällään muutamassa minuutissa enemmän kuin sen omistaja kielellään muutamassa tunnissa" (Tuntematon)
"Rahalla voit saada melko hyvän koiran, mutta rahalla et saa sitä heiluttamaan häntäänsä" (Josh Billings)
"Koira on tämän maailman ainut olento, joka rakastaa sinua enemmän kuin itseään" (Josh Billings)
"Pieni koirani, sydämenlyönnit jaloissani" (Edith Wharton)


"Koira on tämän maailman ainut olento, joka rakastaa sinua enemmän kuin itseään" (Josh Billings)
"Kaikki lemmikit pitävät seuraa, vain koira on ystävä" (Konrad Lorenz)
"Jos koirasi on liian lihava, sinä et saa riittävästi liikuntaa" (Tuntematon)
"Keskivertokoira on mukavampi kuin keskivertoihminen" (Andrew A. Rooney)
"Rakasta minua, rakasta koiraani" (Roomalainen sananlasku)


"Elämä on kuin koiravaljakko. Jos et ole johtajakoira, maisemat eivät koskaan vaihdu" (Lewis Grizzard)
"Koira on ihmisen kuudes aisti" (Tuntematon)
"Oma koira ei metelöi, se vain haukkuu" (Tuntematon)
"Ainoat painot, joita nostelen, ovat koirani" (Tuntematon)
"Jos otat mukaasi nälkäisen koiran ja teet siitä vauraan, se ei pure sinua. Tämä on suurin ero ihmisen ja koiran välillä" (Mark Twain)

"Jos olet koirani mielestä maailman paras tyyppi, älä hanki toista mielipidettä" (Jim Fiebig)
"Koira heiluttaa häntäänsä sydämellään" (Martin Buxbaum)
"Mitä enemmän opin ihmisistä, sitä enemmän pidän koirista" (Jeanne-Marie Roland)
"Koirien elämä on liian lyhyt. Se on niiden ainut vika, todellakin" (Angnes Sligh Turnbull)
"Koira pysyy omistajansa vierellä rikkaudessa ja köyhyydessä, terveydessä ja sairaudessa" (Georg Graham Vest) 

Uppooko teihin samallalailla nää koira-aforismit kuin allekirjoittaneelle? :-) Kivoja, mälsiä, huippuja?

8 kommenttia:

 1. Nämä koira-aforismit on huippuja! Tuota ensimmäistä tuli eilen kokeiltua, kun Mustissa ja Mirrissä käydessäni sain mahdottomasti suukkoja 6kk ikäiseltä rohkealta cavalier neidiltä <3 Leijailin jonkun aikaa hymy korvissa :) Mukavaa sunnuntaita teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! Siistiä, että muillekin uppoaa koira-aforismit paremmin kuin hyvin :P

   Apua minkä ihanuuden oot tavannut <3 Oi että! Hihihihi! Tuommoiset piristää kyllä päivää ihanasti :) Sitä samaa teille!

   Poista
 2. Muutama aforismi on pari kertaa. Mut nää on aina yhtä hauskoja! :)

  Oot saanu kuulla samaa siis Martan otosta ku minä sakemannin ottamisesta mäykkyjen sekaan (se syö sun mäyräkoirat ja kaikki muutkin kylällä). Ei vois parempaa laumaa ollakkaan, kun mäykyt ja sakemanni - ei ole mitään ongelmaa ja saku varoo kyllä mäykkyjä, kun tehtiin het tullessa pelisäännöt selviksi ettei mäykkyjä tallota vaan väistetään. Ny ne nukkuu kaikki yhes kasassa ♡

  Sun blogista on muutenkin hauska seurata beussin elämää, sillä siitä on hyvin kuullut kuinka ne on yksinäisiä susija eikä todellakaan tule muiden koirien kans toimeen... 😂 joo, siltä näyttää teidän bloginki perusteella! :D

  http://www.myyrakoirat.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vitsi, kiitos korjauksesta! Näin sitä itse sokeutuu, vaikka kuinka lukee moneen kertaan lopuksi..:-D

   Joo, kyllä on tullut kuultua Martan ottamisesta niin tuntemattomien kuin tuttujenkin suusta. Nyt toki 11kuukauden jälkeen voi jo sanomiset melkein todistaa vääriksi - tää yhteiselo on sujunut vallan mainiosti :-) Meillä kanssa sama juttu kuin teillä - kun pelisäännöt tehdään alusta asti selväksi ja niistä pidetään kiinni, niin homma toimii!

   Ihanaa, että Martan juttuja on myöskin kiva lueskella <3 Mullekin beussia hommatessani varoiteltiin, että sen kanssa on vähän turha haaveilla koirakaverien kanssa yhdessä lenkkeilystä tai ihmisten ilmoilla kulkemisesta...mä en tiedä millaisia beussihirviöitä heillä on, mutta Martta on ainakin maailman lupsakoin ja rennoin tyyppi! Se ei piittaa yhtään rähisemisestä eikä lähde ite turhia rähisemään. Kulkee koiralaumassa häntä heiluen ja pusutellen kamuja. Niin helppo ottaa mukaan mihin vaan :) Tosi semmonen hupsu koiruli kaikenkaikkiaan <3 Toki ollaan tehty tämän eteen paljon töitä ja kuljettu vähän joka paikassa eli ei tää "ilmaiseksi" oo tullut, mutta en kyllä tekisi mitään toisinkaan :) Omistan mielummin tämmösen rennon ja kivan tyypin kuin sellasen, joka ei tule toimeen juuri kenenkään kanssa.

   Poista
 3. "Ainoat painot, joita nostelen, ovat koirani" (Tuntematon)

  Tämä oli ehkä paras, vaikka ei muissakaan vikaa ollut. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)