sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Koirapuisto tutuksi!

Oltiin tässä yks päivä tälläviikolla Hertan ja Martan kanssa ystävälläni kylässä isossa kerrostalossa. Kerttu jäi tälläkertaa kotiin reissulta ja sai nauttia isosta possunkorvasta sekä rauhasta kotosalla muutaman tunnin ajan :-) Muutenkin neiti on ollut aina reissussa mukana, kun on ollut muutkin koirat - mun mielestä välillä on hyvä tottua yksinoloon ihan vain pelkästään yksikseen, eikä aina olla Hertan kanssa kahden. Hyvinhän se tietysti tälläkinkertaa sujui eli kyllä tuohon neitiin voi aina näköjään luottaa, tälläisissäkin asioissa.

Pakkasin Hertan ja Martan autoon ja lähdettiin kohti keskustaa. Parkkeerasin auton kadun sivuun ja neidit huomasivatkin jo samassa, että mihin oltiin tultu - hännät nimittäin heiluivat jo meinaan siihen tahtiin! Päästiin hissille ja kummatkin meni sisään aivan kuin olisivat menneet hissiin aina. Ei siis ollenkaan mitään arkuutta Martallakaan, vaikka onkin ollut elämänsä aikana hississä ehkä kerran tai pari. Rapussa muutenkin käyttäytyivät hienosti ja kulkivat hihna löysällä asunnolle asti.

Kyläreissulla koirat vain hengailivat ja keräsivät rapsutuksia. Martta lähinnä vain nukkui mun jaloissa sohvan ääressä, mutta Hertta tutki tarkkaan jokapaikan. Tutkimisen jälkeen Hertta painui nojatuolille nukkumaan eikä väräyttänyt silmäänsäkään ennenkuin oltiin tekemässä lähtöä. Kumpaakaan koiraa ei rapun äänet, ovikello tai parvekkeen takaa tulevat auton äänet hetkauttaneet. Voin siis jo hyvillä mielin katsoa tulevaisuuteen tämän suhteen, jos joskus vielä "joudutaan" kerrostaloon asumaan. En usko sen nimittäin olevan ainakaan koirille kovin suuri muutos, kun nytkään ei mitään kukaan tuumannut vaikka ollaan kerrostalossa useasti vierailtu ja oltu :-)

Päätin sitten vielä meidän kyläreissun jälkeen lähteä käymään koirien kanssa Kurikan koirapuistossa. Tyttöset olivat innoissaan, kun pääsivät riehumaan vapaana ja leikkimään keskenään. On niin hauska nähdä kuinka hyvin Martalla ja Hertalla synkkaa keskenään - silloin, kun Kerttu ei oo paikalla niin Hertta malttaa leikkiä muidenkin kuin Kertun kanssa :-D Neidit juoksivat kilpaa ja hakivat palloa yhdessä sekä "painivat" tietenkin keskenään. Painiminen on siis sitä, että Martta menee maahan makaamaan ja Hertta tulee siihen luokse. Sitten neidit leikkivät keskenään ja pussailevat toisiaan. On ihanaa nähdä kuinka Martta isona koirana osaa olla nätisti pienempienkin koirien kanssa!

Me ollaan nyt koirapuistoilu aina sillointällöin. Käydessäni vanhemmillani Kurikassa tulee tuolla yleensä pyörähdettyä, Kurikan kaupunki kun on luonut koirille niin valtavan hienon puiston. Puistossa on oma aitaus sekä pienille että isoille koirille. Koirapuistossa on koirien tassunpohjille mieluisa hiekkapohja. Ainut miinut puistossa on se, että se on oikeastaan vain hiekkakenttä. Minusta koirapuistossa ois ihanaa, jos siellä olisi esimerkiksi paksuja puunrunkoja ja se olisi vaikka luotu metsäpohjalle :-) Jonkinverran tulee käytyä myös Seinäjoen eri koirapuistossa - siellä itseasiassa onkin yksi koirapuisto luotu kokonaan metsäpohjalle. Se tuo mukavasti viihtyisyyttä puistoon ja koiratkin nauttivat puolukkavarvikossa juoksemisesta.

Koirapuistoilu ei oo oikein koskaan ollut meille "se juttu", mutta joskus on kiva nähdä uusiakin koirapersoonia ja omistajia - missäs muuallakaan niitä voisi paremmin nähdä kuin koirapuistossa? Me mielummin kulutetaan aikaa metsässä, poluilla, pelloilla ja erilaisissa maastoissa kuin tuolla vähän tylsässä koirapuistossa. Meillä kun neidit pysyvät vapaana melkein missä vain, niin ei ole senkään suhteen huolta. Lisäksi tykkään ja nautin siitä, että saan kulkea itsekin lenkillä näiden kanssa :-) 
Meidän koirista koirapuistossa oikeastaan ainoastaan juoksee ja peuhaa vain Martta. Martta tykkääkin juoksemisen lisäksi hakea palloa, jopa ihan kyllästymiseen saakka. Mä jo viime kerralla kirosin mielessäni, kun kuvasin koiria puistossa - yhtäkkiä joku työntää kameran linssiin kuolaisen ja hiekkaisen pallon. Kukas muukaan tämä "joku" oli muutakuin Martta itse! No, kuvaa siinä sitten..
Villaneidit tykkäävät enemmän haistella ja mennä ympäriinsä hissukseen. Jos on muita koirakavereita tai Martta innostuu leikittämään villakoiria, niin sitten kyllä juoksevat vinhaa vauhtia ympäri puistoa. Hertta välillä saa hepuleita tuosta suhteellisen pehmeästä hiekasta ja painelee menemään. On ne vaan niin erilaisia koirapersoonia :P

Ootteko te lukijat enemmän koirapuistoihmisiä kuin metsäihmisiä? Entä koiranne - liikkuko ne mieluiten missä? Ovatko ne samanlaisia haahuilijoita hajujen perässä koirapuistossa kuin meidän villakoirat? Vai kenties samanlaisia leikkijöitä ja peuhaajia kuin Martta?

12 kommenttia:

 1. Meidän koira(bullmastiff) on enemmän mettä koirii ehkä siks koska asumme maalla. Minä ite olen ihan mettä ihiminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on oikein! Metsät ja siellä samoilu on kyllä parasta mitä vaan voi olla <3 rentouttaa mukavasti niin omaa kuin koirankin mieltä!

   Poista
 2. Meillä kyllä metsässä samoilu on parasta mitä tiedetään! (heti agilityn jälkeen :D) myös koirapuistossa me käydään aika usein, siellä on kiva päästää dogi vapaaks kun muuten ei vapaana voi pitää. Etenkin, kun puisto on metsän keskellä ja aitojen sisäpuolellakin on metsää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että on muitakin jotka rakastaa metsässä samoilua <3 se on vaan niin rentouttavan mukavaa kulkea siellä, varsinkin jos saa mennä päämäärättömästi eteenpäin :)

   Nonni, tuossa tilanteessa jos koira ei muualla pysy vapaana niin olisi meilläkin varmaan koirapuisto huippukiva paikka! Etenkin jos se olisi noin hienossa ympäristössä kuin teillä :)

   Poista
 3. Musta on pennun myötä kuoriutunut koirapuistotäti, mutta lähinnä vain sovitusti tuttujen koirien kanssa. Nita on niin pidättäytyväinen muita kohtaan ja lämpenee niin hitaasti, ettei se viihdy vieraiden koirien kanssa puistossa. Pitäisi joku päivä oikeasti sopia ne treffit vaikka tuonne kurikan puistoon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy kyllä itsekin myöntää, että Martan myötä mäkin oon rampannut koirapuistossa paljon enemmän kuin ennemmin :-D Pelkkien villakoirien aikana en siellä ollut kuin tuttujen koirien kanssa ja silloinkin harvoin, mutta nyt ollaan nähty paria puolituttua kivaa koiraa puistossa. Martta kun oikeastaan rakastaa kaikkia koiria - ihan eri tavalla kuin mitä villakoirat, kun ne lämpee muille koirille yleensä aika hitaasti...:) On kyllä tapauksia toki, että oon mennyt ihan suosiolla eri aitaukseen oman lauman kanssa, kun toinen on ollut varattu. Aika hyvin kuitenkin esimerkiksi tuolla Kurikassa käy fiksua porukkaa :-)

   Pitää kyllä katsoa joku päivä treffit tuonne Kurikkaan! Saa meidän Herttakin sitten kaimaseuraa samalla :P

   Poista
 4. Enemmän metsä- ja peltoihmisii. Mieluummin päästän tuon metsästyskoirani vapaaksi metsässä tai pellolla, kun se tykkää haistella ja tutkia paikkoja.:) Sitä ei mikään nurtsipuisto kiinnosta.:D Onneksi täs suht lähellä on myös yksi koirapuisto mikä on metsäpohjainen ja Elsa tykkää siitä. Kätevä mm kiinnipitoaikana..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niimpä! Sanos muuta :) Koirapuistot on kyllä aina tosi tylsiä verrattuna esimerkiksi metsään tai peltoihin :P

   Nonni! Sehän on sit mainiota, kun pääsette sinne sinne Elsan kanssa telmimään :)

   Poista
 5. Kiva postaus ja kivoja kuvia. Martta on niin ihana :) Millä kameralla kuvaat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos suuresti ihanista sanoista <3 Mulla on tällähetkellä Nikonin D7100 ja siihen parit eri objektiivit :)

   Poista
 6. Minä ja sheltit ollaan ihan mettäihmisiä :)
  Nemi ei pidä koirapuistoilusta, koska sen päälle kävi kaksi russelia, kun se oli pieni :(
  Mutt kyllä se on siellä melkoinen snifferi ja haistelee vaan koko ajan. Narttukoiran kanssa se ehkä joskus saattaa vähän innostua juoksemaan, mutta pojat on ihan yäk.
  Bobby taas on vieraita uroksia kohtaan aika afgressiivinen. Kyllä se tytöistä tykkää, mutta pojat ei mene
  Metsässäkin Nemi on irti ja Bobby on flexissä, koska jos joku tulee vastaan niin Bobby lähtee, kuin raketti rähisemään.

  Martta, Hertta ja Kerttu ovat aivan ihania sekä sinä olet aivan loistava kuvaaja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista ja kehuista <3

   Siistiä, että löytyy muitakin mettäihmisiä kuin minäkin. Metsä on parasta <3 Se rauha, se tuoksu ja se kaikki...oih! Mikä onkaan sen parempaa?

   Voi kurjuus! Toi on kyllä koirapuistojen huono puoli :/ Siksi me ehkä ollaankin yleensä puistoilemassa vaan tuttujen koirakavereiden kanssa tai sit sellaisten, mitkä on suhteelliset varmoja tapauksia. Aina voi tietysti sattua ja tapahtua, vaikka olisi kuinka "varma" tapaus..

   No, onneksi pystytte liikkumaan ja nauttimaan elämästä tuollatavoin :) Se on pääasia <3 Koirien kanssa liikkuminen ja touhaaminen saa kyllä oman mielenkin rauhoittumaan..

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)