keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Olen villi ja vapaa juoksemaan

Pikainen kertaus tähän alkuun meidän kuulumisia - elämä rullaa kivasti, mutta kiirettä on pitänyt kouluprojektien, koirien ja omien menojen kanssa. Paljon on ollut koiratapahtumia, josta viimesimpänä mainittakoon eilinen hihnakäytös-koulutus Ilmajoella Niina Leinosen pitämänä. Meillähän ei varsinaisesti hihnäkäytöksessä ole ongelmaa, Martta kulkee nätisti vierellä oman laumansa kanssa sekä tietysti myös yksikseen. Koirakaverin kanssa neiti saattaa joskus unohtaa, että säntäily ja tiellä vaeltaminen on kiellettyä. Ja tietysti asiaan kuuluu vielä ne pentumaiset säntäilyhepulit aina sillointällöin..Kaikesta huolimatta, lähdettiin kuitenkin kurssille sillä asenteella, että otetaan kaikki oppi vastaan mikäli sellaista sieltä tulee ja kyllähän sitä jotain tuli :-) Lähinnä me siellä Martan kans vaan treenattiin ohituksia ja kohtaamisia toisen koiran kanssa - Martta kun ei aina muista kohtaamisissa ettei se toinen koirakamu ole välttämättä neidin ylin ystävä..nyt onneksi nekin alkoi jo hyvään malliin sujua!

Sitten tämän päivän juttuihin. Outoa kirjoittaa näistä asioista vielä tuoreena, kun normaalisti täällä blogissa tuppaa nää kaikki postaukset olemaan jo ainakin viikon vanhoja, kun ne julkaisen. Heh!

Tänään suunnattiin nokkamme kohti Kainastoa, jonne olimme sopineet treffit Tiinan ja koirien kanssa. Tälläkertaa Tiina oli ottanut mukaansa pitkäkarvaisen collietytön Minnin ja sekarotuisen Turren. Minniä Martta ei olekaan nähnyt, mutta Turren kanssa neiti on jo useat leikit sekä painit paininut.

Aluksi mentiin vanhalle pururadalle, jonka hädintuskin erotti sieltä metsän keskeltä. Koirat jo siinä vaiheessa rallitteli ja juoksi niin hurjaa vauhtia, ettei meinattu pysyä Tiinan kanssa edes perässä missä ne menee. Lopulta päästiin peltoaukealle, jossa alkoi jo tassujen tahti hiipua. Energiavarastot olivat siis jo hivenen tyhjentyneet, mutta silti koirilla riitti virtaa painia ja ajaa toisiaan takaa :-D Mä niin rakastan sitä iloa mikä paistaa koirien silmistä, kun ne juoksevat ja riehuvat! Sitä vauhdin hurmaa ja niitä yllättäviä pyörähdyksiä mitä ne tekevät juostessaan niin lujaa kuin jaloistaan pääsevät! Voiko olla ihanempaa näkyä?
Nyt jaloissani nukkuu äärimmäisen väsynyt koiralapsukainen..

12 kommenttia:

 1. Oih Martta on niiin äärettömän nätti! joo samaistun :D ei oikeasti ole paremmasta tietoa kuin katsoa koiraansa, joka kieli poskella rallittelee koirakavereidensa kanssa, kaiken kruunaa vielä mahtava syysaamuinen sää, milloin aurinko nousee ja maa on huurteessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, mitä kehuja sieltä satelee <3 kiitoskiitoskiitos! :) Täytyy kyllä myöntää itsekin, että on se kyllä upea otus!

   Sanos muuta! Siinä jos jossain niin koiranomistajan sielu lepää, kun saa katsoa sitä koirien iloa! Ja vielä tuommoisessa mahtavassa syysaamussa :P <3

   Poista
 2. On kyllä nätti tuo sekarotuinen, mitähän lie rotuja mahtaneen pitää sisällään? :)

  http://vellajakumppanit.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turre on kyllä hienonnäköinen koiruus <3 Nyt täytyy kyllä häpeäkseni myöntää, että en ole roduista ihan varma..täytynee varmistaa omistajalta :P

   Poista
 3. Hei! Onko martan turkki helppo hoitoinen? Oppiko martta kuinka nopeasti sisäsiistiksi tai yksin olemisen?:) kiitos jos vastaat ja hauskaa halloweenia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!
   Kiitos kivasta kommentista :) Tietenkin vastaan teille jokaiselle ihanalle, jotka viitsii tänne meidän blogiin kommentoida <3

   Mun mielestä Martan turkki on äärimmäisen helppohoitoinen. Ainakin jos vertaa villakoirien turkkiin..:-D Neidin turkki ei vaadi sen suurempaa hoitoa - aina sillointällöin, kun jaksan niin sukaa käytän harjaamiseen ja that's it. Karvaa ei lähde kovin paljoa, mikä on kyllä suuri plussa!

   Aika on kullannut muistot tai ainakin saanut unohtamaan ne..:-D Martta oppi itseasiassa tosi nopeasti sisäsiistiksi, oisko ollut ehkä joku 5-6kk, kun oli jo täysin sisäsiisti? Toki meni hivenen kauemmin aikaa oppia "toisessa kodissaan" sisäsiistiksi - neiti jotenkin aina unohti sen, että myös toisessa kodissa ne asiat tehdään sinne ulos asti.

   Yksinoleminen meni oikeastaan myös kuin luonnostaan. Ei sen suurempia vaikeuksia. Aluksi tietysti vähän vinkui perään, mutta nopeasti onneksi hiljeni ja kotia tullessa oli vastassa nukkumassa oleva pentu. Naapureiltakaan ei ole tullut valituksia edes pentuaikoina - kuulemma koirista ei edes tietäisi, jos niitä ei pihamaalla aina sillointällöin näkisi :-D Heh!

   Hauskaa halloweeniä ja tulevaa viikkoa sinnekin <3

   Poista
  2. Sori muuten kun tuo teksti oli nopeasti kirjoitettu. Tuli vähän kiire niin ei jaksanut katsoa, että onko se kuinka siististi kirjoitettu:D. Olemme miettineet beussia ekaksi koiraksi (koirista kummiskin kokemusta(jopa hankalia rotuja), koska suvussa on aina ollut koiria. Olemme siis miettineet beussia, sileäkarvaista collieta ja suomenlapinkoiraa. Haluaisimme koiran joka varoittaa vieraista, ei ole pieni ja turkki olisi helppohoitoinen(ei trimmattava tai nypittävä rotu). Koiran pitäisi myös olla suht helposti koulutettavissa. Onko sinulla mitään rotua mielessä? Hauskaa illan jatkoa ja muuten pakko sanoa, että tää teidän blogi on mun lemppari!!:)<3

   Poista
  3. Ei haittaa yhtään - pääasia, että kirjoitat <3 Kiitos paljon!

   Mä en itse suosittelisi beussia ekaksi koiraksi, mutta kuten sanoit, niin teillä on kokemusta niistä hankalimmistakin roduista, joten mikä ettei :-) Oon omistanut Martan nyt noin 10kuukautta ja en voisi olla tyytyväisempi. Beussi oli ja on rotuna juuri sellainen mitä hain :-)

   Beussilta vahtiviettiä löytyy - osalta enemmän, osalta vähemmän. Turkki on todellakin helppohoitoinen eli ei vaadi laittamista :-) Omaan käteen koira on ollut helposti koulutettavissa, mutta ei tietenkään koulutettavuuden kannalta samanlainen oppija kuin esim. villakoirat. Eli Martta on vähän tyhmä ja hidas oppija jos verrataan vaikka Herttaan ja Kerttuun..:-D Mä sanoisin, että beussi voisi olla teille sopiva - se ei kuitenkaan ole mikään kaikkein helpoin rotu ja vaatii paljon aktivointia, että ei pura energiaansa vaikkapa tuhoamiseen :-) Beusseja löytyy ympäri Suomen ja kannattaa käydä katsomassa ihan konkreettisesti millaisia ne ovat livenä - meillekin saa tietysti tulla, jos uskaltaa :P

   Oletko miettinyt esimerkiksi labradoria? Tai mudia? Kelpie? Entä novascotiannoutaja? :) Onko sinulla jotain roturyhmää, josta koiran teille haluaisit? Jotain harrastuksia, mitä haluaisit ehkä koiran kanssa harrastaa? Muita kriteereitä?

   Mä menin ihan sanattomaksi. Mä oon niin otettu. Apua, mikä kommentti <3 Kiitoskiitoskiitoskiitos!! On niin huippua omistaa maailman paras lukijakunta <3 Ääk! Hauskaa päivää myös sinne!   Poista
  4. No meitä kiinnostaa pohjoiset ja alkukantaiset pystykorva rodut. Esim suomenlapinkoira yms. Sitten jotkut paimenkoiratkin ovat kiinnostavia. Tämä oman rodun löytäminen on aika hankalaa. Ollaan yli viis vuotta odottaneet oikeata aikaa koiralle. Nyt kahtena viimesenä vuotena ollaan mietitty rotua. Ja se on hankalaa, koska meitä kiinnostaa nuo roturyhmät mitä tuolla alussa sanoin. Silleen hirveen aktiivista koiraa ei haluta (esim. Bordercollie tms.), mutta kuitenkin koira joka jaksaa tehdä kaikkea.

   Poista
  5. Ja vielä, että harrastuksista ei ole oikeen mitään minkä voisi aloittaa. Mutta koiralle haluttaisiin opettaa kuitenkin paljon temppuja.

   Poista
  6. Kaikki ystävät ja sukulaiset sanoo, että suomenlapinkoira sopisi meillr todella hyvin. Ollaan katseltu kenneleitä nytten:).

   Poista
  7. Nonni! Tiedän, että oman rodun löytäminen on vaikeaa, mutta usko mua - sit kun se löytyy, niin se on ihan parasta <3

   Suomenlapinkoira voisi kyllä olla kertomasi perusteella teille sopiva koira! :-) Ainakin se on todella mukava ja lempeä koira, joka tykkää tekemisestä!

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)