lauantai 27. helmikuuta 2016

Helmikuussa me..

...nautimme viimeisistä hetkistä täällä Pohojammaan lakeuksilla, sillä pian meidät löytää Tampereelta haahuilemasta! Jaiks! Jänskättää! Muuttolaatikot pitäisi vielä pakata ja sitä myöden lähdetään kohti uusia maisemia!
...trimmattiin villikset juhlakuntoon! Ne nimittäin olivat aivan liian pitkään röllejä, joten nyt jos koskaan oli korkea aika. Ihan jo melkein hävetti kulkea niiden kanssa missään, hui...
..tsempattiin Martan kanssa tottiksessa ja saimme nauttia siitä nauruntäyteisestä ajasta hallilla treeneissä! Ahh, parhautta! Tykkään
...me myös kehityttiin valtavasti tottiksen saralla - otettiin kaikki se kiinni mitä meillä on jäänyt tekemättä!
...apinoitiin, haahuiltiin ja hassuteltiin, kuten aina!

...villiksien kanssa aloitettiin aikuisten oikeasti kunnolla se nose work - vihdoin!
...saatiin muutamia tottispätkiä videolle, mutta ne odottaa vielä muokkailua..lisää pitäisi vielä toki saada!
...keksittiin uusia postausideoita maaliskuun varalle
...jännitystä yritetään tukahduttaa Anne Talvitien pitämällä mentaaliluennolla
...etsittiin meille sopivaa treeniryhmää ja uusia koirakontakteja Tampereelta sekä tsekkailtiin koirapuistoja, luontopolkuja ja liikuntareittejä sieltä suunnalta...
 ...pakattiin muuttolaatikoita kiireessä, oi miksi en osaa ikinä olla ajoissa?
...päästiin eroon aika suuresta määrästä turhista koirakamoista - onneksi, sillä nyt ei tarvi rehata niitä mukanansa uuteen asuntoon! Huh!
..käytiin Martan kanssa terveystutkimussa ja priima koirahan sieltä tuli

...nähtiin täällä olevia tuttuja koirakavereita useaan kertaan sekä koirapuistossa että metsässä
...oltiin myös koiratapaamisessa ison ranskislauman, Elmerin ja villismummon kanssa sekä kerran oltiin siellä ison kääpiösnautserilauman kanssa
...koirapuistoiltiin useampaan kertaan koko porukan kanssa ihan keskenäänkin
...käytiin poistatuttamassa Hertalta hammaskivi..siitä onkin jo vuosia kun ollaan viimeksi siellä käyty! Nyt taas kelpaa pitkän aikaa :)
...treenailtiin Martan kanssa pitkästäaikaa näyttelyjuttuja niin yksin kuin näyttelytreeneissäkin
...ilmoittauduttiin nimittäin Martan kanssa pariin eri näyttelyyn keväälle
...suunnittelimme kevään muitakin tapahtumia - kivoja kursseja, mätsäreitä ja koulutuksia tulossa!
...innostuttiin päivittelemään Instagramia ahkerasti ja saatiin hirmupaljon uusia seuraajia
...voin luvata, että keväälle on luvassa myös kivoja yhteistyökuvioita - lupaan haastaa myös itseni näiden juttujen parissa oikein kunnolla!
...olemme lähdössä 2 eri koiraleirille tämän vuoden aikana - toiseen kouluttajaksi ja toiseen bloggaajana. Siistiä!
...elimme hetkessä!
Tapahtumarikas kuukausi takana kaikinpuolin, mutta musta tuntuu, että maaliskuusta tulee vieläkin tapahtumarikkaampi, sillä uudet tuulet puhaltaa niin vahvasti! Oon niin jännittynyt, että en meinaa pysyä pöksyissäsi. Ootte saanut varmaan kuulla tästä jo ihan tarpeeksi, mutta voitte arvata kuinka iso juttu tää on tälläselle pienelle landepaukkutytsylle päästä isoon kaupunkiin kokeilemaan onneaan. Jäiks! Nyt tavarat autoon ja kohti Tamperetta! Pitäkää meille peukkuja, et muutto onnistuu hyvin!


Mitä te teitte helmikuussa - höntsäilittekö vai olitteko kanssa koko ajan touhaamassa jotain? :) 

29 kommenttia:

 1. Vautsi, teillä oli hieno kuukausi! Onnea vielä Martan terveystuloksista, on mahtavaa kun saa tietää koiran olevan terve! Mihin leireille oot menossa? :) Oon jo pitkään miettiny itekki meneväni koiraleirille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi eikä! Kiitos noista sanoista <3 Hih! Terve koira on kyllä parhautta <3

   Koiraleirit on kyllä parasta, itsekin ollut viimeksi niillä joskus nuorena eli nyt täytyy korjata asia. Mä oon menossa tällätietoa kouluttamaan Hurttahuoneen järjestämälle leirille sekä Onnidogille tietty kans :) Toivottavasti nähdään jommassa kummassa!

   Poista
 2. Kerro jos kaipaat lenkkipaikkavinkkejä Tampesteriin! Tunnetko kuinka ennestään paikkaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin kaipaan! Tännetännetänne, kiitos <3 Ja en tunne paikkaa oikeastaan yhtään ennestään eli hukassa ollaan ihan totaalisesti :)

   Poista
  2. Asutte siis Kalevassa? Kalevan kirkon ympärillä ja siitä eteenpäin jatkuva puisto on varmaan tullutkin teille jo tutuksi - se on tosi kivan rauhallinen pissatuspuisto :) Ja siinä lähellähän on Sorsapuisto eli Sorsis - kiva käydä kattoon lintuja ja pikniköimässä kesällä.

   Jos vähän kauemmas lähtee, mutta kuitenkin kävelymatkan päässä, on Ratinan koirapuisto. Sinne on kiva kävellä kosken rantaa ihan Ratinan stadionin vierestä. Ja toiseen suuntaan kans Koskikeskuksen eli Koskarin vierestä ja sillan yli, siellä on sitten Laukontori. Siitä eteenpäin rantaa pitkin pääsee Eteläpuistoon ja siitä kävelee vaan sitä rantaa pitkin - tosi ihanat maisemat, tullaan Pyynikin rantaan ja harjulle. Siellä sitten pääsee ylämäkee ja alamäkee, jos haluu vähän rankempaa treeniä. Siellä on myös koko ranta veneitä, niin siellä voi uittaa koiria vaikka missä.

   Se Eteläpuistohan on sitten oikeestaan Hämeenpuiston eteläpää eli siitä pääsee Hämeenpuistoon, joka on kans tosi kiva koiran lenkkeilytyspuisto. Hämeenpuiston toisessa päässä on Näsinpuisto, josta on ihanat maisemat Näsijärvelle eli Nässylle ja Särkänniemeen eli Särkkään. Jos Särkänniemestä lähtee oikeelle kävelemään sitä "rantatietä" eli Kekkosentietä (joka on kyllä vähän ankee, kun siinä niitä autoja menee hirveesti), mutta siinä on kans ihanat maisemat Nässylle. Ja siitä kun jatkaa vaan eteenpäin rantaa pitkin pääsee Lapinniemeen (kylpylä myös siellä) ja siellä on kans kiva kävellä. Siitä rantaa eteenpäin pääsee Rauhaniemen uimaranalle ja siitä ihan vähän eteenpäin on venerantaa, jossa voi kans uittaa koiria. Siitä eteenpäin tullaan Kaupin metsään, jota riittääkin sitten vaikka kuinka pitkälle. Tosi hyvät ulkoilumaastot etenkin vähän kauempana TAYSin takana!

   Jos Näsinpuistosta jatkaa eteenpäin, ei mene siis rantatien yli vaan jatkaa sillä puolen Nässyn rantaa, niin pääsee taas kosken rantaan ja siitä sillan yli Tampellaan. Sieltä voi jatkaa vaikka kosken rantaa pitkin The Koskenrantaan, joka on siis ihan keskustaa jo ja siinä Hämeensillan kupeessa. Siitä kun kävelet koskenrantaa pitkin olet takaisin Koskikeskuksella. Tää oli ehkä vähän pitkä lenkki, että en tarkoittanut, että se pitäisi vetää kerralla, mutta havainnollistuksen vuoksi kerroin sen yhtenä lenkkinä.

   Sitten taas jos Ratinan koirapuistolta jatkaa eteenpäin vaan rantaa pitkin siellähän on ne uudet hienot Ratinan kerrostalot. Siinä ihan just ennen kerrostaloja, sillan alituksen jälkeen on muuten kans koiranuittopaikka. Kerrostalojen jälkeen kun kääntyy pikkusillan yli ja jatkaa niin kun rannan toista puolta tullaan Hatanpään arboretumiin ja se vasta käymisen arvoinen paikka on! Etenkin kesällä kun siellä on kukkia (heinäkuun lopussa ruusut!), mutta muinakin vuodenaikoina se on mun mielestä Tampereen kaunein paikka. Siellä käy ehdottomasti! Jos ei jaksa kävellä sinne asti, niin sinne saa suht hyvin autonkin parkkiin kartanon parkkipaikalle tai Rintaklinikan eli Rintsikan (ihan rannassa) parkkipaikoille. Siitä jos jatkaa eteenpäin tullaan Härmälän metsään ja sieltä Härmälän uimarannalle.

   Sitten Kalevan vieressä, Tammelassa, on pieni mutta kiva pissatuspuisto, mikähän sen nimi oli...hmm...sinne pääsee "koirien kävelytietä" Tammelan stadionin vierestä, Tammelantorin puolelta lähtee kävelytie ja tulee Annikin runokorttelille ja siinä se puisto on vasemmalla puolella. Pieni, mutta paljon koiria.

   Asutaan Ylöjärvellä, mutta mun mielestä Tampereen keskustassa on niin kiva lenkkeillä koiran kanssa, että ollaan käyty siellä paljon ihan huvikseen. Ei ihan Tampereen keskustakeskusta mutta siinä ympärillä on näitä ihan mahtavia koiranulkoilutuspaikkoja ja itellekin tosi nättejä maisemia kattella, kun täällä on noi kaks järveä ja koski, niin mä ainakin tykkään :) Kysy jos et ymmärtänyt jotain!

   Poista
  3. Joo kyllä vain :) Täällähän me!

   Voi apua, ihan supersupersuper suuri kiitos ohjeista! <3 Noi on jopa niin selkeät, että tyhmäkin (eli minä :-D) osaa suunnistaa noiden avulla. Me ollaan nyt lähipäivien aikana oltu näissä lähipuistoissa ja sit ollaan pidempi lenkki tehty Kaupun metsään. Sieltä ollaan kierretty just Lapinniemeen ja tultu sitä kautta takas. Ihan mahtavia maisemia kaikkialla - ikinä ei uskoisi olevansa kaupungissa. Kaupin metsässä on Marttakin saanut olla vapaana, niin siistiä! Mä jo kuvittelin et pitäis lähteä kauemmas sen kanssa metsään autolla tai sit pelkästään koirapuistoissa saisi neiti olla vapaana, mutta ei :) Onneksi näin!

   Täytyypä ottaa heti huomenna sun lenkkivinkeistä vaari ja lähteä kävelemään noiden perusteella :)

   Otetaan vastaan myös lenkkeilyseuraa ;) Eli vinkkaahan jos joskus oot täälläpäin, niin voidaan lähteä yhdessä lenkkeilemään! :)

   Poista
  4. Nyt kun kirjotin tätä niin vasta tajusin, kuinka paljon me ollaan lenkkeiltykään Tampereella. Ja kuinka ihana kaupunki se on lenkkeilyn kannalta. Oon ikäni asunu Tampereella, paitsi nyt Ylöjärvellä, enkä oo oikein osannut arvostaa sitä.

   Jos teet niitä lenkkeilymaasto-arvosteluja, niin olis mielenkiintoista kuulla sun mielipidettä noista paikoista. Ja sitten jos käytte jossain muualla niin niistäkin ois kiva kuulla vinkkejä.

   Ois kiva kuulla myös miten Martta (ja Hertta ja Kerttu?) on sopeutunu muuttoon ja mitä se tykkää Tampesterista :)

   Poista
 3. Tehän ootte tehneet paljon kuukaudessa! Vau :) mihin leirille meet kouluttamaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli kyllä duunailtua paljon kaikkea kuukauden aikana :) Mut oli kiva kuukausi!

   Tällätietoa oon menossa Hurttahuoneen järjestämälle leirille mukaan :)

   Poista
 4. Tervetuloa! Meistä saa lenkki- ja treeniseuraa. :-) Ilo ja Martta tuli hienosti juttuun. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeij kivaa! Hyvä tietää :) Ja tytöt tuli kyllä mukavasti juttuun viimeksi!

   Poista
 5. Moi! Jos on kiinnostusta, niin mä ja Bruno (chihuahua) voidaan joskus tulla treenaileen tai miksei vaikka lenkkeilemäänkin Tampereelle teidän kanssa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooo tietysti ollaan kiinnostuneita sekä lenkki-että treeniseuraan! :) Ainakin oon ihan hukassa tämän päivän jälkeen täällä eli opastaja on enemmän kuin tarpeen ;)

   Poista
 6. Meillä helmikuu oli aika aktiivinen kuukausi myös.
  Treenailtiin tokoa ja agia, kisattiin yhdet tokokkista kummankin kanssa, pennut kotiutui taloon, nähtiin paljon koirakavereita, käytiin koirahierojalla, minä kävin paljon luentoja, lenkkeiltiin pitkiä lenkkejä, käytiin vaeltamassa sekä käytiin näyttelyssä.

  Tehtiinhän me nyt aika paljon kaikkea :P

  -Vilna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että muillakin on riittänyt tekemistä helmikuussa :) Mä ainakin ite tykkään niin kovasti koko ajan touhailla - se on jotenkin luontaista mulle olla koko ajan menossa.

   Apua kuinka ahkera oot ollut! Oot touhaillut vaikka ja mitä :P vau! Ja lisäksi vielä pennut siinä mukana, niin voi että <3

   Poista
  2. Joo, kyllähän nuo pensaat tuo mukavasti vipinää elämään :D

   Enne ja Eetukin ovat oikeita ikiliikkujia, jotka eivät väsy koskaan, mutta nyt kun pennut tulivat ne saavat niin paljon höukkyytystä, että ainakun pennut nukkuu Enne ja Eetu vetäisee piiiitkät nokkaunet.
   Sitten kun pennut herää Enne ja Eetu vaihtaa paikkaa sängylleni, jonne pennut eivät pääse :D
   Kiva sitten, kun joutuu kuuntelemaan sitä kiljumista, kun isot kaverit pääsee sängylle ja pienemmät ei.

   Yötkin Enne ja Eetu on alkanut nukkumaan sängyssä, vaikka koirat ei meillä saa olla sängyllä. Ne tulee kuitenkin viereen vasta yöllä. Kun menen nukkumaan ne nukkuu vierekkäin omalla patjalla, mutta kun nukahdan ne hyppää sänkyyn :D
   Jalkopäässä annan niiden nukkua, mutta jos ne alkaa hivuttautua viereen joutuu lattialla.

   Kohta kyllä pitäisi varmaan ostaa isompi sänky, kun yöllä pitää sitten vielä pennutkin nostaa sänkyyn nukkumaan, jos haluaa itse nukkua :D

   Enne ja Eetu on kyllä varmaan tosi kiitollisia, kun nuo vintiöt muuttaa vähän isompina sitten tarhaan asumaan ;P

   -Vilna

   Poista
  3. Ohops tuli kirjoitusvirhe, lol :D

   Penskat siis eikä mitään pensaat :D

   -Vilna

   Poista
 7. Tervetuloa Tampereelle! Täällä olisi yksi kolmen koiran lauma, joista varmasti kaksi lähtisi mielellään joskus leikkimään ja lenkkeilemään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Mahtavaa :) Todellakin ollaan kiinnostuneita! Laitahan meille viestiä jossain niin sovitaan aikaa ja paikkaa :P

   Poista
 8. Teretulemast Tampereelle! :) Saako kysyy minnepäin muutatte? Löysittekö jo jonkin treeniporukan? Jos tottisseuraa kaipaatte, niin meistä saa.

  http://borntobebeast.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeij, kiitti! :) Me asutaan tässä Kalevassa eli kaikki on vähänniinkuin tässä kaiken äärellä :P Mä oon nyt muutamia porukoita tsekkaillut, mutta kunhan päästään asettumaan, niin yritetään hypätä mukaan. On vain ollut niin kiire, että ei oo oikeesti jaksanut panostaa mihinkään kunnolla :P

   Treeniseura kelpaa meille aina! Laitahan vaikka mulle jossain viestiä, niin sovitaan jotain sopivaa aikaa ja paikkaa :)

   Poista
 9. Oii teillähän oli vaikka mitä ihanaa tekemistä! Meillä helmikuu on ollu kans aktiivinen kuukausi ja nyt hiihtoloman aikana oon koiran kans hiihtäny 75 kilsaa :)
  Tsemppiä muutto operaatioon! Miten se
  aina tuntuu kun muuttaa että tavaraa on ihan liikaa...

  -Linda

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua kuinka ahkera oot ollut hiihtämään! Mulle lauantainen 5km hiihtolenkkikin oli tarpeeksi :P haha!

   Muutto meni mainiosti onneksi ohi ja pikkuhiljaa tää kai alkaa tästä tuntua kodiltakin :) Nyt ainakin on tavarat paikoillaan! Ja voin kertoa, että täälläkin tavaraa on ihan liikaa :P Tuli huomattua kyllä..

   Poista
 10. Tervetuloa Tampereelle :) On teillä ollut touhuntäyteinen helmikuu! Olin kuun alusta kaksi viikkoa influenssassa, joten touhuilut on ollut aika minimissä, mutta sitä suuremmalla innolla ollaan nyt liikenteessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Helmikuu oli kyllä tekemistä täynnä! Ja kun vielä oli muutto ja viimeiset koulutehtävät kouluun siinä lisänä, niin sekin teetti tekemistä. Välillä kyllä tuntui, että se 24 tuntia vuorokaudessa ei riitä mihinkään..

   Voi sinnekö iski influenssa :S Mä oon vielä onneksi säästynyt, ihme kyllä! Mutta nyt onneksi sulla ohi - nyt uudella innolla eteenpäin!

   Poista
 11. Olettepas te olleet aktiivisia! ♥

  Me lähinnä vain hengailtiin helmikuussa. Pari juoksulenkkiä tuli heitettyä koirien kanssa sekä vetoa otin Bobbylle potkurilla.
  Pitkillä lenkillä tietysti käytiin ja, kun laskin niin ollaankin me liikunta helmikuussa 200km :D
  Päivässä liikutaan yleensä aina joku reilu 20km.

  -Aamu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Aamu <3

   Ai te muka ette oo ollut aktiivisia? :-D Pyhpah! Ootte liikkunut vaikka ja kuinka! Vautsi! Ihan huippua! Nyt on kyllä kelitkin olleet sellaisia, että on ollut mukana ulkoilla ja nauttia yhteisestä ajasta koirien kanssa <3

   Poista
  2. No joo, kyllähän tota nyt tais tulla jonkun verran liikuttaa ;P

   -Aamu

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)