perjantai 26. helmikuuta 2016

Ystävänpäivän näyttelytreenit

Muutama päivä sitten Sanna laittoi mulle linkin ottamiinsa kuviin ystävänpäivän näyttelytreeneistä. Meitä pyydettiin mukaan treenailemaan näyttelyjuttuja porukalla tuona sunnuntaina, joten ajeltiin siis kuuliaisesti Martan kanssa Karijoelle. Ei vais, mukavaa saada treeniä tuonne ryhmikseen ja Tampere KV:seen, jotka lähestyvät muuten hurjaa vauhtia! Hauskaa päästä pitkästä aikaa kehään, vaikka ahkeraa treeniä me kyllä tarvitaan ennen sitä. Ja niin lähestyy muuten tuo meidän muuttokin, joten kiirettä pitää ja kovasti! Vuorokauden 24tuntia ei meinaa millään riittää, sillä hommaa on ollut ihan hirmusesti - töitä, treenejä, koiraleiri Onnidogia, tavaroiden pakkausta, tilaustöitä, valokuvauskeikkaa, koulujuttuja ja vaikka mitä muuta. Mutta silti, olen niin onnellinen tulevaisuudesta ja innolla odotankin mitä kaikkea keksimme Tampereen suunnalla. Vastailen muuten teidän ihaniin kommentteihin heti, kun saan aikaa enemmän ja pääsen keskittymään niihin täysillä En ole unohtanut teitä, vaikka joku niinkin jo epäili..

Näyttelytreenit meni suoraansanoen päin mäntyä. Niinkuin oikeesti päin pyllyä. Martta oli ihan korvaton, veti sinne tänne, kitisi eikä yhtään ollut mukana tekemisessä. Homma oli melkein vähän niinkuin pakkopullaa. Marttaa ei vain kiinnostanut. Huono päivä. Ihan uutta Martalle, sillä se on yleensä niin motivoitunut ja kuuliainen lapsonen. Murkkuikä siis puskee ilmeisesti päälle! Toissapäivänä (24.2) alkoi muuten Martan tokat juoksutkin - sinne katosi siis haaveet mennä koirauimalaan heti ekalla viikolla, kun muutetaan Tampereelle. Mulla olisi ollut viikon loma, niin olisi ollut kätevää mennä, mutta ei auta itku markkinoilla :-D No, kerkiääpä tuota sitten myöhemminkin..


Onneksi koirilla oli edes lopuksi hurjan hauskaa, sillä ne pääsivät lopuksi leikkimään keskenään. Wilma-staffilla ja Martalla synkkäsi erityisen hyvin keskenään, mutta kyllä ne pikkuiset tanskandoggi-pojatkin yrittivät leikkiä ja juosta tyttöjen perässä sen minkä kerkesivät. Toisilla jalat vaan oli vielä vähän solmussa eikä liikkuneet niin lujaa kuin pää olisi tahtonut. Voi pieniä! Nyt ei auta kuin treenailla välillä näyttelyjuttujakin, sillä seuraavaan näyttelyyn on vajaa kuukausi aikaa :-)

10 kommenttia:

 1. Onko sulla aikomuksena teettää Martalla pentuja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa heitit kysymyksen mitä itsekin olen lähiaikoina pähkäillyt :-) Ainakin nyt näiden terveyskuvausten jälkeen näyttää positiiviselta ja tähän mennessä Martta on luonteen sekä pääkopan perusteella osoittautunut ihan huikeaksi. En kuitenkaan elättele vielä minkäänlaisia pentuhaaveita, sillä koira on muunmuassa a) kovin nuori, b) en ole itsekään käynyt kasvattajakurssia, c) en koe tietäväni kasvattamisesta tarpeeksi, haluan olla itsekin siis valmis kaikkeen, d) asuintilanteeni tulee olemaan ainakin pari vuotta huono ja e) haluan harrastaa, kisata ja saada tuloksiakin ehkä plakkariin :P Koen kuitenkin tällähetkellä, että Martalla voisi olla joskus omalle rodullensa annettavaa :) Ei ainakaan mikään asia tällähetkellä sulje sitä mahdollisuutta, että joskus voisi olla olemassa pikku-Marttoja <3

   Lyhyesti ja ytimekkäästi kuitenkin vastaus kysymykseesi on, että aika näyttää :) Asiaan vaikuttaa niin moni asia (onko Martalla rodulle tarpeeksi annettavaa, sopivan uroksen löytyminen, oma asuintilanne jne), että ei voi vielä tietää :)

   Poista
  2. Eikös Martta ollut ollut allerginen? Vaikka allergioiden syntymekanismia ei täysin tiedetä niin siltä esimerkillinen jalostusnarttu ei nappuloista raavi itseään. Ethän halua laittaa ongelmaa kiertämään ja aiheuttaa toisille kutina-ripuli-hiivarallia?
   Terveisin Yhden allergisen koiran omistaja

   Poista
  3. Ensinnäkin sanoin, että aika näyttää - en todellakaan ole edes miettinyt vielä asiaa sen tarkemmin. Martta on vielä kovin nuori, niin asia ei ole edes ajankohtainen. Toiseksi, Martan allergian perää ei tiedetä varmaksi - se on vain ja ainoastaan epäillys. Ylipäätään noiden allergioiden syntymekanismia ei tiedetä varmaksi, esimerkiksi onko se edes periytyvää? Kolmanneksi ikinä (huom. ikinä!!) ei tule olemaan täydellistä koiraa - aina on olemassa jotain mikä ei jalostuksessa ole hyväksi. Onneksi uroksella pystyy jonkinverran kompensoimaan jotain puuttuvaa/viallista juttua. Ei tietenkään pidä jalostaa koiraa, joka on sairas tai joka ei pysty antamaan rodulle mitään sen suurempaa. Jalostuksessa kuuluu punnita eri vaihtoehtoja ja harkita niitä tarkoin. Joten eipäs mennä tämän asian edelle, kiitos :)

   Tiedän kyllä sanoa, että allergiakoiran kanssa eläminen ei ole aina niin kovin helppoa enkä todellakaan halua sitä jalostuksessa kannattaa. Martan osalta vain asiaa ei tiedä vielä hirmuisen varmaksi. Siksi en halua, että mennään sanomaan jotain sellaista mikä ei ole totta. Saati ajankohtaista edes :)

   Poista
  4. Allergiat eivät ole asia josta tulee tinkiä. Käsittääkseni beauceron on aika allergiavapaa rotu(?) Joten on järjetöntä kannan puolesta käyttää allergista jalostukseen. Ei tule olemaan täydellistä jalostuskoiraa mutta tietyt asiat ovat poissulkevia. Hienoa ettet halua kannattaa allergisten koirien käyttämistä jalostukseen! Kaikkien jo edellämainittujen asioiden vuoksi voisi olla hankalaa pentujen myyntikin kun julkisessa tiedossa on Martan oireilut.

   Poista
  5. Tämä on asia, joka ei todellakaan ole ajankohtainen pitkäänpitkään aikaan :) joten ehkä tätä ei tarvitsisi puida nyt?

   Allergiat pitää tietysti ottaa vakavasti, niinkuin monet muutkin asiat jalostuksessa. Sairasta koiraa ei kannata eikä pidä käyttää jalostukseen. Mutta edelleenkin (toistaen itseäni taas....) varmuutta ei ole minkäänlaista tuosta Martan allergia-asiasta. Ei siis voida sanoa onko se edes allergiaa, joten jalostuksellisia haaveita se ei ole siis kaatanut. En toki oleta vielä mitään ja jos joskus aion Marttaa jalostukseen käyttää, niin asia tutkitaan perinpohjin.

   Ja kyllä, aion olla vastuuni kantava kasvattaja ja kertoa jokaisesta asiasta mahdollisille pennunomistajille avoimesti. Mitään rotua ei kasvateta niin, että asioita pidetään salassa - vain sitä omaa etua ajatellen. Tiedän pitäväni julkista blogia ja tiedän myöskin kaikki asiat mitä täällä kerron - siitä ei tarvitse minulle erikseen mainita :)

   Poista
 2. Te siis muutatte Tampereelle? Mihin päin? Meillä on Tampereella joka viikko (tai ainakin yritetään saada) näyttelytreenit Kässälässä. Yleensä aika vapaamuotoiset treenit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo täällä Kalevassa me asustellaan nyt :) Oooh siistiä, ois tosi mahtavaa tulla! Laitatko mulle vaikka Facebookissa tai täällä lisätietoja - me tultais innolla mukaan :P

   Poista
  2. Lisäisin sut Facebookissa siihen ryhmään (ja kaverisikin) ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)