keskiviikko 18. helmikuuta 2015

2 x koiranpentu = ??

No johan oli yhtälö tuo 2 x koiranpentu! Martta tapasi siis ekaa kertaa viikonloppuna melkein ikäisensä toverin, sillä lähdettiin sunnuntaina aamupäivällä Tiialle katsomaan hänen uutta perheenjäsentään ja tulevaa harrastustoveriaan Louhea. Louhi on tuollainen pieni hollanninpaimenkoiran alku, joka on varsinainen sydäntenmurskaaja-raitapaita ja ehkä vähän termiittikin..
Marttaa jaksoi aluksi vähän hämmentää se, että joku koira voisi olla häntä näin paljon pienempi, purra sekä olla kömpelömpi kuin hän itse ja haista vielä aivan pikkupennulle. Kuitenkaan ei mennyt kauaa, kun neidit jo painivat ja leikkivät keskenään. Mulla on vähän sellainen kutina, että neideistä kuoriutuu vielä ajan kanssa ihan parhaat ystävät - varsinkaan kun ikäeroa ei kuitenkaan ole kuin vähän reilu kuukausi :-)
Tässä kyllä huomasi, että kuukausi on pennun elämässä paljon aikaa - Martta kun jaksaa jo touhuta vaikka kuinka paljon, mutta tuo pentu on vielä ihan vauva ja väsyy melkein samantien. Näin ne vain kehittyy..

Sain myös otettua Martasta taas uuden kasvukuvan - neidistä alkaa pikkuhiljaa kasvaa tuollainen "honkkelijalka"..tai ei ihan vielä kasva, mutta ei siihen kauaa mee enää :-D Tosiaan, Martalla on tällähetkellä ikää 13vkoa ja painoa 9,4kg (13.2).
Olen ollut yhteydessä pentueen muiden pentujen omistajiin ja todennut, että meidän neiti jää kyllä pienimmäksi - muut kun huitelee jo reilusti 11kg toisella puolen. Toki eipä meistä kukaan tuosta neidistä isoa odottanutkaan, sillä neiti oli pentueen pienimpiä ja siroimpia :-)


Meillä on riittänyt paljon kaikkea mukavaa ja mielekästä tekemistä viime aikoina - ollaan käyty kirjasto-autolla koko kolmikon kanssa muutaman kerran, meillä on käynyt paljon vieraita kylässä täällä meillä, harjoiteltu kaikkia pikkujuttuja ja eilen olimme Martan sekä Wilman ja Patun kanssa pellolla juoksentelemassa taas kerran. On niin mukava lähteä hyvässä seurassa ulkoilemaan, varsinkin kun koirillakin tuntuu olevan hauskaa :-)

Huomenna meidän olisi tarkoitus lähteä Miran ja koirien kanssa metsäpoluille. Martta näkeekin nyt ekaa kertaa sekarotuisen Hetan ja collie Frinin - katsotaan mitä neiti heistä tuumaa! Ens viikolla minulla alkaakin kauan odotettu loma ja luvassa on mm. mittelipennun näkemistä sekä tutustumista kerrostalo-elämään hisseineen kaikkineen.

Nyt mä lähden tuonne ihanaan auringonpaisteeseen koirien kanssa hymy korvissa, sillä kaiken kruunasi tänä aamuna se, että saimme naapuriltamme kehuja meidän koirien käytöksestä. Voi kuinka tulinkaan hyvälle mielelle..

14 kommenttia:

 1. Tässä ihan sydän pakahtuu, kun katsoo näitä kuvia! <3 Voi kun on pieniä ja toinen vielä vähän pienempi :) Se on kyllä ihanaa aikaa, kun pentu tulee taloon... On kaikenlaista ohjelmaa ja uuttaa opeteltavaa. Ja nuo naapureiden kehut kyllä nostaa fiiliksen kattoon, sen verran harvinaista herkkua! Aurinkoista päivää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, on nuo vain suloisia koiralapsia <3 Pentuaika on ihanaa, mutta aika aikaansa kutakin - se aikuisaika on mukavaa, kun arki alkaa sujua jo rutiinilla ja koiralla on (toivottavasti ainakin..) hieman järkeä päässä..:-D

   Nuo naapurin kehut kyllä piristi niin paljon! Heti sai aivan uudenlaisen potkun päivään! :-) Sitä samaa teille!

   Poista
 2. Tuo neljäs kuva on mun lemppari! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä hauska! Kummatkin tapittavat sua silmä kovana :-D

   Poista
 3. Voi että miten ihania pentukuvia <3

  VastaaPoista
 4. Voi kun suloisia! Jostain syystä meidän terri poikanen ei tajunnut, että se on pentu ja että sen pitäisi väsyä nopeasti... Kaikki muut kertoivat miten pentu väsähtää jo hetken leikkimisen jälkeen, mutta meidän ikiliikkujaa ei väsytettykään niin helposti. Se oli pahanteossa 24/7 ja nukkui ainoastaan öisin, jos silloinkaan. On ne pennut ihania, mutta ihan heti en kyllä ottaisi perään toista.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, kuulostaa ihan meiltä! :-D neitiä on saanut "vahtia" pienestä asti ja eikä oo meinannut millään väsyä - kunnon tirriäinen tämäkin! Pihalla ollaan oleskeltu pienenä jo paljon ja siellä se neiti on mennyt omalla pihamaalla kuten villakoiratkin :-) Meillä onneksi yönukkumiset on ihan loistavaa luokkaa olleet alusta asti, onneksi.

   Pennut on kyllä suloisia, mutta aika aikaansa kutakin. Eli ei meillekään ole todellakaan hetkeen toista pentua tulossa :-D

   Poista
 5. Voi vauvoja :') Ihanat pentutreffit!

  VastaaPoista
 6. Ihania pentuja :) Nää kasvuvaiheet on kyllä tuoreessa muistissa vielä, täällä ollaan siinä vaiheessa kun jalat on kilometrin pituiset ja niistä on hallinnassa ehkä 2-3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta! Ai teillä on nyt honkkelijalka siellä ilahduttamassa 2-3 jalalla, haha :-D No, piankos ne tasoittuu "oikeanpituiksi" tuosta :)

   Poista
 7. Tuossa otsikossa oes pitännä lukkee vielä "Söppöysvarotus". Tiälä iski yhelle het pentukuume! Apuva, sanomminä. Vaekka ohan ne kyllä sulosija... <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, hupsis - otsikko taisi mennä vahingossa väärin...;-) Kai sä muistat, et pentukuume parantuu vain yhdellä tavalla? :P

   Pennut ovat kyllä tosi suloisia, mutta on se ihanaa, kun niistä kasvaa sitten aikuisiakin joskus <3

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)