sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Hiekkakasa eteisessä ja lelut pitkin lattiaa..

...noista jos jostain tunnistaa koirakodin! Omistamalla koiran tai muutaman koti muuttuu lähes väistämättä koiraystävällisemmäksi - leluja on siellä täällä, remminaulakossa roikkuu läjä pantoja sekä hihnoja, sohva on täynnä koirankarvoja ja oma sukka dippaa koiran juomakipossa vähintäänkin silloin kun on kamala kiire lähteä johonkin. Eikä pidä tietenkään unohtaa nenänkuvioita peileissä ja tassunjälkiä kaapinovissa!

Oman muuton tullessa ajankohtaiseksi isompaan asuntoon uuden perheenjäsenen myötä, tuli mietittyä monia asioita mitä asunnossa pitäisi/olisi hyvä olla. Tietenkään kaikkea ei aina voi saada, varsinkaan täälläpäin, kun asuntojen tarjonta on niin suppeaa. No, onneksi löytyi kiva, tilava ja koiraystävällinen asunto - tää on juuri kuin meille luotu :-) Tämä asunto tuntui melkein samantien jo kodilta.

Nämä ovat minulle tärkeitä kriteereitä asunnolle sekä asuinympäristölle:
 • oma piha, johon voisi rakentaa edes pikkuisen aitauksen tai laittaa juoksunarun. Ei pakollista, mutta tosi kätevää!
 • eteisestä pääsee suoraan kylpyhuoneeseen - kurakeleillä tosi näppärää kun koiran voi vain lykätä suoraan kylppäriin pesulle ilman suurempia sotkuja!
 • naapurit ovat koiraystävällisiä - tähän ei valitettavasti voi hirveästi itse vaikuttaa, mutta tämä on kyllä suuri plussa!
 • asunto on maan tasolla - pääsee nopeasti ulos, etenkin pennun kanssa se on tosi näppärää!
 • lenkkireitit lähellä - helppo lähteä ulkoilemaan suoraan omasta kotipihasta.
 • iso kylpyhuone - varsinkin ison koiran kanssa helpottaa kummasti, kun ei tarvitse tungea itseään eikä koiraa mihinkään pieneen koppiin.
 • tilava ja fiksunnäköinen asunto - pitäähän koirille nyt tilaa ja "rempattavaa" olla ;-)
Toiveita mitä haluaisimme seuraavalle asunnolle ja asuinympäristölle:
 • laminaattia-lattia ei ole kovin hyvä koiraperheessä - etenkään jos on pentu talossa!
 • enemmän metsää ja polkuja lähimaastossa
 • isompi tuulikaappi, nyt on vähän ahdasta lähteä liikkeelle ja tulla sisälle takaisin koirien kanssa
 • makkarin sekä kylppärin oven eivät menisi ristiin - koirat jää aina vahingossa sinne "koloon" jumiin
Sain tämän postauksen loppuunviemiseen motivaatiota Vivi ja Ile-blogin omasta kotipostauksesta, sillä tää on jo pidemmän aikaa vain roikkunut meillä luonnoksissa. Tämän postauksen tarkoitus on esitellä mitä koiramaisia piirteitä meidän asunnosta löytyy, joten aloitetaas tämä meidän kodin esittely. Ensiksi astumme tuulikaappiin, jossa ovessa killuttaa ovikyltti - tietääpä jokainen vieras ainakin jokainen varoa näitä iloisia karvapäitä.

Lisäksi seinällä on roikkuu hihnanaulakko. Nää "koiranpeppu"-koukut on hommattu aikoinaan Ikeasta ja nää on osoittautunut ihan lemppareiksi! Yleensä näissä koukuissa roikkuu käytetyimmät pannat, valjaat sekä hihnat, avaimet, pari koirankakkapussia, tassupyyhe sekä otsalamppu iltalenkeille. Loput koiratavaroista ja -vaatteista sekä ihmisten heijastinliivi on naulakon päällä laatikossa tallessa ja näppärästi napattavissa mukaan.


Eteisessä on onnekseni laattalattia, josta pääsee nätisti kipittämään suurempia sotkuja jättämättä  kylpyhuoneen puolelle. Todella näppärä ratkaisu koiraperheessä - etenkin keväisin ja syksyisin, kun on kurakelit. Ja kun vielä tässä talossa asustaa nuo kaksi kuraa rakastavaa villakoiraa ja beussilapsi..

Meillä on myös ruoka- ja juomakupit eteisessä. Noiden kuppien alla on tuo kurakaukalo juuri siitä syystä, että koirat välillä lotraa tuolla juomavedellä ja vettä on ympäriämpäri lattiaa..Eteisessä on mahdollisuus rajata koirat erilliseen tilaan (tarkoittaen lähinnä nyt vain Marttaa) koiraportin avulla. Tila on suhteellisen iso ja siinä on kivasti liikkumatilaa. Eteistä ja olohuonetta/keittiötä rajaamaan ihana isäni rakensi mulle toiveideni mukaisen koiraportin - pitää toki katsoa koska neiti tulee tuosta yli, eli pikkumuutoksia tuohon on vielä luvassa.


Eteisestä pääsee koiraportin läpi olohuoneeseen/keittiöön. Olohuoneen nurkkaa koristaa koiratavara-kaappi, missä jokaisessa laatikossa on jotain koiratavaraa - hoitotarvikkeita, nameja, luita, parit hihnat ja pannat sekä paljon muuta tarpeellista. Näissä on kiva säilyttää koiratavaroita, sillä ne ovat nopeasti saatavilla, mutta silti piilossa katseilta.

Olkkarin nurkassa retajaa myös koiranhäkki, sillä Martta on aivan innostunut nukkumaan ja touhailemaan tuossa omassa "yksiössään" - sinne se aina häipyy torkuille tai syömään luuta, jos ei tuu sohvalle köllöttelemään viereen. Tuota on kätevä kantaa tukevien kahvojen ansiosta, tuo ei kolise ja on näppärä kiinnittää autoon. Tää käy myös tulevaisuudessa Martalle näyttely- ja mätsärihäkiksi - ellei neiti nyt kasva ihan jättimäiseksi eikä mahdu enää tuonne, haha :-D
Koiranhäkin vierestä löytyy myös koirien lempipaikka eli sohva. Tuo sohva on kestänyt nyt villiksien painimiset ja Martan luun piilottamiset sekä esiin kaivamiset, joten aikasta kestävä sohva on. Ei kuitenkaan ehkä jokaikisen koiraperheen valinta, sillä karva tarttuu aika hienosti, mutta toimii meillä, kun villiksistä ei lähde karvaa..ja no, Martan karva ei haittaa ainakaan vielä. Katsotaan sitten uudestaan karvanlähtöaikana..:-D

Sohvan edustaa koristaa lelukoppa. Mun oli pakko tehdä uus lelukoppa, sillä olkkari kaipasi hieman väriä ja tähän onkin koottu sit omistajan kaikki lempparivärit. Lelukoppa on niin kätevä, kun sinne voi näppärästi koota kaikki lelut yhteen esimerkiksi siivotessa tai vieraiden tullessa taloon. Lelukopan teko-ohjeeseen pääset tästä!Olohuoneesta siirrytääkin sitten makuuhuoneeseen. Siellä meillä on tällähetkellä tuo Petnetstorelta tilattu Star Series-tyyny koirien makuupaikkana. Kuten tarkkasilmäisimmät ehkä saattavatkin huomata, niin tuo peti on ihan kamalassa kuolassa, eli siinä on ahkerasti oleskeltu. Onneksi tuon pedin päälliosan saa heitettyä koneeseen pesuun.
Ja sitten mennään siihen jokaisen koiraperheen parhaaseen ystävään, rakkaaseen ja jopa puolisoon, eli imuriin. Voiko tuota kyseistä vehjettä enempää rakastaa? Meillä on käytössä nykyisin tuo vajaan vuoden vanha Electroluxin pölynimuri. Koirataloudessa pölynimuria tulee käytettyä lähes joka päivä, vaikka noista villoista ei karvaa lähdekään eikä juuri vielä Martastakaan, mutta moskaa ja hiekkaa kulkeutuu pihalta tassuissa aikalailla. Toki nyt talviaikaan ei ihan noin usein tuu tuota vekotinta heiluteltua, sillä moskan ja hiekan määrä on minimoitunut lumen myötä huomattavasti. Superkätevä kapistus, josta en ihan heti luopuisi!
Mitä koiramaisia piirteitä tai tärkeitä tavaroita teidän kodista löytyy vai löytyykö mitään?:-) Avatkaa sanaiset arkkunne ja kertokaa meille!

40 kommenttia:

 1. Jaha, tästähän vois harkita kirjoittavan itsekin :) Ps. Voit huoletta ostaa uuden näyttelyhäkin, ei ole mitään jakoja, että Martta mahtuis tuonne enää puolenkaan vuoden päästä - tai sitten se on jotain kääpiöiden sukua ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain! Joo, sitä epäilenkin, mutta saas nyt nähdä sillä Martta on aika pieni beussinarttu :-) Jää siis nähtäväksi miten käy!

   Poista
 2. Jos mä tekisin tämmösen, niin jäis lyhyeksi :''D Koiralla on keittiössä häkki, minkä voisi kerätä pois ja silloin tällöin lattialla nukkumapaikkana päiväpeitto, mutta muuten sohva :'D Romut on tungettu yhteen kaappiin, leluja ei oikeastaan lattialla ole ja seinässä on koukut jossa on valjaat, panta ja hihna. Toisessa takki :''D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, minäkin listasin vain tärkeimmät ja näkyvimmät :-) Kuulostaa tutuilta jutuilta nuo!

   Poista
 3. Heh, niin tuttua. Meillä lainehtii lattiat karvaa, koirien vedet ja ruuat on aina pitkin kämppää Hiisin jäljiltä, kaapit ja peilit on täynnä lääppimäjälkiä, lattiat luuliistroissa ja kotosasti tuo käy oksentamassa mun sänkyyn jos on tarve :D Ehdottoman kätevä olis tommonen alusta kipoille ja naulakko remmeille ja pannoille sekä koiraportti. Toivottavasti ne joskus tulevaisuudessa saadaan hankittua.

  ps. Martta on niiiiin söpö, en pääse yli!! :'3 Jotenkin muistuttaa hirveesti Hiisiä, kun se oli pentu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, että "kohtalontovereita" löytyy! :-D tuo alusta varsinkin on ollut kyllä hirmuhyvä sekä halpa (maksoi meillä noin 4euroa Tokmannilla) ja naulakotkaan eivät olleet kalliita. Koiraportti tosiaan oli myöskin sinänsä edullinen (jos ei isäni työtä lasketa) - kaikki oikein loistavia ostoksia :-)

   Hihii, eikä! Martta on kyllä hirmusöpö naskalihampaineen kaikkineen♥ jos asuisit yhtään lähempänä, niin olisit enemmän kuin tervetullut katsomaan laumaa - tai saahan tänne kyllä tulla nytkin :-D ainiin, katselinkin kuvia Hiisistä, ja kyllä samoja piirteitä löytyy!

   Poista
 4. Martta on ällösöpö <3 . Mun kämppä on vanhan paritalon ullakkohuoneisto, käytännössä kaksio tokassa kerroksessa. Ja koirakämpältä se näyttääkin, matalimmat ikkunat on peitetty koska Lumo tuli toisesta läpi (....), lattioilla on vaan huonoja pureskeltuja mattoja, seinässä on reikä, tapettia on irti, listat on syöty ja niin edelleen ja niin edelleen :D mutta silti hirmuisen rakas kämppä meille ja ihan meidän näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, Martta kiittää♥

   Kämppäsi kuulostaa myöskin oikein hyvältä - varmasti oikein rauhallinen ympäristö. Koirat jättävät kyllä jälkensä kotiin kuin kotiin - tavalla tai toisella :-) Minusta on ihanan viihtyisää ja kotoista, kun koirat näkyvät kodissa juuri sillälailla kun ne elävät - esimerkiksi just noi pureskellut matot, listat syötynä ja kuolaa on vähintäänkin jokapaikassa. Se on sitä elämää :-)

   Poista
 5. Ois kyllä ihan parasta, jos kylppäri ois heti eteisen vieressä... Vaan kun ei ole :D No joo, nyt kun vielä kotona asun, niin lenkkikamat on eteisessä ja ruokakupit keittiössä. Mun huoneessa on sitten enemmän tai vähemmän loogisesti Netan kamat. Meillä on muuten samanlainen imuri kuin teillä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonni, kuulostaapa hyviltä ratkaisulta nuo! Tuo kylppäri-eteinen on vähän niitä ratkaisuja, mihin ei aina pysty valitettavasti vaikuttamaan - se joko on tai ei oo :/

   Eikä, hyvä valinta siis teilläkin - tuo on meinaan passeli imuri! :-D

   Poista
 6. Tosi kiva postausidea! Meilläkin on lelulaatikko neidin tavaroille, joka tosin useimmiten huutaa tyhjyyttään kun lelut lojuvat kaikkialla lattialla...Tuo kylppäri olisi myös kyllä kätevä saada ihan eteisen viereen, hyvä muitaa seuraavaa kämppää ajatellen!
  Mistäs muuten olet hankkinut ruoka ja vesikupin kurakaukalon? :) Sopisi meidän sottaiselle neidille myös tuollainen.

  http://sagantaru.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kivasta kommentista! :-)

   Kuulostaa oikein tutulta, eipä ne lelut tuolla kopassa kauaa ole, vaikka ne sinne kerätäänkin.. Tuo kylppäri/eteinen-ratkaisu on kyllä hirmu kätevä - suosittelen!

   Tuo kurakaukalo on ostettu vajaa vuosi sitten Tokmannilta noin 4eurolla, eikä ole kauaa, kun niitä siellä vielä näin :-) Toki uskon, että noita löytyy aika monesta muustakin kodintarvike-kaupasta (esim. Anttilasta kannattaa käydä kurkkaamassa!).

   Käyn kurkkailemassa blogisi :)

   Poista
 7. Tää on oikeastaan aika kiva postaus. Voisin tehdä samanlaisen. Tosin täällä täytyy ensin siivota täällä ennen kuin kehtaa ottaa mitään valokuvia. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivoista kehuista ja eikun vain valokuvailemaan sekä kertomaan teidän koiramaisesta kodista! Linkkahan postaus sitten meillekin, jos ei sitä huomata muuten :-)

   Mäkin siivosin näitä koirajuttuja jokin aika sitten ja nyt kehtasi ottaa niistä jopa kuvia, haha :-D

   Poista
 8. Tässä muuttoa omaan kämppään odotellessa :D Nyt tavaroiden paikat vaihtuilee koko ajan, aina äidin mieltymyksen mukaan, eikä mikään ole loogisesti. +Tänne porukoille en viitsi kovin paljon sisustukseen satsata ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, omaan kämppään muutto on kyllä antoisaa, kun saa määrätä ns. "kaapin paikan" :-)

   Parempi satsata sitten myöhemmin, ehtiihän tuota sitten varmasti aivan tarpeeksi tehdä :-)

   Poista
 9. Mulla on jo pidemmän aikaa ollut luonnoksena samantyylinen kirjoitus :D Saa nähdä koska jaksais kirjotella loppuun ja ottaa kuvatkin.. Siihen voi vierähtää tovi, että saan aikaseks :D Meiltä löytyy lattialta pieni peti, pehmoinen tassukuvioitu peitto sekä sininen kevythäkki, missä koirat voi makoilla - tosin niiden sijaan ne makaavat joko sohvalla tai sängyllä (Heta saa mennä sängylle, Frini ei :p). Eteisestä löytyy naulakko, missä roikkuu ainoastaan koirien tarvikkeita; remmit, pannat, valjaat, heijastinliivit, kakkapusseja jne.. Keittiössä yksi kaappi on pyhitetty koiratarvikkeille ja sieltä löytyykin mm. leluja, herkkuja, luita, shampoo, kampoja, harjoja, juoma-/ruokakuppeja, hihnoja, pantoja jnejne...
  Vesikippo löytyy vessan lattialta, koska se on ainut paikka missä muovilattia - muualla laminaatti..... jopa eteisessä, mikä on ihan pyllystä! Mutta kyllähän tästä asunnosta huomaa, että täällä asuu myös koiria.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin tää roikkui, vaikka kuinka kauan luonnoksissa, sillä aina puuttui jokin kuva ja paikka :-) Eli aikaa vei, mutta oli se sen arvoista!

   Kuulostaapa tutun oloisille jutuille - paljon löytyy teiltäkin koiratavaraa :P Meilläkin villat saavat tulla sängylle, mutta Martalta se on kiellettyä. Meillä on eteisessä onneksi laattalattia (muuten on laminaattia), mutta tuo kurakaukalo estää veden valumasta olkkarin laminaatille, jos vesikippo jostainsyystä (..Martta!!) pääsee kaatumaan.

   Koirat jättävät kyllä väistämättäkin jälkensä asuntoon - tavalla tai toisella. Toisista jää vain vaikka kynnenjälkiä lattiaan, kun toiset päättävät vähän "remppailla" kämppää..:-D mutta elämää ja materiaa se vain on! En vaihtaisi noita koiria pois, vaikka ne tulisi seinästä läpi (*koputtaa puuta*) :-)

   Poista
 10. Aika samoja elementtejä löytyi kuin meidän kotipostauksesta http://ileduup.blogspot.fi/2015/01/home-of-royals.html Pakko kyllä sanoa, että meidän imuri on hienompi kuin teidän imuri!! :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kiva kuulla - mäkin sain vihdoin aikaiseksi tehdä tämän postauksen loppuun luonnoksista! :-)

   Hahaa, tuollainen imuri olisi kyllä näppärä :P toistaiseksi kyllä mennään vielä ainakin tällä!

   Poista
  2. Niin pieneksi kuittaukseksihan toi edellinen kommenttini oli tarkoitettu, sillä olit käyttänyt aikalailla samoja sanoja, lauseita ideoita ja jopa postauksen ensimmäinen kuvakin oli samanaiheinen eli tervetuloakyltti. En tässä sen enempää päivittele, mutta hieman kummastutti tämä tyyli miltei kopioida minun kirjoittamaa tekstiä. Aiheet vapaita, mutta tekstin sisältö yms ei mielestäni ole vapaata riistaa :) Siitä siis noottia tähän blogiin, koska välillä tuppaa olemaan niin, että olen jo kertaalleen jostakin lukenut tekstejä, joita täältä löytyy ja nyt osui myös omalle kohdalle :(

   Poista
  3. Hmmph, idea on tässä postauksessa kyllä sama kuin teillä, mutta sisältö, tekstit ja kuvat ovat eri (lukuunottamatta tuota ekaa tervetuloa-kylttiä sekä muutama hyvä kriteeriä asunnolle on sama)..Mulla tosiaan pyöri tämä idea jo luonnoksissa puolivalmiina ja teidän postauksesta innostuneena tein tämän loppuun, joten lisäsin teistä maininnan tuohon postaukseen.

   Koirablogeissa pyörii kuitenkin postauksesta toiseen samanaiheiset postaukset - aina joku ehtii ennen toista. Olen ottanut postausideoita muista blogeista (niinkuin varmaan jokainen meistä bloggaajista) , mutta koskaan en ole kopioinut tekstejä. Mutta tosiaan, paljon on lähtenyt meidänkin "omista" postausideoista myös muihin koirablogeihin postausideoita, sillä eipä kukaan näitä ideoita ns. "omista" :)

   Poista
 11. Ihan ensimmäistä kertaa eksyin blogiisi, aijai kuinka suloisia nuo karvaotuksesi ovat! :)
  Tuttuja juttuja kyllä nuo kuratassut, karvat sun muut! :D Se on jännä, että ei-koiraihmiset eivät välttämättä siedä karvoja _yhtään_ ja koiraihmiset ovat jo niin tottuneita, ettei pari karvaa siellä täällä haittane :). Meillä äiti repii omia hiuksiaan koiran sotkuja nähdessään, mutta jos ihmislapsi sotkee niin sitä vaan leperrellään! Ties kuinka monta kertaa olemme hänen kanssaan tästä kinanneet haha :D

  http://hakunatatas.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuinka ihanaa, että olet eksynyt blogiimme - oikein paljon tervetuloa! :-) Toivottavasti viihdyt!

   Oot kyllä täysin oikeessa - minua ei ainakaan haittaa, vaikka ruuassa olisi pari koirankarvaa (vaikka en kyllä niistä millääntapaa tykkääkään ja niiden joutumista ruokaan parhaani mukaan ehkäisenkin!), mutta ei-koiraihmiset olisivat kyllä varmasti kauhuissaan. Heh, nyt tämän lukevat eivät varmaan ikinä tohdi tulla mun tekemille ruuille..:-D

   Käyn kurkkimassa blogisi - kiitos linkityksestä :)

   Poista
 12. Omalla aidatulla pihalla varusteltu kaksio, kylppäri heti eteisen vieressä, lattiat laminaattia jotka helppo pyyhkiä mutta kestävät vähän vettä. Vaatehuone, johon saa ängettyä trimmipöydän ja paaljon säilytystilaa erilaisille tarvikkeille. Koiralta pudonneita lainee-kummareita pitkin lattioita, molempien ovien yhteydessä tasupyyhkeet. Tv-taso 80cm korkea, jotta isovillakoiran tukka ei peitä koko ruutua. Kaikissa säilytyshuonekaluissa omat osastot pyhitetty koirien jutuille. Olkkarissa läjä leluja, joille pitäisi uusi kori hankkia. Takapihan oven lasi täynnä nenän jälkiä ja etuovessa puinen tervetuloa-kyltti, josta roikkuu rautalanka-puudeli. Olkkarissa rautalangasta tehty pieni rautalankapuudeli-patsas ja keittiössä kukkateline, jossa koiran kupit. Olkkarin armyboxissa läjä puruluita, ja kaikkialla TUMMAT MATOT! Makarissa koiran peti, hyllyillä kehyksissä koirien kuvia ja huoneesta toiseen perässä seuraava suurpuudeli - aika koiramaista täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuri kiitos kattavasta asuntoesittelystä koiramaisista jutuista - on ilo lukea millaisia ratkaisuja ja juttuja muilta löytyy! :)

   Oho, onpas teillä hyviä ratkaisuja! Etenkin tuo korkeampi tv-taso pitää varmaan laittaa hankintaan viimeistään silloin kun Martta on täysikasvuisen kokoinen..:-D Laminaatti on kyllä helppo pyyhkiä, mutta pennun pissakakka-rallissa ihan mahdottoman huono - siihenkun jää pysyvä jälki, jos siihen pissat vahingossakin lorahtaa..Suomennettuna siis, se vaatii paljon sanomalehtiä sekä omistajan hyvää tarkkailukykyä kuskata pentua tarpeeksi usein ulos! :) Tuo trimmipöytä on kyllä kamala säilyttää - meillä se roikkuu tällähetkellä oven takana olevassa kolossa piilossa, kun en muuta paikkaa ole keksinyt.

   Ainiin, meiltäkin löytyy hyllyn päältä koirien kuvia - ne unohdinkin kuvata. Haaveissa olisi myös teettää mustavalkokuvat kaikista tytöistä canvas-tauluiksi seinälle! Ehkä vielä joskus sitten...

   Poista
  2. Mielummin laminaatti kuin parketti, mitä tulee pissaralliin. Meidän laminaatti ei tunnu kärsivän mistään, mutta ent. kodin parketti se vasta osumaa otti jos lirut tuli. Mutta onneksi pentu oli kutakuinkin sisäsiisti jo 8-viikkoisena ja omalle pihalle heivaaminen oli niin helppoa, ettei tullut kummempia pisuralleja. :) Ihmettelen aina miten ihmiset pärjää pennun kanssa pihatta!

   Poista
  3. Hyvinkin mahdollista, sillä tsellä ei ole parketista kokemuksia :/ muovimatto olisi ehkä pentuperheessä kaikkein paras.

   Meillä onneksi on jo hetken aikaa mennyt suurinosa asioista ulos, eli laminaatti alkaa olla turvassa :) Tuo meidän piha on kyllä mahdollistanut sisäsiistiksi oppimisen nopeasti - mekään emme siis pärjäisi ilman kunnon pihaa!

   Poista
 13. Hei, tää on ihan loistava postaus ja moni asia kuulostaa tutulta ;) Tuo kurakaukalo kiinnitti mun huomion, kun kyselin joskus blogissa parketin kestävää alustaa juomakipolle. Siis meillähän on toi kurakaukalo, kun se ostettiin alunperin pennun pissapaikaksi, sanomalehtiä päälle ja avot, on helppo siivota + parketille armollinen ;) Täytyykin hakea se kellarista. Vaikka 2e:n ovimattokin on ollut ihan hyvä ja huomaamaton vesikipon alla. Seuraavassa asunnossa meilläkin on joku kodinhoitohuoneen tyylinen, mihin pääse suoraan ulkoa pesemään koirien jalat. Nyt kylppäri on yläkerrassa... Onneksi eteisessä on kuitenkin laattalattia ja pikkuvessa, jossa voi hätätapauksessa lavuaarissa pestä. Mukavaa alkanutta viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) Suosittelemme ehdottomasti tuota kurakaukaloa - ei mee lattiat pilalle niin helposti kun alla on jokin peittämässä roiskeita. Onpas tuo kurakaukalo/pissapaikka-systeemi kätevänoloinen, toimii varmasti!

   Tuo eteinen/kylppäri-systeemi on kyllä vienyt mun sydämen - en hevillä kyllä haluaisi luopua siitä jos joskus asuntoa vaihdan. Hätätapauksessa meillä kotikotona nuo villat menisi myös juuri tuolla lavuaarissa, mutta Marttaa ei kukaan jaksa sinne nosta..:-D

   Kiitos, sitä samaa myös teille♥

   Poista
 14. Niinkuin aiemmin tuossa kirjoitin ideat ovat vapaa riistaa ja niistä kirjoitetaan useasti saman aiheen ympäriltä ja kiva niin, mutta samojen sanojen ja lauseyhteyksien käyttö on jo vähän kyseenalaista ja siitä tässä on kyse. Kiva kun kuitenkin mainitsit meidän bloginkin ilman linkkiä nyt jälkikäteen.

  En halua haastaa riitaa, mutta kiinnittäisin jatkossa enemmän huomiota siihen, että kun inspiroidut jostakin aiheesta et kopio asiasisältöä miltei samoin sanoin. Tässä nyt muutama esimerkki siitä, mitä tarkoitan:

  Minä kirjoitin:

  "Hiekkadyynit eteisessä, tassunjäljet kaapinovissa, nenän kuviot peileissä kuuluvat vakio sisustukseen, mutta tälläisiä viritelmiä koira-arjen helpottamiseki meidän kodissa on tehty:"

  Sinä kirjoitit:

  "Hiekkakasa eteisessä ja lelut pitkin lattiaa...noista jos jostain tunnistaa koirakodin!... Eikä pidä tietenkään unohtaa nenänkuvioita peileissä ja tassunjälkiä kaapinovissa!"

  Minä kirjoitin:

  Lelut, niitä kuninkaallisilla puudeleilla on paljon. Se missä niitä säilyttää on samantekevää. Meillä ne on korissa, johon ne kasataan iltaisin ja aina kun tulee vieraita.

  Sinä kirjoitit:

  Lelukoppa on niin kätevä, kun sinne voi näppärästi koota kaikki lelut yhteen esimerkiksi siivotessa tai vieraiden tullessa taloon.

  Minä kirjoitin:

  Jos lueteltaisiin parhaita ystäviä. Niitä, jotka auttavat aina kun tarvitsee. Niitä on muutama.
  Sitten on imuri. Arjen pelastaja, sekasotkun ja hiekkadyynien pahin vihollinen. Kuinka pieneen laitteseen voikaan olla niin kiintynyt??! Tämä toimii vain pienen sotkun ja arjen pikasiivouksen kokoisissa projekteissa, mutta meidän kodin yleissiisteys on noussut tämän myötä uusiin svääreihin. Peukut ylös tälle.

  Sinä kirjoitit:

  Ja sitten mennään siihen jokaisen koiraperheen parhaaseen ystävään, rakkaasen ja jopa puolisoon, eli imuriin. Voiko tuota kyseistä vehjettä oikeastaan paremmin kuvailla?

  Toivottavasti tämä valaisi asiaa kannaltani. Jätän tämän nyt osaltani tähän, mutta toivoisin sinun kiinnittävän tähän ilmiöön enemmän huomiota kirjoittaessasi. Ystävällisesti ja kohteliaasti VIVI & ILE tiimi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos asiallisesta palautteesta! Linkki ei jostainsyystä tallentunut äsken, mutta nyt on paikallaan - ehdinkin korjata sen ennen kommenttiasi.

   Samankaltaisuutta löytyy, mutta kuitenkaan ei mielestäni asia riko ns. "omaa yksityisyyttä" ja kirjoittamista - sama asia, mutta se on esitetty kuitenkin suurimmassa eri tavalla. Näen asiayhteyksiä, mutta en lauseyhteyksiä. Riitaa en minäkään tästä halua, mutta lupaan olla tarkempi jatkossa, ettei synny kenellekään mielipahaa.

   Pahoitteluni kuitenkin tapahtuneesta - luin ja kommentoinkin postaustasi aiemmin, ja nyt itse viimeistelin oman postaukseni luonnoksista valmiiksi teidän kotipostauksesta innostuttuani. Ajatukset ja lauseet kodinesittelystä tulivat kuitenkin suoraan päästäni näppäimistölle :) Toivottavasti asia oli nyt tässä!
   Poista
 15. Arvoisa Heljä.
  Kovasti yrität puolustaa itseäsi, mutta sisimmässäsi varmasti tiedät, että on aivan ilmeistä, että taikasormesi näppäilivät miltein minun tekstini. Tällä kannalla oli myös muutama muu ja olen puhunut.

  Laitan tähän kuitenkin yhden plagioinnin määritelmän, ehkä sitten voit miettiä asiaa uudestaan, että oliko tekstissäsi kyse plagioinnista vai ei. Tälläkertaa kehotan sinua lukemaan sen ajatuksella ja avoimin mielin. Sinun ei tarvitse nyt tässä enää mitään tunnustaa, tiedän kyllä ja sinä tiedät.
  Toivon vain, että opit tästä jotain ja ehkä innostut kirjoittaamaan postauksen plagioinnista ja esittelemään siinä omia blogikirjoituksiasi esimerkkinä.

  Hakusanana plagiointi ja toinen hakutulos: Se on tästä osoitteesta: http://blogs.helsinki.fi/alakopsaa/opettajalle/mita-on-plagiointi/ ja suoralainaus kyseisiltä sivuilta.

  "Mitä on plagiointi?
  Plagioinnilla tarkoitetaan luvatonta lainaamista eli jonkun toisen laatima työ (teksti, kaavio, ohjelmakoodi, kuva jne.) esitetään omanaan tai ns. itseplagiointia.

  Plagioinnin ilmenemismuotoja:

  -toisen tekstin käyttäminen omanaan ilman, että lähdettä lainkaan ilmoitetaan

  -toisen tekstin käyttäminen omanaan niin, että tekstiä on muunneltu vähäisessä määrin (ns. orjallinen jäljittely, esim. muutamia sanoja vaihdettu, sanajärjestystä hieman muutettu) ilman, että lähdettä lainkaan ilmoitetaan

  -sanatarkat lainaukset, joissa lähde on ilmoitettu mutta joista ei ilmene, että kyseessä on lainaus eikä pelkkä viittaus (ns. copy paste –menetelmä)

  -hieman muunnellun tekstin käyttäminen siten, että lähde on ilmoitettu (copy paste–menetelmä ja orjallinen jäljittely yhdistettynä)"

  Alkuperäisessä teksissäsi oli miltei kaikkia näitä muotoja :) Kannattaa tutustua sellaiseen aiheeseen kuin lähdeviitteet ja niiden merkitseminen. On useita ihan OK tapojakin lainata tekstiä ja silti postauskesta saa ihan kivan. Iloista perehtymistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No johan tuli tekstiä! Tapanani ei ole virheitäni kieltää - niitä kun voi sattua ihan kelle vain ja ihan koska vain. Kukaan meistä ei ole täydellinen :)

   Perehdyin iloisesti ja avoimin mielin tuohon asiaan nyt vaikka aikalailla tuttua asiaa olikin ja lupaan olla jatkossa tarkempi. Uskoit mitä tahansa, niin teksti tuli kuitenkin omalta näppäimistöltä - myönnän rehellisesti lukeneeni postauksesi, mutta lauseet tulivat omasta päästäni. Osa jutuista vain sattui liippaisemaan läheltä teidän omia, kun samoja juttuja löytyi kuitenkin kodista.

   Pahoittelut kuitenkin tästä mielipahasta - olet merkittynä postauksessa, eli asia pitäisi olla ok?

   Poista
 16. Kylläpä täältä löytyi pirtsakkaa luettavaa! Mullakin on tämmönen koiraihmisen koti-päivitys jossain, mutta sietäis tehä uudelleen :) Ja mukavannäköstä kun puudeleitä pidetään koirina, ei pumpulipalloina pehmustetussa huoneessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Superit kiitokset kivasta kommentistasi! :-) Tälläisen kotipäivityksen tekeminen oli todella mukavaa - ei sitä normaalissa arjessa tule miettineeksi mitä kaikkea koiramaista sieltä kotoa löytyykään. Eli suosittelen uusimaan teidänkin kotipäivityksen :-)

   Kyllä vain - puudelit on meillä koiria eikä niitä vanupumpulipalloja, jotka eivät saa riehua kurakeleillä, lenkkeillä sateella ja olla joskus vähän likaisiakin ;-)

   Poista
 17. Ihana listaus <3
  Meillä on tavaraa vaikka kuinka. Eteisessä naulakko tursuaa koirien valjaita, remmejä ja pantoja. Keittiössä yksi kaappi on täynnä koirien tavaraa: juoksuhousut, naksutin, kongit, koirien takit, koirien lääkkeet, harjat, kynsisakset yms.
  Makkarista löytyy kaksi koiran petiä. Olkkarissa on vielä yksi peti ja lelukori joka tursuaa leluja. Keittiöstä löytyy myös siivouskaappi, johon on tungettu, jotain koirien tavaraa: ahmimisen estokuppi, liina, älypelit..
  Sekä tietysti lattialta löytyy koirankarvaa, ikkunasta kuonon jälkiä ja takapihalta vielä kasa leluja sekä tarha.

  -Vilna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti hurjasti <3 Hihihi!

   Kuulostaapa tutulta! :-D En ymmärrä miten koiratavaraa voikin kertyä niin hurjat määrät kaappeihin! Ajattelinkin, että voisin nyt tehdä meidän turhista koirakamppeista blogikirppiksen ja pääsisi niistäkin sitten eroon vihdoin! :D

   Meille säilytys on kanssa vähän ongelma - koiratavaraa kun löytyy oikeesti ihan joka paikasta! On siis oikestaan lohduttavaa kuulla, että muillakin on näin :P

   Poista
 18. Joo, tavaraa kyllä tursuaa joka paikasta :D
  Aina kun avaan jonkin kaapin oven jonne en ole katsonut pitkään aikaan tulee aina tunne, että onkohan se siisti vai lentääkö ne koirakamat mun päälle heti kun avaan sen :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos kyllä muuta! :) Sen takia onkin parempi, ettei kaappeihin turhaan kurki ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)