perjantai 3. huhtikuuta 2015

Uusia vermeitä..

Tsau! Nyt on aika tehdä hieman päivitystä koiramaisiin kuluihin. Väliaikatietona sanottakoon, että tulossa on kuitenkin lähiaikoina isompi postaus aiheeseen liittyen ;-)

Tämän vuoden alusta aloitettu projekti seurata koiramaisia kuluja vuoden ajan on sujunut itseasiassa oikeinkin hyvin. Kulut ovat pysyneet hyvin kuoseissa - turhia ostoksia olen pystynyt välttämään melkein kokonaan. Jos ruvetaan tarkemmin miettimään, niin en ole tainnut hairahtaa kertaakaan ostamaan mitään turhaa ostosta, mitä ei oltais oikeasti tarvitsemalla tarvittu. Voisin jopa olla hieman ylpeäkin itsestä :-) Hyvä mä!

Tässä kuitenkin muutamia viimeaikaisia ostoksia esiteltynä:
Luita ja herkkuja yht. 15,30€

Yks päivä käytiin Sopurahassa Seinäjoella niin taisin hieman hullaantua euron koreilla, sillä neidit sai parit uudet ruokakupit (1€/kpl), herkkulihapusseja (1€/2pss) ja tuollaisia vähän "leluja" noutokapuloita (1€/kpl), jotka kyllä ajavat asiansa mainiosti. Lisäksi ostin läjän valkoisia luita hintaan 8,95€ ja koiratabletin ruokakupeille eurolla :-) Ei siis ollenkaan huonoja ostoksia! Kannattaa käydä itsekin tekemässä Sopurahassa löytöjä, jos sellainen löytyy kulmilta!


Havahduin toissapäivänä siihen, että Martalta puuttui kokonaan kunnon panta - vanha panta kun rupesi olemaan niin kapea ja pieni, että uusi oli saatava piakkoin. Päädyin sitten Johannan (Designdog) tekemään solkipantaan, sillä tiesin pannan olevan todella hyvä sijoitus. Tiedän jo nyt, etät panta tulee jossainvaiheessa jäämään pieneksi - tällähetkellä kuitenkin on pienimmilläänkin Martalle hivenen liian suuri, eli menee kyllä pitkän tovin vielä :-) Rakastan niin näitä Johannan kauniita luomuksia - tässä jos jossain on suomalaisen käsityön panta-parhaimmistoa.


Tuohon pantaan tein sitten itse siihen mätsäävän normaalin pistoolilukollisen 180cm pitkän hihnan ja mokka-jämäpaloista väsäsin treenipatukan tynkää neidille. Villakoirien treenipatukka kun on enää vain pikku "herkkupala" tuon kidassa. Helppoja ja halpoja vermeitä!

Ostoksista puheenollen, niin mulla on ollut jo pidemmän aikaa mielessä pistää pystyyn joko tänne blogin puolelle tai sit vain vaikka johonkin lähiaelueen fb-kirpparille koiratavarakirppis, sillä meiltä löytyy ihan jäätävä määrä todella hyvässä kunnossa olevaa tai jopa ihan uutta tavaraa - löytyy kaikkea pannoista peteihin ja treenipatukkoihin. Onneksi sain nyt Proboosterin ruokasäkit myytyä (pitkä huokaisu, huh!) ja pari muuta turhaa juttua, niin on taas muutama rahanreikä niillä peitetty. Toki sinne se raha sit meneekin, kun ens viikolla haen sen Virbacin ruokasäkin Martalle ;-)

Mitä mä sit tällähetkellä haluaisin? Koiranomistajan mielestä kun löytyy aina sellaisia juttuja mitä tahtoisi, mutta aina ei ole vaikkapa varaa tai tarvetta ostaa sitä vielä. Meillä on ostoslistalla tällähetkellä isompi ja tiiviimpi (!!) saavi koiranruualle (hittovie, kun tulin yks päivä kylältä kotia, niin arvatkaa vaan kuka oli kaatanut ja avannut ruokasaavin...no Kerttupa tietenkin!), joten uus saavi ois enemmän kuin tarpeeseen! Lisäksi Martalle pitäis snake+näyttelyhihna-yhdistelmä täytyisi hommata jossainvaiheessa. Kaikki aikanaan - nyt kun saisi muutaman turhan tavaran myytyä, niin voisi ostaa taas uusia tilalle ;-)

14 kommenttia:

  1. Aloin myös loppuvuodesta (ja tietty uudestaan alkuvuodesta) listaamaan koirien kuluja. Mieheke kun usein vihjaa, kuinka paljon koirailuun laitan rahaa. Aika hyvin olen pysynyt kurissa! Tietty harrastukset ja vakuutukset kalliimpia, mutta sehän on ymmärrerrävää.

    Minua ainakin kiinnostaa, jos laitat kirppiksen pystyyn! Ilolle voi löytyä leluja (jos karvapatukoita - olen äärimmäisen kiinnostunut) tai porukoiden puudelille muuta. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, eikä :-D Joo kyllä mullekin on tullut heittona aina sillointällöin joltain, että paljonko sulla menee noihin koiriin oikein rahaa..Mitään en oo koskaan voinut myöntää kun en oo tiennyt summaa ja nyt kun vuoden lopussa tiedän summan, niin en kyllä tiedä haluanko myöntääkään...:D

      Hyvä sä! Noin kun jatkat koko loppuvuoden, niin kehtaa ehkä sitä summaa myöntääkin sille miehelle..:D Ruoka, harrastukset ja vakuutukset ovat yleensä ne pahimman viillon tuojat budjektiin :/

      Kivaa! Pitääpäs tonkia noita kaappeja ja laittaa koiratavaraa myyntiin, jos vaikka pääsis jostain meille turhasta eroon! :-)

      Poista
  2. Mukavia ostoksia, ja toi panta on ihan huippu :) Mietin sitä lukiessani, että jos kehtaisi ehdottaa, että laitapa tänne blogiin myyntiin ylimääräistä tavaraa... ja sitten kuvan jälkeen sulla olikin ihan sama ajatus =D =D =D

    Myin kesällä aika paljon omia ja koiran tavaroita fb:ssä, kyllä sekin toimii. Jos jaksaa päivystää noutavia ihmisiä, noutamatta jättäviä ja kuskata itse aina matkan varrelle sopivasti osuviin paikkoihin :) Suosittelen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Tuo panta on ollut ihan huippu :-)

      Eikä - luit selvästi mun ajatuksia! :-D Et tiedäkkään kuinka paljon turhaa koiratavaraa meiltä löytyykään..pitää siis vissiin laittaa jonkinlaista blogikirppistä pystyyn tänne blogin puolelle! FB:seen nakkasin nyt viikonlopun ajaksi joitakin tavaroita jo myyntiin - loput mitkä jää jäljelle niin tulevat sitten tänne myyntiin :)

      Poista
  3. Mun varmaa pitäisi kans pystyttää kirpparia, jos joku noita vanhoja rojuja haluaa vaikka tuunattavaksi :D Kevätsiivoa siis...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä selvästi sitten "kohtalontoveri", kun vanhoja turhia koiratavaroita löytyy läjä :-D

      Poista
  4. Meilläkin tarvittaisiin uusi ruokaloota. Tässä taloudessa asuu sellainen erittäin nokkelanenäinen tyyppi että aukeaa niin ovet kuin kaikki lootat ja laatikotkin. Pitäisi melkein löytää joku lukollisella kannella varustettu kapistus! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teilläkin! Noita koiria vissiin vaivaa suunnaton ahneus, kun menevät läpi laatikoiden ja lootien..:-D

      Lukko ois varmaan oikeinkin sopiva vaihtoehto meillekin - seuraavaksi tehtäis varmaan sit reikä siihen ruoka-astiaan...:D

      Poista
  5. Ihanan yksinkertainen toi hihna! Tosi kivasti mätsää tohon pantaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivoista kehuista :-) Tuo yksinkertaisuus oikeastaan passaa tuon vähän hienomman pannan kanssa oikein hyvin, vaikka itse tämän sanonkin :-D

      Poista
  6. Miten martan rotu lausutaan :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, et oo ainut joka tätä kysyy - mun omat vanhemmatkin kysyi ekaa kertaa rodun kuullessaan, että "niin mikä??" :-D

      Olen kuullut muutamiakin eri lausumatapoja rodun nimestä - osa lausuu beuceron ja osa taas boceron, joka taitaa olla se "virallisempi" versio. Helpommalla pääsee kun sanoo vaan beussi tai ihan virallisesti, beaucenpaimenkoira :P

      Poista
  7. Martan uusi panta on todella kaunis ja tyylikäs! :)

    - Riika -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin meidänkin mielestämme - ja kovasti ollaan tuosta kyllä tykätty! :-) Kyllä Johanna osaa sitten väsätä hienoja pantoja!

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)