torstai 15. lokakuuta 2015

Miten pukeutua koiranäyttelyihin?

Minun sekä myöskin Martan ekat koiranäyttelyt lähestyy lähestymistään! Joskus nuorena on tullut kehässä pyörähdettyä, mutta muuten olen sieltä visusti pysytellyt poissa. No miksi? Yhtenä syynä voisi mainita sen, että kisaaminen (oli se sitten kisaamista itseä vastaan tai kisaamista yhteistyössä koiran kanssa) ei ole koskaan olleet lähellä sydäntä. Mua jännittää siis ihan valtavasti koko homma! Ja ylipäätään kaikki kisaamiseen liittyvä, joten sen takia yritetäänkin lievittää tätä jänskäämistä kaikenmaailman nakkiluokka-kisaamisilla sun muilla :-D pohjalta on hyvä lähteä, vai miten se nyt meni?

Nyt kuitenkin rohkaistun ja ilmoitin meidät Seinäjoki KV:seen. Meidän vuoro on lauantaina ja beusseja siellä on huikeat kymmenen kappaletta, kun yleensä niitä täälläpäin näyttelyissä on ehkä yksi tai kaksi. Näyttelyyn on tulossa myös yksi Martan veljistä ja Martan äiti. Tänään loksahtikin sähköpostiin numerolaput ja muu näyttelyinfo. Joku mun kavereista tai äiti onneksi varmaan lähtee mukaan tsemppaamaan, eli ei tarvitse ihan yksin tuolla haahuilla ja sekoilla. Ja Martan kasvattajahan siellä tietysti myös on. Tai onhan mulla sekoilukaveri mukana, kun mulla on Martta messissä..:-D

Mä oon tässä aikani kuluksi vähän pohtinut pukeutumistani koiranäyttelyihin. Koiranäyttelyitä kiertäneenä olen huomannut, että ihmisiltä löytyy monenmoisia vaatteita - osa tykkää pukeutua hameeseen, kun taas osa housuihin. Osa suosii bleiseriä, kun taas osa tykkää villaneuleesta. Kuten meitä ihmisiäkin, niin makuja on monia. Omasta mielestäni kamalimpia asuja ovat ne, jossa vilkkuu jotain "ylimääräistä". Musta koiranäyttelyt on viimeinen paikka, missä tuommoista pitäisi olla - pukeutukaamme siis vaikkapa niihin poolopaitoihin ja korkeavyötäröisiin housuihin. Eipä ainakaan vilkkuisi turhia!

Vaatteita etsiessä ja valitessa itselle ensimmäisenä mielessä ovat vaatteiden käytännöllisyys ja siisteys. En halua valita sellaisia vaatteita, missä en itse viihdy. Oma viihtyvyys kun heijastuu ainakin itsellä omaan mielialaan - jos viihdyn vaatteissa, tunnen itseni ihan erilaiseksi kuin silloin kun en viihdy. Oma mieliala kun heijastuu tässä tapauksessa myös siihen hihnan päässä olevaan otukseen. Eli vaatteiden valitseminen on oikeasti tärkeää! Vaatteiden tulisi olla sellaisia, joissa on helppo kyykkiä ja juosta ilman, että ne ratkeavat tai mitään ylimääräistä vilkkuu.

Lähdin liikkeelle siitä, että minkäväriset vaatteet haluan. Koiran ollessa musta olisi hyvä olla jotain erottuvaa matkassa. Vaihtoehtoisesti myös kuviollinen voisi olla hyvä vaihtoehto. Vinkkinä minulle on sanottu, että koira kuin koira olisi hyvä esittää jossain muussavärissä kuin mitä koira itse on. Jopa vaatteiden väreillä leikittely voi olla joskus hyvä veto! Ei kannata kuitenkaan valita liian silmiinpistävää väriä, sillä se saattaa haitata tuomarin työskentelyä. Asun valitseminen lähti itsellä liikkeelle siitä, kun bongasin vaatekaupassa tuon 1. valkomusta-kuvioisen bleiserin. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä ja samantien tiesin, että tuossa se on - tuleva näyttelybleiserini! Ostoskoriin lähti tuo sitten samantien ja siitä lähti sitten loppuasu pikkuhiljaa rakentumaan.


Housuiksi minulla valikoitui tietysti nuo mun 2. mustat luottofarkut. Ne joustaa hyvin, vaikkakin alkavat olla jo elämänsä lopussa. Pysyvät kyllä toivottavasti vielä tuonne näyttelyyn asti ehjänä...En tiedä tosin uppooko koira noihin farkkuihin liikaa, eli pitääköhän sitä vaihtaa vielä housujen väriä.. Paidaksi valikoitui normaali löysä 3. musta toppi. Tässä asussa 4. koru ja 5. kello on ehkä vähän turhaa hifistelyä. Mä vaan tykkään usein koota asuni loppuun asti ja nämä ovat mukavia päällä eivätkä turhaan heilu matkassa. Kengät tuotti tuskaa ja niitä mietin pitkään. Kenkien kun pitäisi pysyä juostessa jalassa ja siksi parit ballerinat lukeutuivat heti pois listalta. Jalassa pysyvyyden lisäksi kenkien ei saisi puristaa, hangata,, lonksua eikä niissä saisi olla liian paljon korkoa. Testailin kotona paria siistiä tennaria ja sitten näitä Vagabondin ballerinoja - lopulta asuuni valikoitui kuitenkin nuo 6. Vagabondin ballerinat. Ne ihme kyllä ballerinoina pysyvät tosi hyvin jaloissa!

Katsotaan miten käy - asu saattaa kyllä muuttua vielä moneen otteeseen, mutta näillä suunnitelmilla mennään ainakin toistaiseksi! Joskus tämä etukäteen suunnittelu ja miettiminen voi olla hyödyksikin, sillä silloin harvemmin tulee sitä viimehetken vaatekriisiä. Ainakaan niin pahana, kun voisi ehkä tulla :-D heh! Toki ei pidä kai mennä koskaan vannomaan mitään..
(Jos haluatte lukea kattavan ja oikeasti mielenkiintoisen postauksen näyttelypukeutumisesta, niin suunnatkaa katseenne tänne! )

10 kommenttia:

 1. Asu näyttää hyvältä. Pääasia, että se on siisti ja kehään sopiva, ettei mitään ylimääräistä vilku. Mä olen itse enemmän housuihmisiä, yleensä farkut + jakku/kesäkautena liivi + ballerinat. Saatan käyttää lämpimällä myös pitkää mekkoa tai sitten hametta. En juuri viihdy hameessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :-) Noita housuja mä vaan mietin, että pitäisköhän olla vaaleemmat tai muun väriset edes..esimerkiksi beiget tai viininpunaiset?

   Mäkin oon enemmän housuihmisiä - harvoin muakaan hame päällä edes näkee. Viihdyn oikeastaan vain lämpimillä keleillä hameessa, silloinkin se on yleensä maksihame :-) Ulkomailla taas viihdyn oikeastaan pelkissä hameissa ja mekoissa, ehkä juuri sen lämmön takia..

   Poista
 2. Hienot vaatteet, mutta tummaa koiraa esittäessä ei kannata itse pukeutua tummiin vaatteisiin, koska koiran pitää erottua handlerista.

  Helpottaa tuomarin arvostelutyöskentelyä kun tumman koiran piirteet ei tavallaan huku ääressä/takana seisovan handlerin vaatteisiin :) Itse siis ehkä vaihtaisin ainakin housut ihan toisen värisiin, vaaleampiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo, ihan oikeessa kyllä olet! Sitä vähän mäkin pohdin, mutta oon niin maailman huonoin käyttämään muun värisiä housuja kuin mustia..:-D Tähän asuun vois kyllä itseasiassa sopia viininpunaisetkin farkut..

   Poista
 3. Sun pitää hankkia jotkut hyvät ei-mustat(!!) näyttelypökät. Mieluiten vaaleat tai keskiväriset. Mukavat, joissa on hyvä liikkua. Yläosan värillä ei ole beussin kohdalla niin paljon väliä kun yläosa ei koskaan oikein tule maassa esitettävän koiran taustalle. Housut on tässä tapauksessa tärkeimmät!

  Itsellä on pöydällä esitettävä rotu niin silloin täytyy miettiä myös yläosaa. Kuviollista en viitsi pitää kun koirakin on kuviollinen (brindle). Mullakin on muuten toi sama trikoojakku, se on kyllä mukava! :)
  Taskulliset bleiserit on yleensä pop! Vaikka on mulla erikseen sellanen irrallinen klipsillä kiinnitettävä musta namipussi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, pitääkö mun oikeesti lähtee vaatekaupoille..:-D Onko sulla antaa vinkkejä mistä saisi hyvät ja ennenkaikkea mukavat housut? Noi mustat on päällä maailman ihanimmat, mutta niitä ei mun mielestä ole olemassa muunvärisinä. Farkkujen osto on mun heikkous - tyydyn ostamaan usein samanlaiset aina, kun edelliset menee rikki ja siksi oonkin ihan pihalla niiden ostamisesta. Oisko näyttelyhousujen hyvä olla farkut vai enemmän kangashousut tmv?

   Ihanaa, kun teiltä saa näitä kullanarvoisia neuvoja♥ Mulle pelkkä näyttelyihin meneminen jännittää ja siksi ei ajatukset kulje tälläisten suhteen! Enkä edes oikeastaan tälläisistä asioista tiedä juuri yhtään. Nyt mietin, että miksi laitan itseni aina tälläisiin epämiellyttäviin juttuihin..:-D

   Toi trikoojakku on ihan huippu! Se on niin ihana päälläkin ja toi tasku on kans kätevä, kun se on vähänniinkuin piilotettu tuonne :-) Pitäis kyllä ostaa varmaan sellainen siisti pikkupussi nameille, mutta tuokin ajaa kyllä asiansa.

   Poista
 4. Suosittelisin vaihtamaan housut joihinkin toisen värisiin. Esim. perusfarkut saattaisivat käydä ihan hyvin tuon bleiserin kanssa?
  Ballerinat on usein hyvät ja siisti valinta. Itse tosin en ole vielä tähän päiväänkään mennessä löytänyt sellaisia ballerinoja, jotka minun jalassani pysyisivät juostessa.. Joten olen sitten tyytynyt useimmiten vain matalapohjaisiin saappaisiin. Täytynee siis lähteä etsimään vagabondin ballerinoja ja koettaa olisivatko ne minunkin jalkoihini sopivat!
  Yksi mitä en ymmärrä ja huvittaa kovasti, on se kun pukeudutaan jakkuasuun; jakkutakki ja hame ja kengiksi valitaan lenkkikengät.. En tiedä mutta itseä tämä huvittaa kovin. Olen myös nähny kun kehässä juostaan ilman kenkiä? En ihan ymmärrä tätäkään :-D Niin ja etenkin Helsingin Voittaja näyttelyissä on tullut nähtyä, kun jollakin (luultavasti ulkomaalainen) oli lähestulkoon iltapuku päällään.. JA korkeat piikkikorot jalassa. Miten sellaisilla voi esittää koiran kehässä? Jonkun pienen rodun ehkä, jolloin sinun ei tarvitse juosta, mutta... Noh, tapansa kullakin.

  Tsemppiä teille kehään!
  Terveisin Avautuja-Amalia :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos neuvoista - pitänee varmaan siis luopua näistä mun luottofarkuista ja vaihtaa väriä :-)

   Oot kyllä oikeassa, että harva ballerina pysyy jalassa - ne kun yleensä lipsuu jalasta tai vähintäänkin hinkkaa hirveät rakot. Nää Vagabondin korkealla pohjalla olevat ballerinat kyllä on yllättänyt mut jo silloin, kun nämä vajaa pari vuotta sitten ostin. Ne oikeasti pysyy jopa siellä jalassa :-D

   Oot kiinnittänyt samoihin juttuihin huomiota kuin mä ja täytyy sanoa, että minäkään en kyllä ymmärrä noita yhdistelmiä. Jos ballerinoista ei piittaa, niin on olemassa paljon muitakin vaihtoehtoja kuin lenkkikengät. Muutenkin lenkkareita on alettu pitämään ihan outojen asujen kanssa..oon vakaasti sitä mieltä, että ne kuuluu sporttiseen asuun eikä tuommoiseen hienompaan yhdistelmään :-D tietysti jokainen pitää yllään sitä mitä lystää, mutta välillä tälläiset yhdistelmät vaan kummaksuttaa.. ja oikeesti, miksi ilman kenkiä? Siinä nyt ei ainakaan oo mitään järkeä! :-D Vaikka ei taida kyllä tuossakaan olla, että on korkkarit jalassa siellä.. huhhuh!

   Kiitos hurjasti ensinnäkin ihanan pitkästä kommentista, mutta myöskin tsempeistä <3 Tänään ainakin meni mätsärissä niin hyvin, että voin ihan iloisin mielin odotella ensi viikonlopun virallisia :-) Jee!

   Poista
 5. Minulle näyttelytouhussa niiden omien vaatteiden ja meikin ja hiusten laitto on just se paras osa! Näyttelyaamuina menee kotona omaan laittautumiseen enemmän aikaa, kuin koiran pesuun ja föönäykseen, tässä se tunnustettakoon...

  Sennin kanssa takana on jo melkein 30 näyttelyä, mutta muistan miltä tuntui alussa jännittää niitä ihan hulluna - nykyään jännitän enää sitä, menestytäänkö vai ei, ja vasta juuri ennen kehään menoa. Kun on itse tiptop niin se kyllä auttaa, ihanaa että mietit noin tarkkaan asua ja tsemppiä kehään!

  ps. tuon jakun ja mustan koiran kanssa laittaisin (helmen)harmaat housut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, mutta noinhan sen pitääkin mennä :P Jos koira ei ole ns. turkkirotu, niin eipä se kummempia vaadi näyttelyaamuna - voit siis jatkossakin huoletta panostaa itseesi ;-)

   Ihanaa, että joku osaa samaistua muhun - mua nimittäin jänskättää ihan sikana! Tästä, kun saisi näyttelykipinän niin varmasti sitten jatkossa olisi jännityksen kanssa helpompaa. Kaikkein kummallisinta tässä on se, että mua ei oikein ikinä jaksa mikään jännittää (ei esimerkiksi mitkään puheet isojen yleisöjen edessä, tapahtumat, työkeikat tmv.), mutta tää koirien kanssa kaikki kisaaminen jänskättää ihan hullun paljon. Hassua!

   Tuota mäkin haen - kun tunnen olevani itse mukavassa asussa niin varmasti se näkyy myös käytöksessäni! :-) Ainakin toivotaan niin..

   Ps. Helmenharmaat kuulostaa kyllä mieleiseltä väriltä ja varmasti sopisi mainiosti myös tuohon asuun. Mistä sellaiset voisi saada - jostain naisten pukuliikkeestä? Jopa jostain vaatekaupasta? Terv. nainen, joka ei keksi mistä voisi saada fiksut housut itselleen näyttelyihin :-D

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)