perjantai 11. joulukuuta 2015

Luukku 11 : Haasteita kerrakseen

Sudenhuudon-blogin Sanna-Kaisa haastoi meidät kahteen eri haasteeseen (haaste 1 ja 2) tässä jokin aika sitten. Sanotaanko näin, että viidakko vastaa kun sinne huudetaan - ja nyt me vihdoin vastataan! Lisäksi kysymyshaaste tuli myös Manssahtavaa-blogilta, kiitos siis myös heille!! Tälläkertaa kuitenkin vastaamme noihin Sanna-Kaisan kysymyksiin :-)

Ekassa haasteessa on tarkoitus vastata 11 kysymykseen, keksiä omat 11 kysymystä ja haastaa 11 blogia mukaan. Helppoa! Meille annetut kysymykset olivat..

1. Miksi aloitit koirabloggaamisen? Mikä siinä on parasta ja mikä huonointa?
Aloitin koirabloggaamisen noin viisi vuotta sitten, kun halusin pitää Hertalle ihkaomaa blogia. Lähinnä tarkoitus oli pitää vain päiväkirjamaista blogia itselle, mutta jossakinvaiheessa homma karkasi käsistä ja lukijoita alkoi kertyä aikamoisella vauhdilla.
Parhaimpina puolina pidän mm. kirjoitustaidon karttumista, blogin avulla kehkeytyneitä ystävyyssuhteita ja eri mahdollisuuksia mitä blogi on minulle sekä koirille antanut. Eikä pidä unohtaa tietenkään sitä, että kuinka hienoa on omistaa aivan ihania lukijoitaMyös se, että kaduilla ja lenkillä ollessa meidät tunnistetaan on siistiä! Huonoimpia puolia ovat ehkä ilkeät kommentit tai pieni stressi omasta postaamattomuudesta.

2. Millä perusteella valitsit itsellesi juuri sen koiran tai koirat, mitä sinulla nyt on?
Ilmeisesti tällä kysymyksellä haetaan koiran valitsemista, eikä rodun valitsemista?! :D Villakoirat valitsin lähinnä vain sillä perusteella, että pidin koirien kasvattajasta hurjasti ja rotu oli itselleni varsin mieluinen sekä siihen elämäntilanteeseen sopiva. Martan kohdalla olin huomattavasti tarkempi - vaakakupissa painoi mm. vanhempien terveys, käyttötulokset, yhdistelmä ja moni muu asia :-)

3. Jos sinun tulisi ottaa alle 10kg painava koirarotu, mikä se olisi ja miksi?
Ehkä hieman arvattavissa olevaa, mutta se olisi kyllä villakoira. Mikäli villakoiraa ei saa valita, niin sitten varmaan ehkäpä joku terrieri. Terrieri ehkä siksi, että siinä olisi monipuolinen ja helposti motivoitava koira, jolta löytyy kuitenkin asennetta tekemiseen!

4. Mitä mieltä olet pentutehtailusta?
Väärin. Niin väärin. Mielestäni jokaisen pitäisi kiinnittää huomiota mistä ja keneltä sitä koiraa hommaa, sillä tämä vähentäisi pentutehtailua maailmassa huomattavasti. Toki helpommin sanottu kuin tehty! Pentutehtailua tapahtuu mielestäni Suomessakin ihan liikaa, vaikka Suomessa pentutehtailu pitäisi olla kyllä jo varsin hyvin ihmisten tietoisuudessa. On kuitenkin karu fakta, että pentutehtailu tuskin tulee koskaan maailmasta kokonaan häviämistä - mikä on aika surullista.

5. Aiotko tai oletko jolloin teollasi tai päätökselläsi pyrkinyt toimimaan pentutehtailua vastaan? Miten?
Olen hommannut koirani vastuulliselta kasvattajalta. Lisäksi olen suositellut ystävilleni vain fiksuja kasvattajia ja pentueita, kun he ovat kysyneet neuvoa koiran hankkimiseen liittyvissä jutuissa.

6. Minkä rotuisen koiran haluaisit? Miksi?
Tällähetkellä päällimmäisenä mielessä olisi joko keskikokoinen villakoira tai cockerspanieli.

7. Mikä asia sinua ärsyttää eniten toisissa koiranomistajissa, miksi?
Vastuuntunnottomuus ja välinpitämättömyys. Musta jotenkin tuntuu päivä päivältä enemmän siltä, että koiranomistajat eivät jaksa tai halua välittää toisesta. Oma koira saa käyttäytyä miten sattuu, mutta vieraan koiran pitää osata käyttäytyä. Oma koirahan ei tee virheitä, mutta vieraiden tekee. Ärsyttää vieläkin vähän toi toissa viikolla tapahtunut äksidentti Martan ja pikkukoiran kanssa, kun pikkukoira kävi Martan päälle, vaikka Martta ei tehnyt yhtään mitään. Martta toki ei asiaan reagoinut, lähinnä vaan pelästyi, mutta omistaja ei edes pahoitellut asiaa mulle. Mihin ihmisten käyttäytyminen on kadonnut? Ja koirien hallinta? Mulle ei tulis mieleenkään lähtee tommosesta tilanteesta olkia kohautellen! 

8. Mikä on parasta toisissa koirabloggaajissa? Entäpä mikä asia sinua ärsyttää eniten toisissa koirabloggaajissa?
Se tsemppaus ja yhteishenki! Ihanaa, kun muut koirabloggaajat jaksaa kommentoida ja antaa palautetta postauksista - se on musta enemmän kuin hienoa! Muissa koirabloggaajissa ärsyttää eniten se, että nitistään ja natistaan välillä turhasta - milloin jonkun koira on liian lihava tai kynnet on liian pitkät ja ties mitä muuta turhaa..jotenkin vaan tuntuu, että jotkut bloggaajat keksii tuollaisia vain siksi, että blogi on suurempi kuin hänen oma bloginsa :-D Miksi ei vain voi olla tyytyväinen siihen, että muutkin osaavat blogata ja arvostaa toista käyttäytymällä kauniisti?
 
9. Mikä on ollut pahinta, mitä olet kokenut koirasi kanssa? Entä parasta?
Onpas tää kysymys hankala! Pahinta oli varmaan se, kun pari kesää sitten Kerttu lamaantui lenkillä yhtäkkisesti ihan täysin. Siinä oli kyllä olo aika avuton, kun koira veti ihan veteläksi ja olit itse keskellä metsää. Onneksi selvittiin vain säikähdyksellä!

10. Mitä mieltä olet koiranäyttelyistä? Niin virallisista kuin match showstakin?
Jos asiaa olisi kysytty vaikkapa vuosi sitten olisin sanonut tähän, että en tykkää koiranäyttelyistä. Nyt kuitenkin Seinäjoki KV:n jälkeen sain vihdoin itselleni näyttelykärpäsen ja laitoinkin tässä jokin aika sitten ilmoittautumisen menemään Turku KV:seen :-) Eli tykkään näyttelyistä siihen asti, kun se on reilua peliä ja tehdään iloisella mielellä! Match show:t on siinä mielessä kivempia, kun niissä harvemmin näkee totisia naamoja ja itsekään en siellä jännitä niin pahoin sitä tekemistä :) 

11. Mitä tekisit toisin koirasi tai koiriesi kanssa?
 Hertan kanssa olisin panostanut luoksetuloon enemmän, Kertun kanssa olisin panostanut rauhoittumiseen hivenen enemmän ja Martasta en oikein osaa sanoa vielä oikein mitään, kun neiti on niin nuori vielä :-) Jokaisen koiran kohdalla tekee läjän virheitä, mutta niistä oppii ja osaa seuraavaan koiraan sit parantaa! 

Lisäksi saimme kuvahaasteen:

Ohjeet:
1. Valitse neljä kuvaa jotka kuvaavat parhaiten sanoja:
Luottamus, onnistuminen, epäonnistuminen ja todellisuus

2. Näiden kuvien jälkeen valitse yksi vapaavalintainen kuva ja sitä parhaiten kuvaava sana
3. Haasta kuvahaasteeseen viisi blogia joiden kirjoittajalla on oma koira.

Mun piti penkoa kuvakansioita vain pikaisesti läpi, mut kyllä siinä vierähti kaikkia kuvia katsellessa tunti jos toinenkin...hupsistakeikkaa! :-D Tälläiset kuvat tuli kuitenkin sopivasti vastaan:

Luottamus

 Onnistuminen

Epäonnistuminen

Todellisuus
Me emme tälläkertaa haasta ketään, tehkööt nämä haasteet ken tahtoo! :)

8 kommenttia:

 1. Haha ihanat kuvat :-D<3 Ja ihan oikein, tarkoitin juurikin koiran valintaa en rodun. Ja ihan oon samaa mieltä tosta, että tuntuu kui ihmiset olisi unohtaneet ihan perus käytöstavat. Yhe useampi laittaa oven vaan kiinni naaman edestä tai jos itse pidät ovea auki niin mennään vaan kiukkusena ohitse.
  Koirien kanssa tuntuu, että nuo käytöstavat on tyystin unohtuneet! Juuri viikonloppuna katsoin messarissa miten joku nainen pissatti koiransa vain sisälle eikä todellakaan siivonnut jälkiä tai mitään. Todella törkeää, kun sitten nuo samat ihmiset nutisevat kuinka koiria ei päästetä enää minnekään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe <3 Kiitos Sanna-Kaisa! :)

   On lohduttavaa kuulla, että joku muukin on huomannut saman. Jotenkin kurjaa, kuinka ihmisiltä katoaa kaikki käytöstavat ajan saatossa :( Voi hurjuus, miten ihmiset kehtaakin! En ikimaailmassa edes kehtaisi itse edes ajatella tekeväni mitään tuollaista :s Huhhuh!

   Poista
 2. Pakko kysyä, että onko tuo "luottamus" kuvassa vasemmassa reunassa hertta vai kerttu? Tosi kiva postaus!<3

  -JN

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vasemmalla on Kerttu ja oikealla Hertta :) Hertta on kooltaan Kerttua hieman suurempi!

   Ihana kuulla <3 Hihi!

   Poista
 3. "7. Mikä asia sinua ärsyttää eniten toisissa koiranomistajissa, miksi?
  Vastuuntunnottomuus ja välinpitämättömyys." Jep, tää on niin raivostuttava piirre joissakin koiran omistajissa. Täällä meillä päin on muutamakin tällainen raivostuttava tapaus. Eräskin herra pitää isoa koiraansa irrallaan jatkuvasti vaikka tietää että koira karkailee, käy muiden päälle ja muut pelkäävät kyseistä koiraa. Eikä siinä koirassa mitään, mutta miksei voi pitää hihnassa kun koiralla kerran on käytös ongelmia. :/ poliisillekkin ilmoitettu jo useasti, turhauttavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista kuulla, että muutkin on pistänyt tän merkille. Kurjaa tosin asiana - en ymmärrä ihmisten pointtia tuossa. Mulla ei tulis mieleenkään tuollainen, mutta joillekin ihmisille välinpitämättömyys on oikeesti tyyliin arkipäivää. En mäkään täydellinen koiranomistaja ole, mutta parhaani mukaan yritän olla aiheuttamatta muille pahaa. Poliisienkaan auktoriteetti ei ilmeisesti ole riittävä, jos tuo teidänkin tapaus vaan roikkuu :s

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)