perjantai 4. joulukuuta 2015

Luukku 4 : Luonnollinen Kamu-tuotteet osa 1

Nyt esittelen vihdoin ja viimein testituloksia meidän Luonnollinen Kamu-testailuista. Saimme jokin aika sitten heiltä testaukseen sarjan eri tuotteita ja nyt olemmekin testanneet jokaista tuotetta pariin otteeseen. Näillä testituloksilla osaamme sanoakin jo tuotteista jotain - mielestäni hyvät ja huonot puolet tulevat esiin jo parin käyttökerran jälkeen tuotteella kuin tuotteella ;-)

Luonnollinen Kamu-tuotteisiin kuuluu shampoita, pesu-ja siivousaineitakin. Tuotteet ovat 100% kotimaisia, mikä oli ainakin itselleni suuri plussa. Kamu sisältää ainoastaan luontopohjaisia raaka-aineita ja sopii siksi hellimään hajuaististaan tarkkaa luontokappaletta.

Luonnolliselle Kamulle on tulossa verkkokauppa vuoden alussa ja näitä voi toistaiseksi tilata siis vain heiltä suoraan. Toki omaa lähieläinkauppaa kannattaa vinkata asiasta - he ottavat varmasti mielellään yhteyttä tekijään ja tekevät tilauksen. Yhdelle pullolle tulee hintaa noin 15euroa eli ei ollenkaan paha hinta laadusta!
Edit. Verkkokauppa on nyt auki eli sinne siis!

Tässä postauksessa esittelen shampoot ja seuraavassa osassa kerron sitten pesu- ja siivousaineista.

Kuten tiedätte, niin useimmat koiran shampoot haisevat voimakkaasti mikä on mielestäni kumma. Koira on kuitenkin herkkä eläin ja jos tuo haju on ihmisnenäänkin voimakas, niin en halua edes kuvitella miltä se haisee koirasta. Jokainen koira on siis varmasti onnellinen shampoosta, joka ei ärsytä sen hajuaistia. KAMU puhdistaa säilyttäen koiran luontaisen identiteetin. KAMU on tehty luonnollisista raaka-aineista, kuten hoitavista kasviuutteista. Shampoon pH-arvo on optimoitu koiralle sopivaksi (pH 6,5). Shampoot ovat turvallisia käyttäjälleen ja ympäristölle sekä 100 % biohajoavia. Kaikki tuotteet sopivat koirien lisäksi muille lemmikeille kuten kissoille ja hevosille.

Shampoosarjasta löytyy viisi erilaista shampoota (Hellä, Hoiva, Raikas, Kiiltävä ja Hajusteeton), joten jokaiselle karvatassulle löytyy varmasti sopiva tuote :-)
-Hellä-shampoo
"Osa koirista pelkää vettä ja inhoaa pesemistä. Laventeli rauhoittaa eläimen mieltä. Kuusenoksauute hoitaa ja raikastaa turkkia. Shampoo sopii erityisesti pienille koirille ja koiranpennuille sekä kissoille"


-Hoiva-shampoo
"Koiran iho on luotu ulkoilmaan. Valtaosa koirista elää kuitenkin sisätiloissa, jossa iho kuivuu ja sitä alkaa kutittaa. Eteerinen sitruuna, sitruunaruoho ja hunaja rauhoittavat kutisevaa ihoa"

-Raikas-shampoo
"Koiralla on ominaistuoksunsa. Yleensä se ei haittaa lauman ihmisiä, mutta joskus haju käy sietämättömäksi. Eteerinen viherminttu ja teepuu pitävät hajun aisoissa"

-Hajusteeton-shampoo
"Monet koirat eivät pidä suihkusta ja niimpä pesuhetki voi mennä hulinaksi. Koiran rimpuilu voi johtua koiralle vieraasta hajumaailmasta. Kuusenoksauute hoitaa ja raikastaa turkkia"  

-Kiiltävä-shampoo
"Vaikka koiraa ei ole karvoihin katsominen, voi turkki olla liian tuuhea, karhea tai vaikeasti käsiteltävä. Shampoon omenaviinietikka tuo kammattavuutta ja lisää kiiltoaa. Eteerinen eukalyptus virkistää sekä eläimen että pesijän mieltä. Pesuteho perustuu luontopohjaisiin oliivi-ja kookostensideihin."

Martalle käytin shampoista Hoivaa ja villakoirille Hellää. Kummatkin ajoivat asiansa mainiosti ja jättivät jälkeensä puhtaan turkin lisäksi kivan hennon tuoksun. Mukavaa, että vihdoin on shampoista joista ei jää turhan voimakas tuoksu! Shampoot ovat todella riittoisia, mutta itsessään tuo shampoo oli mielestäni ehkä hivenen liian "vetistä" eli se valui vähän liikaa kädestä eikä vaahdonnut hirveästi. Olen tietysti tottunut hyvin vaahtoavaan shampooseen ja siksi tämä vähemmän vaahtoava versio oli lähinnä hieman outo juttu. Shampoo oli erittäin kätevässä pumppupullussa, jonka nokka on kätevä sulkea pesun jälkeen. Lisäksi pulloja koristi yksinkertainen ja selkeä ulkonäkö, mistä lähtee meiltä  todellakin erityismaininta! Musta on jotenkin hienoa, että yksinkertaisuudella ja värimaailmalla osataan pelata - ei mikään tuote oikeesti välttämättä tarvi mitään suurempia sepustuksia ja taiteiluja. 

Yhteenveto shampoista on siis tälläinen:
+100% kotimainen
+jokaiselle koiralle löytyy varmasti omanlainen shampoo!
+saatavilla täyttöpusseja (=ekologisuus ja käyttäjäystävällisyys huomioitu)
+sopiva hinta
+todella siisti ja selkeä ulkoasu sekä värimaailma tuotesarjalla
-shampoot aika "vetisiä" eli pestäessä osa shampoosta valui lattialle kädestä..
-ei vaahtoa paljoa, eli levittyy ehkä hieman huonommin kuin vaahtoavat
-saatavuus tällähetkellä pieni
Elli ehdottikin, että saisin arpoa teidän lukijoiden kesken tuotepaketin Luonnollinen Kamu-tuotteita. Kuten tähänkin asti, niin arvonta edellyttää, että olet blogimme lukija ja jätät kommenttiisi sähköpostiosoitteesi. Olisi myös mielenkiintoista kuulla liittyykö teillä vaikkapa ongelmia pesemiseen, turkinhoitoon, ihoon, shampoisiin tai ihan vain pyykinpesuun :-) Aikaa osallistumiseen on 28.12. saakka.

(*postaus on toteutettu yhteistyössä Luonnollinen Kamu-yrityksen kanssa)

30 kommenttia:

 1. Olen lukija :)
  S-posti tiia.posio@gmail.com

  Koirat ei oikeen tykkää pesusta ja Cindyllä on pitkä karva joka välillä menee takkuun.

  VastaaPoista
 2. amelia.karjula@gmail.fi Olen lukija. Tässä villis vauvalle mietitään sopivaa shampoota, nuista voisi ehkä löytääkin. ;)

  VastaaPoista
 3. Luen nimellä Venla, venla2001@gmail.com

  Me käytiin kesällä eläinlääkärissä kun dina kirpuuti ja rapsutti itseään (etenkin tassuja) normaalia enemmän. Saatiin hoidoksi antiseptisiä shampoita sekä rauhoittavaa kaurasuihketta. Dinan rapsuttelu loppui sitten nopeasti, johtui varmaan kun olen Dinaa käyttänyt merivedessä uimassa, enkä sitten kunnolla pessyt sen jälkeen.

  VastaaPoista
 4. Sposti jälleen rocketmarshmallow@gmail.com ja lukija ollaan. :)

  Meillä pesuhetket ei oo mitään kultaa kummallekkaan koiralle, mutta pysyvät kyllä aloillaan, kun ne pesulle kannetaan. Raketalla turkkiin tarttuu tosi herkästi kaikki tuoksut, esimerkiksi anoppilasta kun se tulee hoidosta niin haistaa kyllä tutun parfyymin tuoksun jostakin niskasta tai jos mökillä ollaan yövytty, niin turkkiin jää mökin tuoksu. Muuten Raksu on tosi neutraalin tuoksuinen, mutta ai että, Karpo... :D Sillä on niin paksu turkki ja se rasvoittuu tosi nopeasti. Musta tuntuu, että ruokavaliomuutoksella ollaan saatu rasvoittuvuutta ihan vähän kuriin, mutta haju on kyllä kelmeä aina aika-ajoin. Päällisturkki ei enää nykyään haise juuri miltään eikä sormiin tartu mitään, mutta sitten pohjavillat ja iho tuntuu haiskahtavan sitäkin enemmän ihan kunnon koiralle. Asian kanssa ollaan opittu elämään, mutta shamppoot ei tunnu pitävän sitä käryä poissa viikkoa pidempään. Raikas-shamppoo voisi siis olla meille ihan kokeilunarvoinen tuote, voitettiin sitä arvonnasta tai ei. :)

  VastaaPoista
 5. Luen nimellä Matleena L ja s.posti emppu_98@windowslive.com

  Tipsu pestään oikeastaan vaan silloin, kun se on keksinyt sotkee ittensä kalanraatoon tai johonkin muuhun ällötykseen. Pesusta se ei tykkää yhtään, mutta sietää sen joten kuten.. :) En oo jaksanut panostaa shampooseen kun niin harvoin pesen, käytössä siis marketista ostettu Bf shampoo. Tarpeen olisi vähän laadukkaammat setit :D

  VastaaPoista
 6. Olen lukija. ttuuli.komulainen@gmail.com

  Pesuhetket ei oo kovin yleisiä meillä, mutta ei niistä kovin tykätäkkään. Monissa eläikaupan shampoissa on just hajusteita, ja jostain syystä ne huovuttaa hirveen helposti lagoton turkkia, niin joku luonnollinen shampoo ois ihan tervetullut testiin oisko sillä vaikutusta huopumisasiaan :)

  VastaaPoista
 7. Mä en ehkä mainostais 100% kotimaisena. Esikerkiksi eukalyptusta kun ei näillä leveysasteilla oikein kasva. Muuttaisinkin ehkä sanamuodon niin, että korostettaisiin suomalaista työtä tuotteen taustalla.

  Mutta näin ekologisuuteen panostavana ihmisenä lämmittää mieltä, kun saa kuulla tällaisista uutisista. Meidän turkin ongelmat liittyvät vanhemman koiran ajoittaiseen runsaaseen hilseilyyn, joten tästä vinkkinä Kamulle: miten olisi luonnollisemman hilseshampoon kehitteleminen?

  Olen siis lukija nimellä Heidi S ja s-posti on hei.strengell(at)gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa kyllä olet oikeassa, hyvä pointti. En tiedä sitten mikä on se "raja" mikä on kotimaista ja mikä ei..:D

   Välitän terveiset eteenpäin Kamulle :) Katsotaan jos saataisiin hilseshampookin markkinoille! Hienoa, että ideoita ja kehittämisvinkkejä tulee - se on tärkeää itse yrityksen toiminnalle :)

   Poista
 8. Lukija ollaan! S-posti ronjakallio@gmail.com

  Meidän villamixin pesu sujuu aina aika leppoisasti, mutta se on alkanut kirputtamaan itseään nykyään kamalasti ja olisi kiva kokeilla tälläistä shampoota!

  VastaaPoista
 9. Lukijoita ollaan, mirka.hallami@hotmail.com

  Meillä kukaan kolmesta ei tykkää suihkusta, sieltä yritetään salavaivihkaa hipsiä askel kerrallaan karkuun. Höpsöt. :----D Cindyllä ja Wilmalla tosin rasvoittuu turkki tosi nopeasti ja mammat joutuvatkin pesulle aika-ajoin, joten tällaiset hellävaraiset tuotteet voisivat olla hyvä. Samoin kun Rillan ja Cindyn joutuu tosi usein viemään suihkun kautta sisälle näillä rapakeleillä, ei viitsi niin usein käyttää vahvoja shampoita..

  VastaaPoista
 10. Luen nimellä Mira, miraliisa90@hotmail.com
  Kumpikaan noista ei varsinaisesti pesusta nauti, mutta sietävät sen kyllä rimpuilematta loppuun saakka :) Kuivaamisesta Heta tykkää, Frini ei niinkään nauti siitäkään, mutta sietää. Kovin usein noita ei tule pestyä, muutaman kerran vuodessa.

  VastaaPoista
 11. Lukijana ollaan, ja sähköposti: maria.simila93@gmail.com

  Meillä ei ihan hirveen usein jouduta koiraa pesemään, kun valkkarit on aika itsestäänpuhdistuvaa mallia :D Kuitenkin n. 2 kertaa vuodessa olen ajatellut tehdä kunnon shampoo pesun, ja nyt se ois varmaan taas ennen joulua eessä. Meillä ei pesemisestä oikeen tykätä mutta vähän niinku tyydytään kohtaloon samalla kun hiljaa yritetään hiippailla pois paikalta. Yks aika huvittava kerta oli kun syötettiin pennulle nameja pesun yhteydessä että saatais se pysyyn paikallaan, joten toinen pikku reppana siinä vaan urisi ja uikutti ja samaan aikaan mussutti surkeana nameja :D

  VastaaPoista
 12. Olen lukija, sähköposti on whippets@luukku.com

  Mun koiria ei tarvi kovin usein pestä, kun whippeteillä on niin helppo ja lyhyt turkki. Pesusta ne ei niin paljoa nauti, mutta eivät onneksi yritä karkuunkaan, vaan kestävät hammasta purren. :D

  VastaaPoista
 13. Lukija ja sp. jey@wippies.fi

  Ilo ei erityisesti nauti suihkussa olemisesta (vaikka tykkää uida ja kulkea rapaojissa), mutta Ilo on niin kiltti, että tyytyy kohtaloonsa. Aika harvoin sitä edes tarvii pestä! Tassupesuja useammin kun ilmat on mitä on.

  VastaaPoista
 14. Jeees, mukaan, vaikkei ota otusta ihan hirveästi tarviikaan pestä, mutta niiden harvojen kertojen varalle. :)
  - Hapero

  VastaaPoista
 15. Lukija jo, sähköposti: josefiinanAThotmail.com

  Minulla on karkeakarvaisia koiria, joiden pesuväli vaihtelee kuukaudesta aika moneen kuukauteen.. Yleensä runkoa ei edes pestä.

  VastaaPoista
 16. hennalavikainen@hotmail.com, olen lukija!

  Meillä ei ongelmia pesujen kanssa ole. Turkkirodun omistajana kuitenkin pesuja täytyy suorittaa usein ja kiva olisi välillä päästä testaamaan uudia tuotteita!

  VastaaPoista
 17. Lukijana ollaan, sähköposti forsman.mari@hotmail.fi :)

  Tore inhoaa kastumista, sitä ällöttää koko homma. Trau rakastaa uimista ja kuralätäköissä muljaamista, mutta pesu on sillekin aika ällötys. Yrittää aina vaivihkaa livahtaa pois kylppäristä. Torea ei juurikaan tarvii pestä, mutta toi neiti corgi on vähän tollanen... Mitä kurasempaa ja mitä pahempia hajuja, sen hauskempaa sinne on suunnata tönkimään ja kierimään.

  VastaaPoista
 18. Täällä uusi lukija :) (myös Harun ja Hipun joulukalenteri FB:ssä) haru.hippu@gmail.com
  Varsinkin valkoiselle höttöherkkikselle olisi kiva kokeilla näitä, kun sitä omaa shampoota ei ole vielä löytynyt. Haru on lyhyessä turkissa ja sille tuntuu toimivan kaikki, mutta erityisesti huvitti tuo Raikas peittämään ominaishajua :D Harulla on puhtaanakin vähän sellainen tunkkainen ominashaju, kun Hippu taas tuoksuu hyvälle. Molemmat siis villakoiria, eli pesemiseen tottuneet, mutta Haru ei tykkää, Hippu taas osallistuu Harunkin pesemiseen. :)

  VastaaPoista
 19. Olen lukija, lovespeppi@gmail.com ja lukijana varmaan nimellä Sanni... :) ps. Meillä vihataan pesua!

  VastaaPoista
 20. Noi shampoot kuulostaa kivoille, pitäisiköhän kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Kannattaa ehdottomasti, me ainakin tykättiin <3

   Poista
 21. Luen nimellä Mira ja s-posti on shetlandia@hotmail.com

  Rudi ei yhtään tykkää pesusta ja hidastelee/välttelee viimeseen asti kylppäriin astumista. Sit kun sen kastelee kattoo niiin surullisella ilmeellä kun vaan osaa. :D

  VastaaPoista
 22. Luen jo blogiasi pitkän ajan nimellä aurora
  aurelia.pesonen@gmail.com

  Meillä Sedit pestään silloin, kun se haisee tai se on likainen. Meillä toimii todella hyvin shampoo tarkoitettu mustille koirille, koska sen jälkeen sillä on kiva pehmeä ja kiiltävä turkki. Seditillä myös vähän väliin kuivuu nahka ja olisi kiva saada siihen myös jotain shampoota, mutta nytten meillä toimii hyvin pellavaöljy, joka tuo myös kivaa kiiltoa turkkiin :) Pesusta Sedit ei oikeen tykkää, eikä se mielellään mene myös pesettäväki, mutta sit kun sen saa raahattua suihkun alle, niin se esittää patsasta :D

  VastaaPoista
 23. Olen lukija, sonja.kangasniemi@live.com.

  Meillä pestään koiria suhteellisen usein näyttelyitä varten, lisäksi meillä on yksi herkkänahkainen koira jolle nämä tuotteet voisi sopia :)

  VastaaPoista
 24. ko@hotmail.fi

  Meillä kaikki elukat antaa hyvin pestä, jopa kisu♥

  VastaaPoista
 25. sudenhuudon@gmail.com Niin ja noh meillä nuo kylvyt on ollut aina vähän enemmän ja vähemmän jännittäviä :-D Bay yleensä itkeskelee vaan hiljaa paikallaan eikä yritä karkuun tms, mutta Sky keksii mitä ikinä keksiikin :-D

  VastaaPoista
 26. Olispa kiva kokeilla Elmolle noita kun se ei yhtään tykkää pesulla olosta! Se vaan seisoo masentuneena paikallaan ja kun silmä välttää se hipsii ovelle josko pääsis pois. Haadeskaan ei kovin välitä pesuista mitä sitä nyt on pari kertaa pesty, onkohan Kamulla jonkilaista minkkishampoon tyylistä shampoota? :)
  Olen lukija, jenny.snellman@outlook.com

  VastaaPoista
 27. Arvonta on päättynyt! Kiitos kaikille osallistujille <3 Voittajaksi selviytyi nimimerkki Niina. Olen sinuun yhteydessä lähiaikoina! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)