keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Luukku 23 : Vuoden 2015 tavoitteiden katsaus

Vuosi 2015 on ollut meille ihan uudenlainen ja ennenkaikkea, unohtumaton. Meidän lauma kasvoi tammikuussa uudella jäsenellä, joten vipinää ja tekemistä on riittänyt vaikka millä mitalla koko vuoden ajan. Koirien on pitänyt opetella uudenlaista elämää kolmen koiran laumana, mutta myöskin mun on pitänyt opetella pentukoiran kanssa elämistä uudelleen - mitä tehdä, miten tehdä, koska ja kuinka? Itsellä pentu nimittäin ollut viimeksi melkein viisi vuotta sitten aiemmin! Ihan hurjaa! Kaikki tämä on kuitenkin ollut äärimmäisen antoisaa ja ihanaa aikaa, jota en vaihtaisi mistään hinnasta pois. Koirat ovat olleet ihan huippuja koko vuoden ajan, vaikka ei ollakaan säästytty ongelmilta ja sattumuksilta. Mutta mitäpä muuta voi olettaa, kun tätä matkaa tallustavat kolmea hullua koiraa omistajineen? ;-)

Meistä jokainen on kuitenkin loppujen lopuksi jonkin verran tavoitteellinen ihminen. Myös minä. Tai ainakin me tykätään luoda itsellemme jonkinlaista polkua mitä me sitten yritetään kulkea parhaamme mukaan. Se jotenkin helpottaa ihan normaaliakin arkea, mutta myös tuo siihen "tasaisen tappavaan" arkeen sitä erilaisuutta. Tänäkin vuonna asetettiin tavoitteita meille ja nyt onkin aika kääntää katse niitä kohti. Samalla saan itse ja myös te lukijat saatte katsoa kuinka niissä onnistuimme :-) Kaikkien tavoitteiden ohessa tärkein tavoitteemme tulee aina olemaan se, että pysymme terveenä. Se ei ole itsestäänselvyys, mutta teemme sen eteen töitä. Olemme tähän mennessä ihmeen hyvin pysyneetkin terveinä, mutta ikinä ei tietenkään voi tietää mitä ja koska toisin käy..Täytyy siis nauttia näistä päivistä päivä kerrallaan! Ei pidä kuitenkaan olla liian lyhytkatseinen, sillä se harvemmin kantaa hedelmää pidemmälle. On siis luotava jonkinlainen kultainen keskitie tässäkin asiassa. Hankalaa!

Postauksen vuoden 2015 tavoitteista voit tsekkailla täältä!

Nyt on kuitenkin käännettävä pää sitten niihin itse tavoitteisiin..

Hertta
Mätsäillään ahkerasti lähialueella - tavoitteena ainakin pari kivaa sijoitusta kehästä!
-Itseasiassa mätsäiltiin jopa ihan mukavasti, sijoituksiakin taisi tulla jokunen :-) Olisin kuitenkin voinut napata Hertan useammin mukaan mätsäreihin. Pitäis ehkä ostaa se kevythäkki vihdoin ja viimein niin ei voi laittaa enää senkään syyksi..
Opetellaan muutama uusi ja haastavakin temppu (esim. peruttaaminen portaissa tai takajalat puuta vasten)
-Nyt täytyy ehkä häpeäkseni myöntää, että harjoiteltiin noita temppuja kyllä, mutta ei varsinaisesti opeteltu siitä mitään temppua. Jotain uusia juttuja temppuja on tullut kyllä opeteltua, mutta aika vähiin jäi nekin..vanhoja onneksi hinkattiin sitäkin sitten enemmän :)
Saada pari uutta isoa koirakaveria (ja kyllä ne pienetkin koirakaverit kelpaa toki!)
-Toteutui! Neiti on saanut pari uutta isoa koirakaveria ja tykkää lujaa ulkoilla heidän kanssaan!
Monta uintireissua kesällä! 
-Huonot ilmat taisi viedä meidän uintihalut, sillä Hertta ui kesän aikana ehkä kerran tai kaksi..
Kerttu
Pari uutta ja haastavaa temppua (samat kuin Hertalla)
-Sama juttu kävi Kertunkin kanssa kuin Hertan!
Käydä tsekkailemassa pari mätsäriä ja ehkä jopa uskaltautua kehään pitkästäaikaa
-Ei uskaltauduttu, ehkä ensi vuonna? Heh..
Auto-käyttäytyminen vieläkin paremmaksi!
-Edistyttiin - hyvä me! Koiraveräjän takana neiti osaa olla Hertan kanssa jo tosi nätisti :-) Jeij!
Painoa hieman enemmän - nyt tuntuu kylkiluut mielestäni hieman liikaa!
-Onnistui tämäkin! Ruoka vaihdettiin, niin alkoi heti kilot kertymään..
Lisää koirakavereita piristämään neidin elämää
-Saatiin Kertulle ainakin muutama uusi koirakaveri tämän vuoden aikana ja nähtiin tietty myös niitä vanhoja tuttujakin usein!
Turha haukkuminen lenkillä vapaanaollessa minimiin
-Täytyy kyllä sanoa, että tämä on jäänyt oikeastaan ihan kokonaan! Neiti haukkuu ainoastaan silloin jos jäädään kauaksi aikaa oleskelemaan samaan paikkaan vaikkapa metsässä ja yhtäkkiä kuuluu jokin epäilyttävä rasahdus.. eli ihan normaalia vahtimista vain.
Monta uintireissua kesällä!
-Epäonnistuttiin huonojen kelien takia. Kerttu ui Hertan kanssa just jonkun yks tai kaksi kertaa..

Martta
Kasvattaa pennusta fiksu ja hyväkäytöksinen juniori
-Öö fiksusta en tiedä, mutta kyllä tuo jo alkaa osaamaan käyttäytyä tilanteessa kuin tilanteessa kohtuuhyvin :-) Ei oo mikään ongelma ottaa neitiä kylään kaverille, bussiin, vanhainkotiin, autoon, rautatieasemalle tai ihan mihin vain.
Arjen askareiden ja asioiden opettelu
-Arki rullaa mainiosti eli onnistuttiin!
Paaaljon sosiaalistamista sekä menemistä (esim. mätsäreihin)
-Toteutui todellakin - kilometrejä kertyi näiden takia ihan liikaa :-D Käytiin vuoden aikana ainakin 14 eri mätsärissä Martan kanssa, tapahtumissa, kyläreissuilla sekä nähtiin tooosi paljon eri koirakamuja!
Junalla, bussilla ja autolla reissaamista
-Vuoden aikana autosta on tullut Martalle kuin toinen koti ja bussilla ollaan menty muutaman kerran. Ainoastaan junalla matkustaminen jäi kokematta! Uskon senkin kuitenkin menevän hyvin :)
Kivoja temppuja arjen iloksi
-Onnistui! Martta osaa mm. pujottelun, kasin, tassujen antamisen, haukahtamisen, jalkojen välissä kävelyn jne..
Uimisen opettelu ja harrastuksien kokeilu hieman vanhempana 
-Näitä tehtiin ja paljon! Uiminen on vielä vähän epävarmaa, mutta kahlaaminen sekä vedessä läträäminen on ihan parasta :-) Oli sää mikä hyvänsä! Meille löytyi iloksemme myös uusia harrastuksia - mm. Nose Work ja haku!

Omistaja
Haluan kehittyä bloggaamisessa, kuvaamisessa, kuvankäsittelyssä sekä tietenkin koiranomistajana
-Nojaa, en tiedä kyllä kehittyneeni..mutta ei ainakaan olla menty huonompaan suuntaan ;-)
Haluan trimmata ja hieroa monenlaisia koiria ja kehittyä vielä lisää. Lisäksi panostan enemmän omien koirien hieromiseen - nyt kun se on jäänyt vähän epäsäännölliseksi.
-Onnistuin osaksi ja osaksi epäonnistuin. Enemmänkin nimittäin olisin tehnyt, jos aikaa ja voimavaroja olisi ollut tarpeeksi. Haluaako joku lahjoittaa mulle vuorokauteen enemmän tunteja?
Haluaisin pysyä terveenä
-Pysyin hyvin terveen kirjoissa eli tavoite saavutettu!
Aion tehdä käsitöitä enemmän kuin viime vuonna - mm. mattoja, raheja ja koreja
-Parit korit sekä melkein valmis rahi ja matto tuli tehtyä! Aikaa vain voisi olla tähänkin enemmän..
Aion järjestää onnistuneita tapahtumia (mm. kevään match show)
-Nyt voin ylpeydellä sanoa, että onnistuin x 2! Eli minulla on kaksi onnistunutta mätsärin järjestämistä takana tälle vuodelle, tosi huippua! Mitähän keksis ensi vuodelle..
Menestyä opiskelumaailmassa ja edetä opinnoissa
-Valmistuminen häämöttää ensi keväänä eli töitä on tehty opintojenkin suhteen..nyt täytyy vaan vielä tsempata ja tehdä parit rästit kuntoon!
Yksi mukava ulkomaanreissu - minne ja koska, sitä en vielä tiedä
-Epäonnistuin, sillä meidän ulkomaanreissu peruuntui mun pakollisten töiden takia. Mietittiinkin kaveriporukalla lähtevämme nyt keväällä sitten jollekin mukavalle reissulle jos kaikki onnistuu niinkuin pitääkin :-)
Pitää oma yritys  kannattavana, kuten tähänkin asti
-Kyllä vain pysyi sekin kannattavana :P
Muuttaa hieman isompaan asuntoon onnistuneesti - hukkaamatta kovin montaa tavaraa!
-Muuttokin sujui alkuvuodesta hyvin enkä ainakaan myönnä hukanneeni montaa tavaraa..uusi koti on ollut ihan huippu, vaikka pian tästäkin täytyy luopua ja toivottaa uusi asuinpaikka tervetulleeksi!
Kehittää omaa pitkäjänteisyyttä ja osaamista sanoa ihmisille myös "ei" jos ei omat taidot, rahat tai voimavarat riitä
-Voisin parantaa vieläkin tässä asiassa, mutta osasin myös sanoa "ei" asioille mihin en yksinkertaisesti vain kyennyt tai pystynyt. Se on multa jo tosi hyvin!
Vähentää turhia koiramaisia ostoksia 
-Heheheh, tän vastauksen te varmaan tiedättekin..:-D
Haluaisin myös käydä pari koirakurssia ja viettää muutenkin mahdollisimman paljon aikaa koirien kanssa.
-Suureksi ilokseni voin kertoa onnistuneeni! Paljon aikaa tuli vietettyä näiden rakkaiden koirien kanssa ja muutamalla kurssillakin tuli naamaansa näytettyä! Eli check!
Nauttia elämästä ja edetä päivä kerrallaan kohti sitä seuraavaa päivää :-) Lisäksi yritän pitää tämän blogin mahdollisimman aktiivisena ja monipuolisena - toiveita ja palautetta silmälläpitäen.
-Uskon onnistuneeni myös tässä :-) Blogi on päivittynyt koko vuoden ajan ihan suhteellisen säännöllisin väliajoin. Lisäksi ollaan ahkerasti kommunikoitu teidän kanssa ja postauksienkin aiheet ollaan yritetty pitää mielenkiintoisina. Eli voinko sanoa onnistuneeni? Mitä tuumaatte, rakkaat lukijat? :P

Pian on aika suunnata katseensa seuraavaan vuoteen ja ruveta miettimään oikeasti meille niitä tavoitteita - etenkin tuon nuorimmaisen eli Martan suhteen. BH tulee nyt ensimmäisenä mieleen, mutta mitä muuta? Ehkä koirauimalassa käynti, uudet koirakaverit sekä muutama uusi temppu voisi kuulostaa hyviltä? Vai ehkä kenties ekat mölli-rallytokot? Sen saatte nähdä ensi vuoden puolella..

PS. Pääsitte yllättämään mut ihan totaalisesti tässä jokin aikaa sitten, sillä Hurttahuoneen The Dog Blog Blog Awards Finlandin-blogikisassa oltiin päästy yhdeksi kolmesta positiivisemmasta koirablogista. Siis ihan huikeeta! Apua, oon ihan fiiliksissä! Kiitos ihan älyttömästiOllaan jo tästä sijoituksesta ihan ällikällä lyötyjä, mutta jos mielestäsi ollaan kuitenkin se Suomen positiivisin koirablogi, niin käy antamassa äänesi meille täällä! Vautsi!

2 kommenttia:

  1. Pakko kysyä että mihin ruokaan vaihoit? Meillä villis kanssa niin laiha vaikka mitä syöttäs. Nyt menee canagan mutta koira vieläki liian laiha. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Me vaihdettiin ruoka ANFin Adult Holisticista Clinivetin Adulttiin, jolloin painokin alkoi nousta :) Kannattaa koittaa ensin lisätä ruuanmäärää ja jos ei auta, niin vaihtaa ruokaa :P Lisäksi itse oon ainakin lisännyt mm. rasvasempia lihoja niin sekin on auttanut!

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)