keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Luukku 2 : Esittelyssä koirakirja osa 4

Meidän uusin koirakirja-hyllyyn saapunut jäsen on opus, josta oon jo kohtuullisen pitkään haaveillut. Kirja, jota jokainen koiranomistaja tulee varmasti jossakinvaiheessa elämäänsä tarvitsemaan. Siksi tämän opuksen pitäisikin löytyä jokaisen koiranomistajan koirakirjahyllystä - ihan vain varuiksikin :-) Kyse on siis Sari Haikan kirjasta nimeltä "Koiran uusi kotilääkäri".

Näin kirjaa esitellään takakannessa:
"Koiran uusi kotilääkäri on suositun koiranhoitooppaan täysin uudistettu ja tämän päivän hoitokäytäntöön ajanmukaistettu laitos. Siinä esitellään tyypillisimmät suomalaisilla koirilla esiintyvät vaivat ja sairaudet, niiden oireet ja hoito.Kirja on tehty yhteistyössä Yliopistollisen eläinsairaalan kanssa, jossa on alan viimeisin tietämys ja uusimmat hoitokäytännöt. Eläinlääketieteen edistyminen, diagnostiikan kehittyminen, tekniikan parantuminen, tutkimustiedon karttuminen ja uusien tautien leviäminen ovat tuoneet mukanaan kokonaan uusia aihealueita kirjaan: syöpäsairaudet, myrkytykset, kipu, fysioterapia ja akupunktio, ruokinta, matkailu ja käytöshäiriöt" 


Voin kertoa, että niiden kirjastossa olevien kymmenien vuosien vanhojen koiran terveyskirjojen tieto on menettänyt jo hurjasti käyttöarvoaan vuosien saatossa. Oon varma, että osa tiedoista on jo nykypäivänä vääristynyttä ja siksipä tälläinen suhteellisen uusi koiran kotilääkäri-kirja on enemmän kuin tarpeen. Kirjan selkeät kuvat ja selitykset ansaitsevat suuren plussan - jopa vähän tohelompi koiranomistaja ymmärtää varmasti kirjassa kerrrotut asiat helposti. Lisäksi kirja käsittelee laajasti mm. eri terveyden osa-alueita, myrkyllisiä aineita ja sairauksia sekä niiden hoitoa. Kirja on hyvä yhteenveto koiran terveydestä - siinä ei ole liikaa eikä liian vähän tietoa, esimerkkejä ja kuvia.
Itselleni on tärkeää, että pystyn hädän sattuessa auttamaan näitä parhaimpia ystäviäni jo kotona. Voin kertoa, että odottavan aika on pitkä, jos et osaa koiran hyväksi tehdä minkäänlaista ensiapua, vaan odotat vaikkapa eläinlääkäriin menemistä. Mielestäni on siis äärimmäisen hyvä osata itsekin toimia ja tehdä. On olemassa myös asioita, jotka eivät edes tarvitse eläinlääkärin hoitoa ja siksi onkin hyvä itse osata perusniksit omatoimiseen ensiapuun. Itselle on ollut aina suuri onni, että meiltä löytyy pari läheistä ja tuttua eläinlääkäriä, joiden puoleen on voinut kääntyä melkein asian kuin asian kanssa ja melkein ihan koska vain. Silti kuitenkin, mökillä monien satojen kilometrien päässä hekään eivät voi puhelinlankojen välityksellä auttaa. Siispä olen itse opetellut ensiavun perusteita ja näin pystyn toimimaan apua tarvittaessa itsekin :-) Tämä kirja on siis antanut ainakin minulle hyvät perusteet ensiavun opetteluun!

Voin kertoa, että tämä kirja on varmasti oiva lahja koiranomistajalle näin joulun tullen :-)

8 kommenttia:

 1. Uh oh. :O Taitaapa lähteä tämä oopus hankintaan meillä. Normaalisti olen turvautunut nettiin, mutta kirjat on aina mukavampia ja ehkä joissain määrin mielestäni luotettavampiakin kuin tietyt nettisivut (joissa niissäkin saattaa vanhentunutta tietoa olla kirjastokirjojen lailla).
  Mistäpä löysit tämän kirjan? Onko näitä esim. Suomalaisessa kirjakaupassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu! Silti kuitenkin tässä kohtaa on kirja paikallaan :-D Itse ainakin kyttään monet tiedot netistä (mm. reseptit), mutta jotenkin näissä asioissa pidän kirjaa selkeämpänä ja luotettavampana :)

   Mä löysin tän kirjan Kyläkauppa Veljekset Keskiseltä, mutta ainakin pikaisen googlettelun jälkeen näitä löytyi mm. Adlibrikseltä ja Booky.fi:ltä, jossa muuten ei kirjan hinta päätä huimannut ;-)

   Poista
  2. Ooh, pitääpä googlata itsekin tuo (kas kun tajusin vasta nyh, köh :D) ja laittaa hankintaan!

   Poista
  3. Hehe :P Joo kannattaa ehdottomasti :)

   Poista
 2. Multakin löytyy tää sama kirja ja tuli itseasiassa viime jouluna joululahjaksi ;) Ite oon myös ihan perus Cittareissa ja Prismoissa nähnyt näitä! Oon kyllä samaa mieltä, hintansa arvoinen tietopaketti. Yksittäisistä sairauksista on ehkä hieman vähänlaisesti, mut toisaalta tulisi hirveä tiiliskivi, jos kaikista olisi sivutolkulla. Katsoo sitten netistä lisää, jos joku sairaus mietityttää! Ja mustakin nuo ensiapuvinkit yms. on kyllä tässä se paras juttu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, hyvä lahja siis joulupukilta tämä kirja :P Ai näitä ihan ihan perus Cittareissa ja Prismoissakin - enpäs olekaan itse nähnyt! Tai itseasias, en oo edes siellä paljon kirjaosastolla kiertänytkään..:D Hyvä kuitenkin tietää!

   Tää kirja on kyllä ihan loistava pakkaus! Mäkin olisin kaivannut joistain jutuista enemmän tietoa, mutta toisaalta kirjasta ois saattanut tulla silloin ihan hirveä tiiliskivi, jos kaikkea ois yrittänyt sinne tunkea :P Siispä tyytykäämme mm. hyviin ensiapuvinkkeihin ;-)

   Poista
 3. Meillä on tuo kirja ja on kyllä tosi hyvä ja hyödyllinen!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)