perjantai 12. joulukuuta 2014

Luukku 12 : Esittelyssä hihnan toinen pää!

Apua, tämä aihe jos mikä on vaikea - on jotenkin niin helppo kertoa koirista ja koirien kuulumisista sun muusta, mutta itse on vaikea asettua ns. "valokeilaan". Mä inhoon oikeastaan tätä jo nyt, kääks!mutta kerta tätä toivottiin, niin kai tämä pitää sit toteuttaa..:-D

Tosiaan, näiden juttujen takaa löytyy tälläinen aktiivinen koiraharrastaja, yrittäjä sekä koirahieroja tyttönen. Nimeltäni olen siis Heljä, jos jollekulle ei oo vielä käynyt selväksi. Kavereiden mukaan mua voipi kutsua sosiaaliseksi, huumorintajuiseksi ja iloiseksi. Useimmiten mut tapaakin hymy huulilla - oli paikka melkein mikä tahansa! Mun luonteeseen jotenkin kuuluu se, että yritän aina olla mahdollisimman positiivinen ja etsiä asioista aina ne hyvät puolet ensin, vaikka itellä ei asiat oliskaa sillä hetkellä hyvin. Oon ihminen, joka ei olisi hetkeäkään paikoillaan - rakastan mennä ja tulla mieleni mukaan. Sen takia elämässäni onkin monta tärkeää asiaa: mm. koirat, harrastukset, yritys, työ (tällähetkellä tosin vain iltaduuni, satunnaisesti myös viikonloppuduuni), perhe sekä laajahko kaveripiiri.
Luonteeltani olen omallatavallani myös suhteellisen kunnianhimoinen - jos päätän ottaa vastuulliseni jonkin tehtävän/asian, teen sitä sitten sataprosenttisesti. Tuon takia olen monesti joutunut tilanteisiin, joissa ei ehkä olisi kannattanut olla niin täysillä mukana, sillä monesti on käynyt niin, että se ei olisi sittenkään ehkä kannattanut. Toisaalta koen, että tuosta "ominaisuudesta" on enemmän hyötyä kuin haittaa - esimerkiksi koiraharrastuksen saralla olen vuosien varrella käynyt jos jonkinmoista eläinkurssia, ihan jo pelkästään siksi, että olen halunnut olla mahdollisimman hyvä koiranomistaja. Olen suorittanut mm. dogsitter-koulutuksen, koirahieroja-kursseja sekä ollut mukana erinäisissä koiraharrastus-kursseilla. Tulevaisuudessa olen ajatellut käydä myös Kennelliiton kasvattajakurssin, vaikka en tiedä onko musta ikinä kasvattajaksi. Toisaalta - halu oppia, kehittyä, osata, vaikuttaa ja jopa opettaa on suuri. Mä tykkään vaikuttaa ja olla mukana asioiden ideoinnissa, suunnittelussa ja toteutuksessa. Olen myös jollaintavalla kokeilunhaluinen - esimerkiksi voisin sanoa, että lähdin Lappajärvelle (=keskelle ei mitään :-D) 6viikoksi työharjoitteluun huskysafarille tuntematta sieltä yhtään ketään. Olen kyllä onnellinen, että lähdin, sillä tuo aika oli kerrassaan upeaa ja opettavaista - ehkä jopa ainutlaatuistakin, who knows? Mutta tuosta reissusta on tulossa erillistä postausta jossainvaiheessa!
Opiskelen tällähetkellä Kauhajoella audiovisuaalista viestintää toista vuotta. Ala tuntuu yhtäaikaa sekä omalta, mutta samalla niin vieraalta. Musta tuntuukin, että valmistuttuani vaihdan alaa ja jatkan tuota vain ns. "sivubisneksenä" ja harrastuksena - sitä ammattia mitä tuun tulevaisuudessa tekemään, niin en tosin vielä tiedä.. työttömäksi tuskin tuun (ainakaan toivottavasti!) jäämään, sillä nyt(kin) töitä olisi paljon enemmän kuin mitä kerkeän tekemään - teenkin paljon ilta-,viikonloppu-ja lomatöitä.
Olen kyllä huomannut vuosien varrella, että tästä eläinrakkaudesta mä en kyllä vain pääse yli enkä ympäri (enkä kyllä haluakaan päästä!), eli voi olla, että tulevaisuudessa mut löytää työskentelemästä eläinten parista..

Mä oon ollut pienestä pitäen eläinrakas. Mä olisin pienenä kotiuttanut meille kaikenmaailmat hevoset, koirat, kissat ja pieneläimet jos olisin saanut, mutta onnekseni mul oli vanhemmat, jotka toimi esteenä. Tosin, minkäs sille voi jos koko perhe on eläinrakas, joten meille kotiutui sitten kaveriksi marsu. Ja sitten toinen, kolmas ja neljäs - ja niin se oli vain menoa!
 Meillä on siis aina ollut erinäinen määrä marsuja ja kissoja kotona, lisäksi olemme toimineet sijaiskotina useille kissoille. Oon saanut kokea pienestä pitäen kaikkea eläimen syntymästä kuoleman porteille.
Pienempänä käytiin veljieni kanssa ahkerasti marsujemme kanssa virallisissa näyttelyissä sekä kissojemme kanssa leikkimielisissä kissanäyttelyissä. Näin vanhempana olen kuitenkin rampannut koirien kanssa treenissä, mätsäreissä sekä esittänyt useita koiria näyttelyissä. 
Ensimmäinen oma koirani oli sekarotuinen Rollo. Rollo muutti meille alkuvuodesta 2006. Valitettavasti kuitenkin yhteinen taipaleemme loppui aivan liian lyhyeen Rollon jäätyään auton alle. Lepää rauhassa rakas<3 
Tämänhetkiseen eläinlaumaan kuuluu 2 maatiaiskissaa (Kiiski ja Kirppu) ja tietysti villikset Hertta ja Kerttu. Haaveissa mulla on ollut jo monen vuoden ajan kolmas koira, mutta oon vähän sellainen ihminen, että haluan pohdiskella, tutustua ja valmistautua asiaan rauhassa, enkä tehdä hätiköityjä päätöksiä. Nyt olen kuitenkin tullut siihen päätökseen, että kolmas koira astuu taloon jossainvaiheessa, kunhan se "the koira" osuu kohdalle. Osuuko koskaan - sitä taas ei tiedä kukaan.
Tällähetkellä harrastan tyttöjen kanssa säännöllisesti vain lenkkeilyä, temppujen opettelua sekä itsenäisesti tokoa. Lisäksi kuljemme tapaamassa koirakavereita sekä kiertelemme lähialueen mätsäreitä. Vaikka minusta löytyy kunnianhimoa, en ole kuitenkaan kovinkaan kilpailuhenkinen, vaikkakin olen harrastanut, kilpaillut ja pärjännyt loistavasti lentopallon sekä suunnistuksen parissa. En vain koe kilpailemista omakseni - ainakaan silloin jos siihen ei liity koiria :-) Koirajutuissa haluan vain "kilpailla" itseäni vastaan - kuinka pystyn, osaan ja saan koirasta parhaita ominaisuuksia ja taitoja esiin. Koirajuttujen lisäksi harrastan mm. valokuvausta, rullaluistelua sekä bloggausta.

Tykkään myös reissailla sekä Suomessa että ulkomailla. On hienoa lähteä reissuun, mutta on sitäkin hienompaa tulla takaisin kotiinOlen käynyt mm. pohjoismaiden lisäksi Virossa, Turkissa ja Espanjassa. Espanjan reissu oli nyt viimeisin reissu missä olen ollut - käytiin lokakuun puolessa välissä ystäväni kanssa kahdestaan Gran Canarialla viikon verran. Ihan törkeen upee reissu, ei voi kyl muuta sanoo :-)

Minulla on ollut muutaman vuoden ajan yritys, Tassutöyrä tmi. Valmistan koirille persoonallisia ja laadukkaita pantoja, valjaita, hihnoja sekä treeni-ja vetoleluja. Tilaukset onnistuvat tietysti myös mittatilauksena. Lisäksi hoidan lemmikkejä joko asiakkaan luona tai sitten kotonani. Tämä on yksi asia, mikä stressaa mua törkeesti, mutta samalla ompelu ja eläinten hoitaminen on ns. "yksi osa mua", eli henkireikä normaalille arkielämälle.
Oon haaveillut jo monet vuodet parista merkityksellisestä tatuoinnista. Ensi vuonna aionkin käydä ainakin yhden niistä leimauttamassa ihooni - en malttaisi millään odottaa! Tässä taas huomaa tämän mun pohdiskelun ja miettimisen - en halua tehdä hätiköityjä päätöksiä. Tuosta kyseistä tatuoinnista kun olen haaveillut sen parisen vuotta.. Lisäksi mua kiehtoo ajatus benji-hypystä, en oo vain jostainsyystä (=opiskelijabudjekti tällähetkellä....) saanut sitä vielä hypättyä :-D

Kuvauskalustooni kuuluu Nikon D3100, lisäsalamalla sekä neljällä viidellä objektiivilla (18-55mm, 55-200mm, 35mm, 50mm sekä kalansilmä). Nikon on ensimmäinen ihkaoikea järkkärini, joten kuvista löytyy varmasti vielä huimasti paranneltavaa, mutta pikkuhiljaa kehitytään! :-) Koulun "puolesta" minulla on myös toinen järkkäri, Canonin 1100d.
Valokuvauksessa mulle on aina tärkeintä ollut oman persoonan sekä aidon tunnelman tuominen kuviin. Haluan tuoda kuviin sitä "omaa näkemystä".  Lisäksi koiria kuvatessa mulle on tärkeintä, että kummallakin meistä on kivaa eli taskunpohjalta löytyy yleensä läjä nakinpaloja ja lelu!

Jos mun jutut tai ylipäätään minä itse kiinnostan enemmän, niin mun omaan blogiin pääseee kurkkaamaan tästä ja instagramiin tästä! 

Saa kysyä, jos jotain jäi kertomatta tai jokin asia jäi vaivaamaan! En oo parhaimmillani kertoessani itsestäni - kuten ehkä varmasti huomasitte :-D heh!

8 kommenttia:

 1. Hyvä postaus! Mua jäi kiinnostamaan ja en postauksesta löytänyt, kuinka vanha siis olet? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Valitettavasti en ikääni täällä kuuluttele, löytynee kyllä tarvittaessa muualta sosiaaalisesta mediasta :-)

   Poista
 2. Et kertonut ollenkaan huonoja puoliasi. Ymmärrän kyllä yskän, mutta postaus tuntui vain itsen kehumiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta! Kuten kaikki varmasti ymmärtää, myös minusta löytyy läjä huonompia puolia, tapoja ja ominaisuuksia, niinkuin jokaisesta meistä :-)

   Tämä blogi on mulle yksi "henkireikä" kiireisessä arjessani juuri sen takia, joten yritänkin rakentaa ja tehdä tästä paikasta mahdollisimman positiivisen ja mukavan - niin minulle kuin ihanallle runsaalle lukijalaumalle. Olen sitä mieltä, että positiivisia juttuja on huomattavsti mukavampi lukea (koska niistä voi tulla itse vaikka vahingossa hyvälle tuulelle ;)) kuin negatiivisia juttuja. Toki joskus on hyvä pureutua vaikkapa niihin omiin arjessa tapahtuviin negatiivisiin juttuihin ja ongelmiin - vaikka avata suunsa ja kertoa, jolloin voi saada kullanarvoisia neuvoja muilta.

   Kuten postauksen lopussa totesin, olen huono kirjoittamaan itsestäni. Tarkoituksenani ei kuitenkaan ollut kehua itseäni - yritin vain tuoda esille pienen osan itsestäni teille luettavaksi, sillä tämä postaus on ollut blogin toivotuimpia postauksia viimeaikoina.

   Voin kuitenkin rehellisesti kertoa, että osaan mäkin jättää ne likaiset sukat lattialle retajamaan, sanoa vastaan ja inttää, puhua tyhmiä tai vaikka sanoa vahingossa rumasti ;-)

   Poista
 3. Kiva lukea enemmän kirjoittajasta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että miellytti :-) mäkin tykkään lukea blogeista aina myös kirjoittajasta - kuva ja pieni esittelykin on jo hyvä!

   Poista
 4. Apua, ootpa söpö! :-) Ja mustakin kiva tietää kirjoittajasta enemmän!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)