maanantai 15. joulukuuta 2014

Luukku 15 : Työharjoittelu huskysafarilla

Eksyin keväällä jostainsyystä selailemaan millaista olisi harrastaa valjakkourheilua ja niinhän siinä sitten kävi, että kiinnostuin harrastuksesta. No aikani selailtuani, eksyin luonto-ja elämyspalvelut Kipinäkodan sivuille. Jostain sitten keksin, että koitan kysyä sieltä itselleni työharjoittelupaikkaa 6viikoksi, vaikka tällähetkellä opiskelenkin aivan muuta alaa. Laitettuani Piialle viestiä ja soiteltuamme - tuli viesti, että minut oli valittu "tehtävään" :-)

Niin koitti vain marraskuun alku ja lähtö Lappajärvelle. Armoton tavaroiden pakkaaminen ja ns. "huonompien" vaatteiden etsiminen, sillä tiesin, että koirien kanssa touhutessa vaatteet olivat varmasti likaisia :-D ja voin sanoa, että niin kyllä kävikin!
Tiedättekö kuinka hankalaa on oppinu noin monen koiran nimi, varsinkin kun aluksi kaikki koirat näytti melkein samalta, ennenkuin niitä alkoi tunnistamaan :-D ja no, oon muutenkin huono muistamaan asioita tai tapahtumia, niin voitte kuvitella kuinka työlästä oli opetella koirien nimiä..

Myönnettäköön, että vaikka minua ei juuri koskaan jännitä, niin lähtö Lappajärvelle "keskelle ei mitään" ihan vieraiden ihmisten sekaan, oli jännittävä päätös, mutta kaikesta huolimatta en kadu päätöstä millääntapaa. Oon luonteeltani suhteellisen avoin ja sosiaalinen, joten tutustuminen uusin ihmisiin ei tuottanut ongelmaa, vaan päinvastoin - minusta on ihana tutustua aivan uusiin kasvoihin ja näin ehkä saada jopa kavereita.


Halusin työharjoittelujaksostasi ennenkaikkea sellaisen, että saisin tehdä ihan konkreettisesti jotain (enkä olla 6viikkoa kahvinkeittäjänä..) ja sellaisen sain. Sain olla mukana kaikessa kennelin kaikissa tekemisissä - apuna asiakaskeikoilla, valjastamassa koiria treeneissä ja keikoilla, siivoomassa häkkejä, ruokkimassa, juoksuttamassa, rapsuttelemassa ja mitä nyt vain tulikaan eteen. Unohtamatta tietenkään alaani liittyvää graafista puolta - tein mm. käyntikortti-vaihtoehtoja, otin kuvia ja suunnittelin tarjouspohjan. Oli ihana saada vastuuta ja huomata, että Piia luotti minuun ja tekemisiini. 

No mitä uutta sitten opin? Ainakin valjakko-harrastuksesta (okei, tässätapauksessa työstä..) tuli minulle aikalailla tuttua, vaikka opittavaa siitäkin löytyy vielä vaikka kuinka. Lisäksi oli kiva nähdä kuinka erilaista niin ison koiralauman elämä on ja miten koirat toimii sekä käyttäytyy niin arkena kuin "töissä". On se vain niin erilaista kyllä kuin kahden koiran kanssa..


Viikot olivat loistavia, ikimuistoisia ja opettavaisia. Kyllä me Piia perheinesi vielä nähdäänainakin koirajuttujen merkeissä, jos ei muuten! Jäin tähän hommaan niin koukkuun, että palaan varmaan viimeistään lumien tultua sinne takaisin käymään :-)Jos jollakulla tulee kysyttävää aiheeseen liittyen, niin heittäkää kommenttia tuonne alas - vastaan mielelläni! Ja ennenkaikkea, käykäähän tsekkailemassa mitä kaikkea kivaa tekemistä Kipinäkota järjestää - kotisivut löytyy täältä ja Facebook-sivut täältä
(Lisää kuvia työharjoittelusta löytyy täältä!)

14 kommenttia:

 1. Mielettömän kauniita koiria kyllä ja uskon että oli rikastuttava kokemus, tämä taas muistuttaa minuakin siitä miten elämässä kannattaa etsiä uusia juttuja ja olla avoin kaikelle. :)
  Kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja kehuista :-) Nuo olivat kyllä upeita koiria ja kokemuksena harjoittelu oli ikimuistoinen - kannatti siis lähteä paikkaan, josta ei tiennyt etukäteen juuri mitään.

   Suosittelen kyllä tarttumaan välillä haasteisiin ja uusiin juttuihin - niistä saa yleensä paljon irti :)

   Poista
 2. Tää oli kyllä kiva luukku! Mukavaa luettavaa ja hienoja kuvia! :)

  VastaaPoista
 3. Tosi hienoja kuvia! Mahdottoman kauniita koiria nämä huskyt kyllä ovat! Tuo yhdeksännen kuvan husky näyttää aikalailla minun huskytyttö Aprililta! : ) Meidän blogista löytyy kuvia sheltt.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :-) tämmöisiä kommentteja on aina ihana saada<3 Oho, niimpäs onkin samaa näköä koirissa!

   Poista
 4. Oli varmasti antoisa kokemus. Aivan upeita koiria ja kuvia! Tästä kiinnostaisi kuulla lisääkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla :-) kiitos! Onko ehdotuksia mitä työharjoittelusta voisi kertoa - haluatko tietää paikasta, valjakko-urheilusta vai kennelin pitämisestä enemmän? :-)

   Poista
 5. Tosi kiva luukku ja kiinnostava postaus!! :) Huskyt on vaan niin upeita, ai että <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavaa, että tämän päivän luukku oli mieleinen :-) huskyt on kyllä upeita olentoja <3 wau!

   Poista
 6. Tuttu paikka kyseessä. En koskaan ole käynyt, enkä tunne kennelin omistajaakaan. Käyn usein hoitamassa eräässä huskykennelissä huskyja, ja en tosiaan voisi elää ilman niitä koiria, jotka siellä asuvat. Joskus koiria kuitenkin lähtee tuolta kennelistä uusiin koteihin, ja hirveä ikävä tulee. Tiedän vain, että osa koirista on muuttanut Lappajärvelle Piian luokse, Kirppu, Uhtua, Unkari, Karpalo, Naja.. Onko yhtään tuttuja? Itse tunsin nuo koirat, kunnes ne muuttivat.. Ikävä on suuri edelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vitsi kuinka maailma on pieni! Ihanaa kuulla, että noista koirista on ollut sinullekin iloa :-) Eli tuttuja nimiä on - ihania vekkuleita kaikki♥ ainoastaan Kirppu ei tuolla kyllä asunut. Näistä mun ottamista kuvista löytyykin suurinosa noista mainisemistasi koiruuksista, jos vielä tunnistat :-) mutta voin sanoa, että koirat pääsivät hyviin käsiin ja ne viihtyvät kyllä Piialla.

   Poista
 7. Ehkä hiukan myöhässä tulee tämä kommentti :D

  En ole ehtinyt kaikkia postauksiasi lukemaan, joten en tiedä löytyykö seuraavanlainen postaus jo täältä. Mutta olisiko sun mahdollista kirjoittaa tästä kattavampi postaus, jossa kertoisit paikasta enemmän ja kennelin pitämisestä? :) Ja asuitko muuten harjoittelun ajan tuolla? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei haittaa ollenkaan, vaikka kommenttisi tulikin myöhemmin - kivaa, että näitä vanhojakin postauksia jaksetaan lukea :-)

   Kiitos kivasta ideasta - katsotaan josko kirjoittaisin tästä aiheesta isommankin postauksen. Nopeasti vaan aika on sutannut muistot (vaikka tuostakin vasta 9kk) ja pitää oikein muistella mitä kaikkea tuona työharjoittelu-aikana tuli opittua ja tehtyä :-) Asuin harjoittelun ajan siinä lähellä sijaitsevassa kalustetussa vuokra-asunnossa, mutta Piian mukaan olisin ollut enemmän kuin tervetullut asumaan myös heillä. Alunperin menin vuokra-asuntoon siksi, että saadaan heidän lapsensa nukkumaanmeno taattua, mutta loppujenlopuksi kävikin niin, että mun iltasadun lukemisesta kinasteltiin ja olin siellä jokusen yön yötäkin..:-) Meillä synkkasi siis enemmän kuin hyvin!

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)