lauantai 20. joulukuuta 2014

Luukku 20 : Tee-se-itse narupallo

Tee-se-itse-postaukset ovat meidän toivotuimpia postauksia kautta aikojen. Niitä on ollut kiva ideoita ja suunnitella, mutta ennenkaikkea niitä on ollut kiva toteuttaa :-)
Lupasin päivitellä tuota narulelun ohjetta toisessa luukussa ja mieleeni tuli, että miksen toteuttaisi sitä narupallo-lelun muodossa. Narupallossa kun tulee esille narulelun ohje, mutta samalla tulee julki myös uusi leluvinkki! Eli jos sinulta puuttuu vielä koirallesi joululahja, niin eikun kauppaan ostamaan kudetta ja tennispalloja tai leikkaamaan niitä vanhoja paitoja kaapin pohjalta.

Narupallo on edullinen tehdä, sillä ontelokude maksaa täälläpäin noin 13,5€/kg ja siitä tekee monia kymmeniä leluja. Jos tuntuu, että et löydä tuota kudetta mistään, niin voit myös leikata fleecestä suikaleita tai leikata vanhoista paidoista suikalaita, ja tehdä niistä! Tennispallolle tulee hintaa noin euron verran. Eli lelun hinnaksi tulee vajaa pari euroa :-)

Tarvitset:
-muutama eri värinen ontelokude-rulla / fleecesuikaleita / vanhoja paitoja leikattuna tmv.
-tennispallo
-mattoveitsi / puukko
-sakset
-mahdollisesti myös virkkuukoukku tai pihdit
-kärsivällisyyttä ja aikaa!1. Leikkaa kuteesta 12 x 1,5m pitkiä pätkiä. Jos teet 4-värisen lelun, niin leikkaa yhtä väriä 3pätkää. Solmi kuteet yhteen tiukalla solmulla ja aseta päät osoittamaan eri ilmansuuntiin(esim. yksi pohjoiseen, yksi etelään jne.)

2. Aloita tekemään punosta. Tässä lelussa käytin solmuina munkinnyöriä. Eli valitaan yksi narunippu ja viedään se viereisen narun päälle. Sama tehdään myös toiselle ja kolmannelle narulle. Viimeinen naru laitetaan menemään ensimmäisen narun muodostamasta lenkistä läpi ja kiristetään. 
3. Kun olet punonut valmista kudetta noin 30-40cm, niin tee kuteeseen tiukka solmu.
4. Tee tennispalloon kaksi reikää vastakkaisille puolille puukolla tai mattoveitsellä - mitä pienemmät reiät saat tehtyä, sitä kestävempi lelusta tulee, mutta samalla siitä tulee myös hankalempi tehdä, sillä punosta on vaikeampi saada pienistä rei'istä läpi. Valinta on siis sinun teetkö pienet vai isot reiät - kannattaa kuitenkin aloittaa tekemällä pienet reiät ja suurentaa niitä pikkuhiljaa.

5. Tämän jälkeen otetaan pihdit (tai virkkuukoukku, kuten mulla :-D) ja työnnetään kaikki narut rei'istä läpi. Tämä vaihe on ehdottomasti tän lelun hankalin ja hitain kohta. Kun saat narut reikien läpi, tehdään solmu heti pallon viereen.

6.  Kun olet tehnyt solmun pallon viereen, on aika siistiä lelu leikkaamalla turhat kudepätkät, eli tasaa kudepätkät samanpituisiksi.
Nyt lelusi on valmis vastaanottamaan karvakuonon retuutukset ja leikit. Tää on halpa ja helppo lelu tehtäväksi kelletahansa. Likaantuessaan tän voi nakata pesukoneeseen pesupussissa pesuun, eikä tää mee yhtään miksikään - mahdollisuus pestä lelua on oikeastaan välttämätöntä koiran leluissa!

Tytöt toivottaakin mukavia ja antoisia lelun teko- sekä leikkimishetkiä - toivottavasti mahdollisimman moni teistä kokeilisi tätä ohjetta!
Ja ainiin, laittakaahan meille kuvaa valmiista lelusta, jos rupeatte tälläistä väsäilemään ;-)

10 kommenttia:

 1. Tässä linkki meidän vähän aikaa sitten julkaistu narupalloohje jossa on sitten samalla kuva meidän lopputuloksesta:D http://silkkiturkit.blogspot.fi/2014/12/luukku-2-diy-narupallolelu.html?m=1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vitsi, kiitos paljon! :-) Oikein hyvältä näyttää teidänkin narupallo, wau!

   Poista
 2. Vois kyllä jonakin tylsänä päivänä koittaa tämmöstä väsäillä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa, tämän tekeminen oli kyllä oikein mukavaa :-)

   Poista
 3. Kiitos! Pitää heti huomenna kokeilla. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu, että innostuit :-) Hienoa! Nyt vain odottelemme kuvia teidän narupallosta ;-)

   Poista
 4. Täällä kirjoittelee instagramin terrierimaista-tyyppi. :-D Tosi kiva ohje! Jos mä tuon ''letityksen'' tai siis munkinnyöräyksen taitaisin niin olisihan tää kokeiltavissa meidän koirillekkin! Täytyypä alkaa etsimään vähän enemmän tietoa tuosta letityksestä ja ostaa kaupasta jotain fleecenauhaa tai etsiä niitä paitoja...tosi kiva ohje! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että oot eksynyt tännekin puolelle <3 Tosi mahtavaa!

   Kannattaa kyllä ehdottomasti kokeilla! Kun tuon letityksen ekan kerran hoksaa, niin se on menoa sitten :P Se on oikeesti tosi helppo, jopa minä tämän tajusin! :) Jännityksellä jäädään odottamaan mitä saatte aikaiseksi..

   Poista
 5. Kiitos ideasta ja ohjeesta, tätä voiski joskus kokeilla :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)